ASCENSION - Consolamentum [2010]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Re: ASCENSION - Consolamentum [2010]
Dla mnie ta płyta jest po prostu odpychająca. "Enthrone Darkness Triumphant", tylko w kontekście 2010.
Denial of the flesh, denial of the cunt i Ascension s-p-i-e-r-d-a-l-a w podskokach.
Denial of the flesh, denial of the cunt i Ascension s-p-i-e-r-d-a-l-a w podskokach.
-
- weteran forumowych bitew
pierwsze wrazenie robi nienajgorsze, ale na dluzsza mete strasznie wymuszony material, malo tresci a forma ostatecznie tez kiczowata.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- ryszard
- postuje jak opętany!
debiutanckie demo było bardzo przyjemne, więc nową płytę pewnie również przywitam z otwartymi ramionami.
można będzie to normalnie nabyć na CD w Polsce?
można będzie to normalnie nabyć na CD w Polsce?
That's what she said !
- Sova
- rasowy masterfulowicz
CD wyjdzie za jakies 2 tyg. Bedę miał kilka sztuk - dam cynk jak już je dostanę ( CD i LP )
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
bardzo mnie się toto spodobało. ciekawe granie.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Adrian696
- zahartowany metalizator
to można leczyćDrone pisze:Mnie ta płyta teraz przyciąga i odpycha jednocześnie.

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Adrian696
spróbuj psychiatręDrone pisze:SLAYER nie pomógłAdrian696 pisze:to można leczyćDrone pisze:Mnie ta płyta teraz przyciąga i odpycha jednocześnie.

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
jak na razie odpaliłem pierwszy kawałek tylko i... brzmiało to mniej więcej jak Immortal z Pure Holocaust... czy cała płyta jest taka?
-
- mistrz forumowej ceremonii
MotherboardDrone pisze:Którą płytę polecasz?Adrian696 pisze:spróbuj psychiatrę

- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Dajcie znać jak gdzieś to juz będzie można kupic w PL .
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- FENIKS
- w mackach Zła
Mam digi wydane przez wtc i słucham świetna kapela dużo zamieszania może narobić ale kto wie. Pełny album jest spoko z mphujów przesłuchany świetny tylko czekać az wyjdzie.
Mam mieszane uczucia. Niby wszystko jest ok, ale coś mi tu nie pasuje. Trąci mi technikum gastronomicznym:)
- hcpig
Również, nie rozumiem nagonki nawet jeżeli to płyta sklecona pod koniunkturę na takie granie, wydaje mi się jednak że ma więcej do zaoferowania. Nawet momentami pachnie troszeczkę ONDSKAPT ale w takiej wersji melo-user-friendly. Tak sobie patrzę na info o tym hordzie i mamy "The members remain unknown." - ktoś się bawi w DsO hehe, trochę już śmieszy też ta jasnogórska okładka epkiblack_lava pisze:bardzo mnie się toto spodobało. ciekawe granie.

Yare Yare Daze
- FENIKS
- w mackach Zła
Ja poprawie swoją wypowiedź po osłuchaniu porządnie wydanego dema. Po prostu zmiotło mnie. Kurwa mimo że słychać echa religijnego gówna to w jaki sposób oni skleili kawałki niszczy. Zajebista pozycja co prawda w album tak mocno nie wszedłem co poprawie ale demo niszczy i napewno zrobią zamieszanie. Chociażby dlatego że panują nad chaosem muzyki umiejętnie dawkują agresję choć chciałoby się jej więcej napewno. Wstawka klawiszy gdzieś pomiędzy rozrzedza sraczkę. Świetna pozycja mimo nawału mody na takie granie.
- COFFIN
Czy jak to bywa w przypadku WTC wersja jc też będzie? (chodzi też o demo)
'Come the Blessed Madness'
-
- zaczyna szaleć
...możesz wyjaśnić o co ci chodzi?FENIKS pisze: mimo że słychać echa religijnego gówna
- maciek z klanu
sova ma.Nif pisze:Dajcie znać jak gdzieś to juz będzie można kupic w PL .
bardzo dobry material.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Cały czas rozkminiam Consolamentum i mam problem z ta płytą. świetne momenty mieszają się ze średnimi. Jedno wiem - ten album nie jest nijaki.
WIELKIM plusem jest wydanie tej pozycji. LP i sidi wyglądają świetnie. W sumie oba wydania są niemal identyczne - grafiki, okładka, ogólna staranność wykonania robi wrażenie. Oczywiście winyl wygrywa już na starcie, bo grafiki w tym wielkim booklecie rozwalają.
jedyna różnica ( no moze nie jedyna ale najbardziej widoczna ) miedzy wydaniami wygląda tak:

WIELKIM plusem jest wydanie tej pozycji. LP i sidi wyglądają świetnie. W sumie oba wydania są niemal identyczne - grafiki, okładka, ogólna staranność wykonania robi wrażenie. Oczywiście winyl wygrywa już na starcie, bo grafiki w tym wielkim booklecie rozwalają.
jedyna różnica ( no moze nie jedyna ale najbardziej widoczna ) miedzy wydaniami wygląda tak:

Ciekaw jestem tej płyty. Mam na CD ich demo "With Burning Tongues" i uważam, że prezentuje się dość przyzwoicie, ale o nic wybitnego to się nawet nie ociera. Dość długie, rozbudowane kawałki, trochę fajnych, acz nie zapadających na dłużej w pamięci riffów, przyzwoite wokale, brzmienie całkiem niezłe, może nawet za bardzo przyjazne. Słucha się całkiem dobrze, ale zbyt dużo cech indywidualnych nie zanotowałem, momentów przyprawiających o zawrót głowy również nie doświadczyłem. Z jednej strony dość interesujące, z drugiej zaś nazbyt koniunkturalne mi się to wydało. Najbardziej mi to SECRETS OF THE MOON zalatywało...
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
bardzo dobra muzyka
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..