PANDEMONIUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Re: Pandemonium
jak dla mnie, najważniejsze że Paweł i spółka ciągną wózeczek do przodu, wreszcie mają menago z prawdziwego zdarzenia, z kontaktami i widać że koleś działa, wiele już uporządkował w promocji zespołu, teraz będzie nowa płyta, do tego wydana w PAGAN, potem jakieś koncerty...
tak w ogóle to sutanna była uzywana przez basistę juz ze 2-3 lata temu jeśli dobrze pamiętam.....także to akurat nie jest nowe :- )
tak w ogóle to sutanna była uzywana przez basistę juz ze 2-3 lata temu jeśli dobrze pamiętam.....także to akurat nie jest nowe :- )
j
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Już 4-5 lat temu tak się pokazywali. Jeśli kimś się w tym zakresie inspirowali to CELTIC FROST z ostatniej płyty.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Maleficio
- Kontakt:
- trup
Tu chyba nie ma wierzących :-D Błogosławieni niech będą cierpliwi ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
-
- rozkręca się
Re: PANDEMONIUM
oto taki moja mini relacja z koncertu Pandemonium w łodzi. To był pierwszy koncert w rodzinnym mieście od dłuższego czasu - 10 luty 2011, przy okazji większego koncertu charytatywnego w którym udział wziął min. LOST SOUL i kilka innych grup. Kto nie był to kiep, bo frekwencja kulała, na sporawej przestrzeni w Dekompresji mnóstwo wolnego miejsca…z tego co wiem było niewiele ponad 100 osób. To smutne że koncerty nie przyciągają już ludzi, chociaż trzeba uczciwie powiedzieć że w momencie gdy wyszły Pandy znajdujący się poniżej bar opustoszał z konsumentów:- ). Jak co poniektórzy wiedzą, PANDEMONIUM ma nowe, bardziej wyraziste oblicze sceniczne. Po obu stronach sceny pojawiły się groźnie wyglądające akcesoria ze spozierającym spode łba sumeryjskim demonem, wielka płachta z logo, zapalone pochodnie itp. Do tego gitarzysta i basista pojawili się na scenie w „sukienkach” jak co poniektórzy zdążyli już tutaj obśmiać i trupich makijażach … mieli również ustawione pod stopami wentylatory które przepisowo rozwiewały im bujne grzywy. Tylko dowodzący składem Paweł wyglądał jak zwykle, nie licząc stojącego przed nim, najeżonego kolcami statywu do mikrofonu, grzywy nie posiada także nie było co rozwiewać :- )… Co można napisać o występie? Na pewno że był bardzo dobry, w tym składzie na żywo Pandy prezentują się bardzo pewnie i potężnie!!! Wykonanie hitów z różnych etapów działalności było perfekcyjne, mnie jednak zabiło odegranie szlagieru Whispered In the Dark… Kto był ten wie, kawałek zagrany znacznie wolniej niż zwykle, zabrzmiał potężnie i niesamowicie hipnotycznie, wtłaczając zebranych w podłoże He, He.
oby więcej takich wieczorów i więcej ludzi pod sceną!
oby więcej takich wieczorów i więcej ludzi pod sceną!
Ostatnio zmieniony 08-03-2011, 12:01 przez samael, łącznie zmieniany 1 raz.
j
- Deviant
- w mackach Zła
Już kupiony :)Maleficio pisze:Juz nie wierze, ze sie ukaze
- Castor
- weteran forumowych bitew
Pagan Records nawiązało współpracę z legendą polskiego metalu - PANDEMONIUM.
Obecnie grupa szlifuje materiał na nowy album, zatytułowany Misanthropy. Na stronach MySpace zespołu i wytwórni posłuchać można nowego utworu Black Forest, który w nowej wersji znajdzie się na zapowiadanym albumie. 12 marca nakładem Godz Ov War Productions/Hellshop ukazała się winylowa reedycja kultowego demo Devilri. 2 maja PANDEMONIUM zagra w warszawskim klubie Progresja razem z INCANTATION i CHRIST AGONY , natomiast w pierwszy weekend czerwca zespół potwierdził swój udział na Silesian Massacre Fest vol III w katowickim Mega Clubie u boku m.in. ENTOMBED, KRISIUN, KATAKLYSM, KAMPFAR, BELPHEGOR, VREID i kilkunastu innych zespołów polskich oraz zagranicznych.

- manieczki
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
PANDEMONIUM ujawnia okładkę, datę wydania oraz szczegóły nowej płyty „Misanthropy”
Długo zapowiadany czwarty album łódzkiej formacji PANDEMONIUM zatytułowany „Misanthropy” będzie miał swoją premierę 10 Marca 2012. Publikacją i dystrybucją płyty wydanej w formie standardowego CD zajmie się wytwórnia Pagan Records. Nagrania zrealizował Piotr Tyszkiewicz z Viriam Art Studio, który jest również odpowiedzialny za miks oraz mastering całości materiału. Gościnnie na płycie możemy usłyszeć partie wokalne Androniki Skoula (Chaostar), znanej również ze współpracy z Septic Flesh czy Rotting Christ. Ponadto muzyczny koncept albumu został uzupełniony o intra oraz sample w wykonaniu Khorzona (ARKONA, MUSSORGSKI). Oprawę graficzną płyty wykonał wokalista Paul.

Repertuar „Misanthropy” stanowi osiem premierowych utworów:
1. The Black Forest
2. God Delusion
3. Necro Judas
4. Stones Are Eternal
5. Avant-Garde Underground
6. Everlasting Opposition
7. Only the Dead Will See the End of War
8. Misanthropy
Długo zapowiadany czwarty album łódzkiej formacji PANDEMONIUM zatytułowany „Misanthropy” będzie miał swoją premierę 10 Marca 2012. Publikacją i dystrybucją płyty wydanej w formie standardowego CD zajmie się wytwórnia Pagan Records. Nagrania zrealizował Piotr Tyszkiewicz z Viriam Art Studio, który jest również odpowiedzialny za miks oraz mastering całości materiału. Gościnnie na płycie możemy usłyszeć partie wokalne Androniki Skoula (Chaostar), znanej również ze współpracy z Septic Flesh czy Rotting Christ. Ponadto muzyczny koncept albumu został uzupełniony o intra oraz sample w wykonaniu Khorzona (ARKONA, MUSSORGSKI). Oprawę graficzną płyty wykonał wokalista Paul.

Repertuar „Misanthropy” stanowi osiem premierowych utworów:
1. The Black Forest
2. God Delusion
3. Necro Judas
4. Stones Are Eternal
5. Avant-Garde Underground
6. Everlasting Opposition
7. Only the Dead Will See the End of War
8. Misanthropy
Ostatnio zmieniony 18-01-2012, 19:37 przez Ihasan, łącznie zmieniany 1 raz.
-
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Ale mnie uprzedziłeś!!!! Utwór fajny, tylko po co te babskie wycia?
all the monsters will break your heart
- Maleficio
- Kontakt:
babe bym wypierdolil, ale okladna nareszczie na poziomie
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Cholera, byłoby zajebiście gdyby nie zawodzenie tego babiszona. Mam nadzieję, że w zbyt wielu kawałkach wyć nie bedzie.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Tylko ja słyszę wyraźną inspirację Celtic Frost ? ;) Ale fajny wałek w sumie.
The madness and the damage done.
- nicram
Odkrywczy jesteś. Mazur inspiruje się Celtic Frost tak...od początku istnienia Pandemonium.;-)
all the monsters will break your heart
-
- w mackach Zła
Fakt, okładka nareszcie jakoś wygląda, chociaż szału nie ma moim zdaniem. Słyszałem już cały album i w warstwie muzycznej jest bardzo dobrze - mi podchodzi :). Baba wyje jeszcze w jednym kawałku oprócz tego (ostatnim, bo pamiętam że mnie też to drażniło).
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Zawsze do usług. :Dnicram pisze:Odkrywczy jesteś. Mazur inspiruje się Celtic Frost tak...od początku istnienia Pandemonium.;-)
The madness and the damage done.
- Kingu
Numer nieco w stylu "The Ancient Catatonia". Dałbym jeszcze więcej ciężaru i poszarpanej surowizny na gitary. Mi ta baba pasuje, fajny klimat. Album zapowiada się ciekawie.
- Maleficio
- Kontakt:
Czy ten nowy album jest juz dostepny w wypozyczalniach?