dlatego od kilkunastu dni nie odwiedzam tego typu stron w ogóle. :D i jestem dumy z siebieboroowa pisze:a ja mam już coraz częściej ochotę rzucić to wszystko w diabły, po czym trafiam na allegro / do webshopu i zamawiam kolejne pozycje. W nowy ONSLAUGHT z pewnością się zaopatrzę :)
ONSLAUGHT (UK)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ONSLAUGHT (UK)
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Słucham po raz pierwszy i już wiem, że za chwile poszukam gdzie jest do kupienia. W końcu, od bardzo długiego czasu, płyta z thrash metalem która mnie rozgniata.
-
- rasowy masterfulowicz
Mniód płyta. Więcej średnich temp, więcej jadu i agresji w wokalu, trochę małych niespodzianek tu i ówdzie i te nawiązania do najlepszych pomysłów Slayera i Exodus. Moi nowi sąsiedzi też wyrażają uznanie :)
Slayer rzeczywiście mocno czuć na tym krążku, ale te wpływy są tak wysmakowane, że zupełnie to nie przeszkadza.
-
- rasowy masterfulowicz
Ja bym nawet powiedział, że to pomaga. Bo jak inaczej odnieść się do nawiązań do Seasons in the abyss?
- Block69
- zahartowany metalizator
Po dokładnym przewalcowaniu i osłuchaniu się z materiałem zupełnie nie rozumiem tych wszystkich zachwytów nad tą płytą. Jest solidna, słucha sie nieźle, momenty ma (tyle, że jest ich bardzo mało), brzmi ok, ale jak dla mnie jest to rozczarowanie. Na dłuższą mete te numery robią sie nudne, nie ma w tym nic co by potrafiło przyciągnąć na dłużej. Jest oszczędnie, bezpiecznie i zachowawczo. Na "Killing Peace" bardziej im sie chciało. Nie ma co stawiać tego obok ostatniego OVERKILL i EXODUS, bo przy tych płytach "Sounds of Violence" wyraźnie brakuje argumentów. Niestety...
PENIS METAL
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Taka sobie ta plyta, solidna ale nic poza tym i szybko sie nudzi, czyli jak to sie mowi bez opsrania. W tej kwestii Exodus jest nie do pobicia aktualnie i nic nie wskazuje, ze to sie zmieni.
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
jeszcze nie słuchałem, ale podejrzewam, że w kategorii thrash metal mogą sobie obecnie, o ironio, nosić gitary za Nekromentheon czy Lich King ;)
-
Nekromantheon rozjebuje w drobny mak te wszystkie trasze srasze. Jest ogien, jest alkohol, sa pewnie i otwarte kanaly. "Divinity of Death" ustawia poprzeczke bardzo wysoko. Wlasciwie jesli chodzi o ten nurt muzyki obecnie to moge na zmiane sluchac Nekromantheon i Aura Noir nie odczuwajac zadnego niedosytu, bardzo mi robia ostatnie dokonania wyzej wymienionych.twoja_stara_trotzky pisze:jeszcze nie słuchałem, ale podejrzewam, że w kategorii thrash metal mogą sobie obecnie, o ironio, nosić gitary za Nekromentheon czy Lich King ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
tak, ale jednak Aura Noir klasę wyżej ;)
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
troszke to chyba nie bardzo porownania onslaught z aura noir, co?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
lepsi fakt,ale tez troche z innej matki,szczegolnie z ostatniej co rusz wypelza voivod/celtic frosttwoja_stara_trotzky pisze:tak, ale jednak Aura Noir klasę wyżej ;)
zreszta te zespoly slychac we wszystkim czego carl michael eide sie nie dotknie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- twoja_stara_trotzky
No właśnie DLATEGO lepsi. ;)
Ale zwróć uwagę, że na dzięksach na Nekromantheon masz tylko jeden zespół cały wypisany dużą czcionką i jest to właśnie VOIVOD. ;)
No i Czral nagrał tu też trochę gościnnych wokali, jakby nie patrzeć. ;)
Ale zwróć uwagę, że na dzięksach na Nekromantheon masz tylko jeden zespół cały wypisany dużą czcionką i jest to właśnie VOIVOD. ;)
No i Czral nagrał tu też trochę gościnnych wokali, jakby nie patrzeć. ;)
-
Niestety nie posiadam jeszcze oryginalu "Divinity of Death". W Nekromantheon Voivod slychac, ale nie az tak czesto jak na "Hades rise". Tak jak wspomnialem, ten zespól przesladuje Carl'a. Ved Buens Ende, Virus, Aura Noir, a nawet w Cadaver znajdziemy te charakterystyczne zagrania kojarzace sie jednoznacznie z autorami "Nothingface".
To interesujace, ze majac tak wspanialy wzór Czral jest w stanie w tak wielu projektach tworzyc niezwykle wartosciowa muzyke, z wielkim poszanowaniem dla tradycji, z charakterem, bez uciekania sie do taniego nasladownictwa i innych tego typu zenujacych akcji.
Przy okazji pozdrawiam tego który sika w piekle, który swego czasu wysmarowal zajebisty wywiad z Czarlem. Kawal porzadnej dziennikarskiej roboty towarzyszu.
To interesujace, ze majac tak wspanialy wzór Czral jest w stanie w tak wielu projektach tworzyc niezwykle wartosciowa muzyke, z wielkim poszanowaniem dla tradycji, z charakterem, bez uciekania sie do taniego nasladownictwa i innych tego typu zenujacych akcji.
Przy okazji pozdrawiam tego który sika w piekle, który swego czasu wysmarowal zajebisty wywiad z Czarlem. Kawal porzadnej dziennikarskiej roboty towarzyszu.
-
W końcu posłuchałem i podpisuję się pod tym, co kolega napisał. Może tylko dodam, że mocno "przebojowa" (ale bez żadnego pedalstwa oczywiście) jest ta płyta jak na moje ucho i pięknie zapierdala, za co duży plus. zajebisty materiał im wyszedłPelson pisze:Mniód płyta. Więcej średnich temp, więcej jadu i agresji w wokalu, trochę małych niespodzianek tu i ówdzie i te nawiązania do najlepszych pomysłów Slayera i Exodus.
-
- brb
- postuje jak opętany!
swietna jest ta plyta. tak sobie jej sluchajac doszedlem do wniosku ze tom wlozyl wiecej serca w ten cover niz w ostatnia plyte sodom :/
- Gore_Obsessed
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- panthyme
- w mackach Zła
Shy Killer (hehe) wygląda jak permanentny "chiński zwiad".
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Gore_Obsessed