Akurat tego materiału na półce nie mam, pare lat temu miałem okazje posłuchać i stwierdziłem, że mogli to rozbić na jakieś epki lub coś w ten deseń, jeśli juz koniecznie chcieli to wydać. Jest niszczące ale praktycznie drugi raz wydali tą sama płytę.Riven pisze:a co sadzicie o Upon the Throne of Apocalypse?
INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Set
- postuje jak opętany!
Re: INCANTATION
NECRO SKINS SOCIETY
-
- postuje jak opętany!
Upon the throne of apocalypse to Mortal Throne z bardziej surowym brzmieniem z odwrotnie ustawioną tracklistą (więc w sumie bardziej na miejscu jest stwierdzić, i tu akurat na prawde to pasuje, że to jest i jednoczesnie nie jest ta sama płyta:) ). Jak dla mnie bomba! Tyle że mozesz miec małe problemy ze znalezieniem tej płyty, gdyz pojawia się niezbyt czesto i jest niezbyt tania. Jako że jedynka też już zostala uzupełniona o "Blasphemous Cremation" pozostaje liczyc na to, że będzie kiedyś podobny wybryk z genialna trójeczką. Juz mam ciary mysląc, że może istnieć jeszcze jakas wersja "Unto Infinite Twilight / majesty of infernal damnation". 
ps. oczywiście kiedy poznałem jedynkę, to jak poleciał numer "Golgotha" nie wiedziałem co się dzieje i że sztuka, która mam w rece jest porysowana albo źle nagrana

ps. oczywiście kiedy poznałem jedynkę, to jak poleciał numer "Golgotha" nie wiedziałem co się dzieje i że sztuka, która mam w rece jest porysowana albo źle nagrana

- Set
- postuje jak opętany!
Właśnie zauważyłem Twój opis na dole, i sie osmarkałem po łokcie KURWA!!!
NECRO SKINS SOCIETY
-
- postuje jak opętany!
A co, słuchasz death metalu od tygodnia, że nie wiesz że w nim wokaliści wrrczą, bruczą i blabotają?
(słowacka wikipedia)

- Set
- postuje jak opętany!
Kurwa ogień, znam sporo Słowaków i Czechów ale na piśmie to mnie rozjebało hahaha
NECRO SKINS SOCIETY
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Realista
- weteran forumowych bitew
Zawsze uważałem że to co chłopaki zrobili na Diabolical..., Infernal storm i onward to mistrzostwo świata! Później czegoś zawsze mi brakowało w ich płytach...
- Rattlehead
ależ panowie i panie nie zapomnijmy o genialnym Mortal Throne of Nazarene i chyba obok jedynki najlepszym materiale Amerykańców
support music, not rumors
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Mortal Throne of Nazarene to najlepsza płyta Incantation i jedna z trzech najlepszych płyt z amerykańskim death metalem.
- Rattlehead
Mam zawsze dylemat, czy jedynka czy dwójka jednak. Brzmieniowo dwójka z pewnością, ale ogólnie zależy od okoliczności.
- ultravox
Najlepsza jest "Diabolical Conquest". Choć w sumie to nie wiem, nie potrafię wybrać... Nie zapominajcie też o "Forsaken Mourning..." - niby tylko epka, ale jaka...
- Rattlehead
Ja to już wcześniej gdzieś pisałem, że ciężko wybrać lidera, ale w ostatnim czasie wykrystalizował mi się jakiś zarys i teraz mam problem tylko z pierwszymi dwoma (nie umiejszając w znaczącym stopniu pozostałym oczywiście - włączając w to Blasphemy - moim zdaniem bardzo niedoceniany album).
- Glene
Podzielam zdanie Bonnego, najlepsza plyta Incantation jest Mortal Throne of Nazaren, chociaz inne tez stoja na bardzo wysokim poziomie.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
wszystko to prawda, ale tylko Mortal Throne of Nazarene ma tę ezoteryczną wręcz brutalność i ciężar. do mnie ta płyta trafia idealnie, tak jakby nagrano ją pod mój gust i oczekiwania ;) ciary od początku do końca.ultravox pisze: "Diabolical Conquest". Choć w sumie to nie wiem, nie potrafię wybrać... Nie zapominajcie też o "Forsaken Mourning..." - niby tylko epka, ale jaka...
- ultravox
Ale nie ma tej atmosfery, która jest na "Diabolical..." i tej surowości, znanej z "Onward..." Zresztą lubię wszystkie ich płyty. Może dlatego nie bawią mnie aż tak bardzo te wszystkie klony, których ostatnio tyle się pojawiło.
- Rattlehead
Ostatni Father Befouled jest wart uwagi, choćby ze względu na posuchę ze strony Incantationówultravox pisze: mnie aż tak bardzo te wszystkie klony, których ostatnio tyle się pojawiło.
- Glene
Wiadomo, klony sa tylko namiastka, ale za to Vasaeleth bardzo przypadl mi do gustu
- ultravox
Ja właśnie do Vasaeleth do końca nie mogę się przekonać, za mało w tym graniu ich własnych pomysłów jak dla mnie. Z Father Befouled miałem podobny problem, ale ostatniej płyty jeszcze nie słyszałem.
- Glene
Mi bardzo ten zespol przypasowal, szczegolnie przez to ohydne brzmienie wyrwane z prosto z grobu. Father Beofuled malo sluchalem, ale jakos mnie nie przekonalo.
- ultravox
Brzmienie Vasaeleth bardzo mi się podoba, ale same utwory za bardzo przypominają mi Incantation. Mam problem w takich przypadkach, przykładowo do Dead Congregation przekonywałem się bardzo długo właśnie ze względu na duże podobieństwo do Immolation. Podobnie mam w przypadku Axegrinder, który za bardzo przypomina mi Amebix i przez to niezbyt często słucham ich płyty... i pewnie jeszcze kilka takich przykładów bym znalazł.