deftones
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- white_pony
- weteran forumowych bitew
deftones
wlasciwie zastanawiam sie dlaczego nie zalozylem wczesniej tego tematu bo jest to moja ulubiona kapela ever, a przynajmniej dlugo nią była. ktos lubi? ktos sie wkręca? mnie sie strasznie podoba jak ten zespol ewoluowal od adrenaline do diamond eyes i z niecierpliwoscią czekam na nowy album, bo panowie z tego co gdzies czytalem zapowiedzieli ze "eros" zostanie jednak wydany. wrzucanie deftones do worka z napisem "new metal" jest raczej mocnym przegieciem bo to kompletnie inny poziom grania niz jakies disturbed.
polecam rowniez bardzo bardzo projekt wokalisty deftones chino moreno - Team Sleep. zajebiste rockowo, trip hopowo, chilloutowo dziwne granie, zajebiscie sie odprężam przy tym. warto poszukać, przed wydaniem debiutu TS do netu wypłyneły wersje sprzed finalnego masteru i brzmialy wg mnie lepiej niz ostateczna wersja.
od kilku lat niestety nadal groże pięsciami niebiosom a panowie nadal do polski nie zawitali...
polecam rowniez bardzo bardzo projekt wokalisty deftones chino moreno - Team Sleep. zajebiste rockowo, trip hopowo, chilloutowo dziwne granie, zajebiscie sie odprężam przy tym. warto poszukać, przed wydaniem debiutu TS do netu wypłyneły wersje sprzed finalnego masteru i brzmialy wg mnie lepiej niz ostateczna wersja.
od kilku lat niestety nadal groże pięsciami niebiosom a panowie nadal do polski nie zawitali...
do not make equal what is unequal
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: deftones
jakoś nigdy nie miałem ochoty poznać. szósty zmysł spider-mana zawsze mnie ostrzegał.
-
- mistrz forumowej ceremonii
mieli cos do powiedzenia na dwóch pierwszych plytach.ale ogólnie chujnia;))))
nie lubie;)
nie lubie;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Scaarph
-
;)))Scaarph pisze:toś chłopaka podpuścił
no hard feelings man ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- white_pony
zastanawialem sie czy mowisz serio ;) whatever imho to jest jedna z bardziej oryginalnych i interesujących muzycznie kapel ostatnich lat. napewno warto posłuchać. to nie jest linkin park.
-
serio:nie lubie.maja swoje momenty,maja DOBRE utwory,ale ogólnie uwazam Deftones za zespól mniej lub bardziej przecietny,rozmyty,bezplciowy,choc poczatki mieli obiecujace. jesli poruszamy sie w takim muzycznym pokoju gdzie jakas mniej lub bardziej rockowa alternatywe tzw new tone zezarl mainstream to masz tam o wiele bardziej oryginalnych i interesujacych zespolów,jak RATM,KORN czy nawet TOOL.white_pony pisze:zastanawialem sie czy mowisz serio ;) whatever imho to jest jedna z bardziej oryginalnych i interesujących muzycznie kapel ostatnich lat. napewno warto posłuchać. to nie jest linkin park.
- Bloodcult
teledysk do "Change (in the house of flies)" był w pytkę. resztę pamiętam dość słabo.
-
Bloodcult pisze:teledysk do "Change (in the house of flies)" był w pytkę. resztę pamiętam dość słabo.
My own Summer jest zajebisty.kolorystycznie wysmakowany.sprawdz.
- Bloodcult
to ten z gdzie grają zimą nad morzem a w wodzie pływa świńska głowa ?
-
dokladnie.Bloodcult pisze:to ten z gdzie grają zimą nad morzem a w wodzie pływa świńska głowa ?
- white_pony
porownywanie deftones do ratm jest calkowicie bez sensu, przeciez to zupelnie inna muzyka. z kornem maja cos wspolnego tylko na pierwszym albumie a tool. no tool to tool ;) zawsze uwazałem ze tool to wydmuszka.
przekrojowo jesli ktos mało zna a miałby ochote sie zapoznac to mozna wyjutubować z kolejnych albumów kawałki
-fireal
-be quiet and drive
-knife party
-deathblow
-kimdracula
-you've seen the butcher
a z team sleep
-natalie portman
warto sprobować, ale oczywiscie jakiegos turbo metalowego wpierdolu prosze sie nie spodziewać ;)
oba ostatnie klipy, czyli "sextape" i "you've seen the butcher" sa zajebiste
przekrojowo jesli ktos mało zna a miałby ochote sie zapoznac to mozna wyjutubować z kolejnych albumów kawałki
-fireal
-be quiet and drive
-knife party
-deathblow
-kimdracula
-you've seen the butcher
a z team sleep
-natalie portman
warto sprobować, ale oczywiscie jakiegos turbo metalowego wpierdolu prosze sie nie spodziewać ;)
oba ostatnie klipy, czyli "sextape" i "you've seen the butcher" sa zajebiste
Ostatnio zmieniony 08-02-2011, 00:54 przez white_pony, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bloodcult
właśnie oglądam. teledysk dość dobrze pamiętałem, gorzej z utworem. Z "White Pony" miele jeszcze jakiś fajny klip, ale teraz nie pamiętam jaki.
- white_pony
street carp moze, albo change.Bloodcult pisze:
właśnie oglądam. teledysk dość dobrze pamiętałem, gorzej z utworem. Z "White Pony" miele jeszcze jakiś fajny klip, ale teraz nie pamiętam jaki.
- Bloodcult
nie, już znalazłem: Digital Bath
ale teraz już nie wydaje mi się aż taki fajny
ale teraz już nie wydaje mi się aż taki fajny
- megawat
Za dzieciaka, kiedy był hajp na nich, to bardzo lubiłem Detftones. Jakiś rok temu próbowałem sobie ich odświeżyć i nie dałem rady posłuchać jednego numeru w całości. Jak dla mnie ta muzyka już dzisiaj się nie broni a powoduje nawet jakieś zażenowanie.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- gelO
- rasowy masterfulowicz
A podoba mi się nawet dwie płytki mam WP i Deftones, całkiem fajne. Ale jednak troszkę się zestarzały, pamiętam jak kiedyś jeszcze na viva leciał non stop Back to School .
-
- rasowy masterfulowicz
- Maleficio
- Kontakt:
Deftones jest calkiem spoko, bardzo dobra kapela post-Toolowa
- white_pony
to jeszcze zajebisty kawałeczek team sleep na spróbowanie.
team sleep - live from the stage
http://www.youtube.com/watch?v=AxVCIK9EOvs
team sleep - live from the stage
http://www.youtube.com/watch?v=AxVCIK9EOvs