GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: GHOST - Swe
Ale na debiucie w Picture of Beauty & Innocent (intro) i Reaching Happines Touching Pain to Black Widow słychać. Chodzi mi tez o inspiracje jak już wcześniej mówiłem, które nie przekładają się w bezpośredni sposób na muzykę. Podawane w wywiadach , w bookletach mogą natchnąć innych muzyków słuchających danych zespołów.
- Bezdech
Na pewno Cathedral stanowi inspirację dla tych wszystkich retro zespołów bo też i związki tego trendu ze sceną tradycyjnego Doom Metalu są widoczne. Natomiast to czym ten trend odróżnił się od zespołu Doriana to sięgnięcie na inne pola niż te eksplorowane przez jego zespół i pójście dalej np. w kwesti małpowania brzmienia kapel z lat 60-tych i 70-tych.
Tu w sumie możnaby się zastanawiać na ile sound Witchcult Today był inspirowany retrotrendem. ;)
Tu w sumie możnaby się zastanawiać na ile sound Witchcult Today był inspirowany retrotrendem. ;)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Glene
Ja liczę , że Witchcult Today był wynikiem naturalnej ewolucji zespołu, a nie pójściem za modą;) Chociaż coś w tym jest bo różnica jednak między We Live a Witchcult Today jest zauważalna.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież widzisz że te kontrowersje wywołał w zasadzie nagły hype na GHOST czego prawdziwki nie mogą zdzierżyć. Przykład:Bloodcult pisze:dziwne że ten temat ma tylko 4 strony. Na forum NWN zespól wzbudził tyle kontrowersji że najpierw temat na 30 stron a później takie kwiatki się pojawiły: http://i111.photobucket.com/albums/n148 ... G_3216.jpg :D
New Hype of 70s Occult Rock
Horrible vocals, ridiculous lyrics, stupid pseudo-hidden image....no thanks. Fuck everything that is "Fenriz approved", from now on.
A sam album jest fantastyczny.
Yare Yare Daze
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Akurat Fenriz miał kilka strzałów w dziesiątkę... Ghost, Children of Technology czy Miasmal to przyszłość undergroundu bez dwóch zdań.
- Bezdech
Ghost mnie niestety ani ziębi ani grzeje, ale z tym hajpem to się niektórzy obudzili. Parę lat temu było już obśmiewanie Witchcrap, Jex Toss i innych hippisów ;)
- ultravox
Ta fota to szczyt pozerstwa, ale chyba nie ma się co dziwić.Bloodcult pisze:dziwne że ten temat ma tylko 4 strony. Na forum NWN zespól wzbudził tyle kontrowersji że najpierw temat na 30 stron a później takie kwiatki się pojawiły: http://i111.photobucket.com/albums/n148 ... G_3216.jpg :D
- Gore_Obsessed
- BadBlood
ja jebe, całe to zamieszanie wokół Ghost to dla mnie jakieś kompletne nieporozumienie. z ich muzyką jest dokładnie jak z koncertem, który widziałem - popatrzyłem, gęba się uśmiechnęła, potupałem nóżką, zaśpiewałem sobie pod nosem This chapel of rituaaaaaal, smells of dead human sacrifices i po trzech kawalkach z piwem w łapie poszedłem się pobujać po stoiskach z merchem. a tu kurwa debaty jakby się niebiosa rozstąpiły i Maryja Dziewica na ziemię zstąpiła.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- boroowa
+1BadBlood pisze:ja jebe, całe to zamieszanie wokół Ghost to dla mnie jakieś kompletne nieporozumienie.
podobnie jak z nowym Burzum...
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Maleficio
- Kontakt:
no widzisz, nawet umiesz zaspiewac... na tym to polega. A teraz mi pospiewaj cos z nowego DsO?BadBlood pisze:ja jebe, całe to zamieszanie wokół Ghost to dla mnie jakieś kompletne nieporozumienie. z ich muzyką jest dokładnie jak z koncertem, który widziałem - popatrzyłem, gęba się uśmiechnęła, potupałem nóżką, zaśpiewałem sobie pod nosem This chapel of rituaaaaaal, smells of dead human sacrifices i po trzech kawalkach z piwem w łapie poszedłem się pobujać po stoiskach z merchem. a tu kurwa debaty jakby się niebiosa rozstąpiły i Maryja Dziewica na ziemię zstąpiła.
- Lykantrop
Mam podobne odczucie. Im większy hype, tym bardziej mi się ten Ghost przejada.boroowa pisze:+1BadBlood pisze:ja jebe, całe to zamieszanie wokół Ghost to dla mnie jakieś kompletne nieporozumienie.
podobnie jak z nowym Burzum...
Tak jak z początku byłem kupiony, tak po czasie nabrałem dystansu i pokory. To jest tylko albo AŻ dobre. I nic ponad to.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- boroowa
no jeśli możliwość zanucenia stanowi o wartości muzyki to zdecydowanie powinieneś się przerzucić naMaleficio pisze:no widzisz, nawet umiesz zaspiewac... na tym to polega. A teraz mi pospiewaj cos z nowego DsO?

- Maleficio
- Kontakt:
A ty masz tok myslenia jak moja 2 letnia corka. Chyba nie kumasz za bardzo czaczy, ze Ghost to taka kapela dla jaj w stylu Spinal Tap. Typowo koncertowa ktora nagrywa i gra tak zwane crowd-pleasery... zeby ludzie jak Badblood pospiewali i potupali nozka. Cos jak Kiss albo Manowar tylko pomniejszone o 1000 razy.
- boroowa
no to dużo zabawniejszy był Lawnmower DeathMaleficio pisze:Ghost to taka kapela dla jaj w stylu Spinal Tap.
tyle że dalej nie tłumaczy to całego hype na ten zespół... nawet w zakresie crowd-pleaserów są inne wybitniejsze jednostki, i nie mam tu na myśli Kiss, Manowar czy Motley CrueMaleficio pisze:Typowo koncertowa ktora nagrywa i gra tak zwane crowd-pleasery... zeby ludzie jak Badblood pospiewali i potupali nozka. Cos jak Kiss albo Manowar tylko pomniejszone o 1000 razy.
- Bezdech
Btw. temat Ghost i muzyki dla ludu uruchomiły mi w łepetynie pokłady pamięci zawierające:
- BadBlood
ale ja łapię na czy "polega" Ghost i lubię ich posłuchać. TYM BARDZIEJ nie rozumiem całego zamieszania wokół nich, bo to dokładnie taka kapela, żeby postać z uśmiechniętą mordą i nóżką potupać ;)Maleficio pisze:no widzisz, nawet umiesz zaspiewac... na tym to polega. A teraz mi pospiewaj cos z nowego DsO?
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- maciek z klanu
ale o to chyba zespolowi chodziloBadBlood pisze:ale ja łapię na czy "polega" Ghost i lubię ich posłuchać. TYM BARDZIEJ nie rozumiem całego zamieszania wokół nich, bo to dokładnie taka kapela, żeby postać z uśmiechniętą mordą i nóżką potupać ;)Maleficio pisze:no widzisz, nawet umiesz zaspiewac... na tym to polega. A teraz mi pospiewaj cos z nowego DsO?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Bardzo dobry cytat, szczególnie ostatnia jego część.hcpig pisze: Przykład:
New Hype of 70s Occult Rock
Horrible vocals, ridiculous lyrics, stupid pseudo-hidden image....no thanks. Fuck everything that is "Fenriz approved", from now on.
Norweg, który naszczał na epkę tej nieszczęsnej grupy biesiadnej naszczał i wywalił wiadro kiepów na głowę każdego fana tego typu badziewi. Tysiąc razy bardziej przekonujące niż wszystkie "fuck off and die" jakie przeczytałem w dziesiątkach bookletów.
- ultravox
Raczej zrobił z siebie pośmiewisko chcąc zwrócić na siebie uwagę, bo jedyne na co naszczał to kawałek winylu.Czesław pisze:Norweg, który naszczał na epkę tej nieszczęsnej grupy biesiadnej naszczał i wywalił wiadro kiepów na głowę każdego fana tego typu badziewi. Tysiąc razy bardziej przekonujące niż wszystkie "fuck off and die" jakie przeczytałem w dziesiątkach bookletów.