KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
tam chyba nie bylo wszystkiego, o ile mnie pamiec nie myli.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
demówek nie było;Maleficio pisze:a czy nie były już w boxie Historica?
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
jak to nie, w jakims boksie na pewno były czy na cd? już mi się pojebało chyba tyle tych wydań było
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Na Chotice były, nie? Nie jestem teraz u siebie, to nie sprawdzę, ale mogę to zrobić jutro. Tak czy siusiak, zespół uważa to wydawnictwo (jak i pare innych z MMP) za bootlegi, a tera będzie na winylu i jest fajnie.
Teraz należy tylko obstawiać kiedy pojawi się re-edcyja dymówek i jedynki takiej jednej inszej kapeli.
Teraz należy tylko obstawiać kiedy pojawi się re-edcyja dymówek i jedynki takiej jednej inszej kapeli.
- Adrian696
zawsze mnie zastanawiało - zespół uważa jakies wydawnictwo za boot... to moze niech albo uważa co podpisuje, albo niech spierdala do sądu - bo ile mozna słuchac tych absurdów...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Problem generalnie jest taki że bootlegów nie na metal-archives i chujowo sprawdza się zawartość (tracklistę) w celach informacyjnych, kolekcjonerskich lub ekonomicznych.
- Adrian696
eee - no co ty gadasz, sporadycznie mam problem ze znalezieniem infa o jakim s boocie... jak nie net, to ktos znajomy posiada info lub samego boota
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Jestem bardzo przywiązany do minimalistycznej formy metallum, pozatym cała dyskografia jest w jednym miejscu. Można by zrobić oddzielną podstronę z bootlegami danej kapeli, może nawet składakami...
- Maleficio
- Kontakt:
Adrian696 pisze:zawsze mnie zastanawiało - zespół uważa jakies wydawnictwo za boot... to moze niech albo uważa co podpisuje, albo niech spierdala do sądu - bo ile mozna słuchac tych absurdów...
Myślę, ze w przypadku Behemoth, uznają te wydania za bootlegi przez to, ze MMP nie wywiązało się z kasą za nie, albo nie dało całej kasy lub coś w tym stylu. Dlatego też automatycznie Ner uznał je za bootlegi. Oczywiście, dziwna jest to sytuacja bo kapela jak Behemoth na pewno ma dobrych prawników od podobnych spraw a jakoś nic nie zrobiono w kierunku by tę sytuacje wyjaśnić. (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo, a scena w Polsce jest tak hermetyczna, ze na pewno taka informacja by przeciekła ze źródeł powiązanych z kapelą lub MMP) Więc wina może tu leżeć nie tylko po stronie MMP.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
owszem, przydałoby się i to bardzo. tyle że mam na myśli przede wszystkim koncerty, względnie składaki jakiś mniej dostępnych materiałów, a nie płyty których zespół nie uznaje za oficjalne, bo ktoś im nie zapłacił itd. na takie sytuacje mam zwyczajnie wyjebaneCzesław pisze:Można by zrobić oddzielną podstronę z bootlegami danej kapeli, może nawet składakami...
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
na CD wyszły na "Demonice" demówki "The Return ... " oraz "From the Pagan ... " wraz z jeszcze kilkoma starociami.Maleficio pisze:jak to nie, w jakims boksie na pewno były czy na cd? już mi się pojebało chyba tyle tych wydań było
WHP te demówki z tego co wiem wydaje tylko na Lp., chyba że się mylę i prócz Lp będą jeszcze wersje CD, ale to można się szybko dowiedzieć ;)
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
na flyerze to pisze nawet coś o wersji na kasecie :D
edit:
no jak byt stoi TAPE:

edit:
no jak byt stoi TAPE:

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Paka z Pagana już w domu! to jest szybkość!! :)Ihasan w piątek 11.02.2011 pisze:no ja zrobiłem dwa duże zamówienia w nocy, jedno w WHP drugie w Pagan, zobaczym kto będzie szybszy :)
osobiście stawiam na Pagan :))
- Funeral
- rozkręca się
wiem, ze juz gdzies tu bylo info o Southern Lord, ale nie moge sie doszukac. jak z przesylka, syzbko paczka przychodzi? nie ma problemow?
- Maleficio
- Kontakt:
Southern Lord, raz czekalem na 4 winyle 4 miesiace a drugi raz 8 miesiecy na 3 plyty CD. Nie polecam, chyba, ze masz mnostwo cierpliwosci:)
- Scaarph
z southern lord loteria. ja czekałem dwa tygodnie, czyli w zasadzie szybko się uwinęli, ale sporo ludzi też narzeka na czas realizacji.
- Funeral
- rozkręca się
nie mam :) podziekuje chyba w takim razie.Maleficio pisze:Southern Lord, raz czekalem na 4 winyle 4 miesiace a drugi raz 8 miesiecy na 3 plyty CD. Nie polecam, chyba, ze masz mnostwo cierpliwosci:)
Sądziłem, że w lutowym wydaniu Metal Hammera przeczytam jakiś większy artykuł o Dziubińskim. Tymczasem zamieścili jedynie nekrolog... abstrahując o wszystkich złych rzeczach, które o gościu słyszałem i zakładając nawet, że połowa z tego było prawdą to i tak mam wrażenie, że zasłużył sobie w piśmie, które powstało z jego inicjatywy, na kilka słów więcej niż to co zamieścili...
- Gore_Obsessed
- Realista
- weteran forumowych bitew
A z czystej ciekawości, czy Omnio na allegro tez tak wali w chuja jak na zamówieniach przez ich stronę (to wiem )?