HATE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: HATE
Dla mnie idealnym przykładem wyluzowania i zdystansowania w klimatach okołoblackowych (tak to umownie nazwijmy) jest na przykład "I am the killer of trolls" albo całe mini "Motörpenis" IMPALED NAZARENE. Jakoś DARKTHRONE mi do głowy nie przychodzi.
Aleśta zeszli z tematu.
Aleśta zeszli z tematu.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
przecież Darkthrone niemal od początku był pełen dystansu, nonkonformizmu i szydery. jak ktoś tego nie widzi, to chyba wczoraj tej muzyki słuchać zaczął.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Szyderstwa z samego siebie i BM w wywiadach z pierwszej połowy lat 90-tych nie było. Teraz znów zachciało się być ponad ale tym razem wyszło obok. Pierdnięcie w tłumie zamiast nukleranego grzyba ponad resztątwoja_stara_trotzky pisze:przecież Darkthrone niemal od początku był pełen dystansu, nonkonformizmu i szydery. jak ktoś tego nie widzi, to chyba wczoraj tej muzyki słuchać zaczął.

- twoja_stara_trotzky
jako zespół death metalowy zrobili DOKŁADNIE TO SAMO, co później, jako zespół black metalowy.
- twoja_stara_trotzky
jak to co? jak ktoś krytykuje jakiś zespół za dokładnie to samo, za co wcześniej go pod niebiosa wynosił, to powinien się do lekarza udać.
- Kingu
Zmiana z DM na BM a potem z BM na chuj wie co, to osobna sprawa.
Cenię DT za twórczość BM i ich ówczesne zaangażowanie, a nie za to że kiedyś nie przyznawali się do Soulside...i poszli w innym kierunku. Tak więc z tym wynoszeniem pod niebiosa za samą zmianę kierunku to zły adres.
Cenię DT za twórczość BM i ich ówczesne zaangażowanie, a nie za to że kiedyś nie przyznawali się do Soulside...i poszli w innym kierunku. Tak więc z tym wynoszeniem pod niebiosa za samą zmianę kierunku to zły adres.
- twoja_stara_trotzky
ja nie widzę żadnej różnicy jakościowej. masz gatunek, którego formuła się wyczerpała, więc, na przekór wszystkim, bez żadnych kompromisów, dokonujesz aktu transgresji, rozpierdalając od środka skostniałe ścierwo. rzadko kiedy trafia się zespół, który dokonuje tego raz w karierze. jak ktoś dokonuje tego dwa razy w karierze, to musi być zespołem wielkim. dla mnie Darkthrone to od zawsze synonim rebelii, braku kompromisów i środkowego palca wyciągniętego w kierunku całego świata. oczywiście, młodzieńczy bunt zmienia się w dojrzałą szyderę, ale istota pozostaje zawsze ta sama. zresztą nawet forma transgresji jest w zasadzie niezmienna. w momencie, gdy w muzyce liczyła się "technika", określone brzmienie i konkretny image, oni poszli w kierunku, który był tego zaprzeczeniem --> cofnęli się do zapomnianych źródeł, na ich fundamentach stawiając zupełnie nową jakość z nowym poziomem intensywności, przesuwając zarazem granice ekstremy. kiedy zauważyli, że ich muzyka staje się powoli tym samym, z czym walczyli, czyli skostniałym schematem, uderzyli jeszcze raz. i znów zrobili wszystko na przekór formule, która ich ograniczyła. i znów cofnęli się do źródeł, aby wykonać dwa kroki do przodu.
- Edinazzu
a moim zdaniem po pierwszym doskonałym krążku przyszedł bunt, który trwał przez lata 90-te. Szydera przyszła dopiero koło 2000 rokutwoja_stara_trotzky pisze:przecież Darkthrone niemal od początku był pełen dystansu, nonkonformizmu i szydery. jak ktoś tego nie widzi, to chyba wczoraj tej muzyki słuchać zaczął.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- aginsiak
- w mackach Zła
twoja_stara_trotzky pisze:ja nie widzę żadnej różnicy jakościowej. masz gatunek, którego formuła się wyczerpała, więc, na przekór wszystkim, bez żadnych kompromisów, dokonujesz aktu transgresji, rozpierdalając od środka skostniałe ścierwo. rzadko kiedy trafia się zespół, który dokonuje tego raz w karierze. jak ktoś dokonuje tego dwa razy w karierze, to musi być zespołem wielkim. dla mnie Darkthrone to od zawsze synonim rebelii, braku kompromisów i środkowego palca wyciągniętego w kierunku całego świata. oczywiście, młodzieńczy bunt zmienia się w dojrzałą szyderę, ale istota pozostaje zawsze ta sama. zresztą nawet forma transgresji jest w zasadzie niezmienna. w momencie, gdy w muzyce liczyła się "technika", określone brzmienie i konkretny image, oni poszli w kierunku, który był tego zaprzeczeniem --> cofnęli się do zapomnianych źródeł, na ich fundamentach stawiając zupełnie nową jakość z nowym poziomem intensywności, przesuwając zarazem granice ekstremy. kiedy zauważyli, że ich muzyka staje się powoli tym samym, z czym walczyli, czyli skostniałym schematem, uderzyli jeszcze raz. i znów zrobili wszystko na przekór formule, która ich ograniczyła. i znów cofnęli się do źródeł, aby wykonać dwa kroki do przodu.
[quote} w momencie, gdy w muzyce liczyła się "technika", określone brzmienie i konkretny image, oni poszli w kierunku, który był tego zaprzeczeniem --> cofnęli się do zapomnianych źródeł[/quote]
dobre heheheheh Piotr co sadzi sz oty m uwazaj jestem porobiony :
Jesienna pogoda ,a pizdzi jak w zime
szerokim lukiem omijam
Gdynie
Tu wskocze,lecz nie nad Mławe
w tyle zostawiam radomską
Warsiawe
moze byc??na poczattek tekstuu
- aginsiak
- w mackach Zła
koło na przełomie 99/2000 serio...Edinazzu pisze:a moim zdaniem po pierwszym doskonałym krążku przyszedł bunt, który trwał przez lata 90-te. Szydera przyszła dopiero koło 2000 rokutwoja_stara_trotzky pisze:przecież Darkthrone niemal od początku był pełen dystansu, nonkonformizmu i szydery. jak ktoś tego nie widzi, to chyba wczoraj tej muzyki słuchać zaczął.
- Morbid Marcin
"tak apropos" znales go?Maleficio pisze:Czy ktos wie co sie dzieje z Quackiem tak apropos?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....