Jeśli pewnego dnia zacznę wyprzedawać się z mojej kolekcji Sabbat to prawdopodobnie następnego nastąpi koniec świata. Płyty z Evil Rec to bez wątpienia rary, ale jeżeli dostanie ich "graniczy z cudem", to co powiedzieć o pierwszych pięciu epach japońców?Maleficio pisze:z tego co się orientuje Czesław ma dużo ich płyt i singli i musisz walić do niego. Reszta chyba olewa Sabbat ciepłym moczem...
SABBAT (JPN)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Re: SABBAT (JPN)
Kupić sobie je wszystkie na płycie z TBTCzesław pisze:co powiedzieć o pierwszych pięciu epach japońców?

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
W Polsce nie ma opcji (poza wypadkami typu 2-3 miechy temu redka z Entropy w jednym z polskich distr za 45 zł w sile sztuk jeden), ale na jebaju masz jakąś redkę po 12-15 USD, całkiem ok.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Chyba jednak MERZBOW w tej kategorii rządzi niepodzielnie.Lykantrop pisze:Z całą pewnością Yosuke.Maleficio pisze:zastranawiam sie kto ma wiecej wydawnicstw Sabbat, Agathocles czy Nunslaughter!?!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Dzisiaj przyszedł winyl "Sabbatrinity" - dziewiąty studyjny album japońców i tysiąc dwieście osiemdziesiąta któraś pozycja w dyskografii (nie licząc bootlegów), słucham jej już któryś raz i po prostu jestem rozłożony na łopatki - ta płyta jest po prostu niesamowita! Jak to dobrze że jest chociaż jeden zespół na świecie który nie musi co płytę zmieniać imidżu, wracać do korzeni, przeprowadzać eksperymentów, tylko konsekwentnie podąża drogą obraną prawie 30 lat temu! Słyszałem już kilka opinii innych fanów kapeli i jeszcze nikt nie był zawiedziony.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
zamówiłem cedeki i winyle SABBATRINITY, powinny być za jakis tydzień.
- Adrian696
z tym, że Twoja opinia o płycie tego zespołu jest tak samo obiektywna, jak moja o płycie Slayer, Rattleheada o Megadeth, Morpha o Whitehouse, Bonnego o Napalm Death, albo SIIDa o jakiejkolwiek ;)Czesław pisze:Dzisiaj przyszedł winyl "Sabbatrinity" - dziewiąty studyjny album japońców i tysiąc dwieście osiemdziesiąta któraś pozycja w dyskografii (nie licząc bootlegów), słucham jej już któryś raz i po prostu jestem rozłożony na łopatki - ta płyta jest po prostu niesamowita! Jak to dobrze że jest chociaż jeden zespół na świecie który nie musi co płytę zmieniać imidżu, wracać do korzeni, przeprowadzać eksperymentów, tylko konsekwentnie podąża drogą obraną prawie 30 lat temu! Słyszałem już kilka opinii innych fanów kapeli i jeszcze nikt nie był zawiedziony.
nowy Sabbat, dobry - nawet inaczej dobre rzemiosło w swojej lidze, ale obok najlepszych ich płyt bym nie postawił
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Przesłuchałem raz mp3 i skasowałem. Może nie zaskoczyło i zrobiłem błąd, ale ta płyta nie wnosi zupełnie nic interesującego do ich dyskografii. Solidna itd. ale mogłoby jej nie być.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
ależ Ty mnie nie doceniasz ;) zespoły z mojej najwyższej półki mają u mnie najtrudniej, bo wobec nich zawsze mam największe oczekiwania i wymaganiaAdrian696 pisze: z tym, że Twoja opinia o płycie tego zespołu jest tak samo obiektywna, jak moja o płycie Slayer, Rattleheada o Megadeth, Morpha o Whitehouse, Bonnego o Napalm Death, albo SIIDa o jakiejkolwiek ;)
nowy Sabbat, dobry - nawet inaczej dobre rzemiosło w swojej lidze, ale obok najlepszych ich płyt bym nie postawił
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
W sumie miałem napisać coś podobnego, ale Bonny mnie ubiegł :)
Siid, weź kurwa, to nie jest do słuchania z komputera.
Siid, weź kurwa, to nie jest do słuchania z komputera.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Pewnie nie, bo gdzieś tam pisali o tradycyjnym brzmieniu, ale co z tego jak kompozycje są słabe? Każdy ze starych albumów różnił się od poprzedniego, z naciskiem na The Dwelling jako ich najlepszy. Od Karisma już wszystko brzmi tak samo, ja wysiadam.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Adrian696
Bonny pisze:ależ Ty mnie nie doceniasz ;) zespoły z mojej najwyższej półki mają u mnie najtrudniej, bo wobec nich zawsze mam największe oczekiwania i wymaganiaAdrian696 pisze: z tym, że Twoja opinia o płycie tego zespołu jest tak samo obiektywna, jak moja o płycie Slayer, Rattleheada o Megadeth, Morpha o Whitehouse, Bonnego o Napalm Death, albo SIIDa o jakiejkolwiek ;)
dobra dobra, miłość jest ślepa - nie róbcie z siebie takich cnotek ;)Czesław pisze:W sumie miałem napisać coś podobnego, ale Bonny mnie ubiegł :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
2014 will mark Sabbat's 30th year in existence. To celebrate this monumental achievement, NWN will unleash a boxset just as monumental as the occasion. SABBATICAL EARLYEARSLAUGHT will compile all recordings and video footages from years 1984 to 1990. The project is only in its infancy so more detail will surface later.
No fucking earthquake, tsunami or radiation will stop the Japanese Blacking Metal horde!
No fucking earthquake, tsunami or radiation will stop the Japanese Blacking Metal horde!
to ja poproszę po sztuce :)Sova pisze:zamówiłem cedeki i winyle SABBATRINITY, powinny być za jakis tydzień.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
O widzę że pierwsze pięć epek będzie wydane po raz siedemdziesiąty któryś, tym razem liczę na wierną replikę, czyli wydanie wszystkiego na oddzielnych siódemkach.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
właśnie doszła paczka z Iron Pegasus. CD mam 2 wersje. Oprócz kolorów różnią się fotkami w booklecie i pod trayem.
Cena 33 zł + 7 zeta poczta.
PM lub malignantvoices@gmail.com

winyle też mam ( obie wersje - z czarną i czerwoną okładką )
Cena 33 zł + 7 zeta poczta.
PM lub malignantvoices@gmail.com

winyle też mam ( obie wersje - z czarną i czerwoną okładką )
- Morph
- Kontakt:
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- Morph
- Kontakt:
To odłóż mnie proszę razem z tamtymi CeDe czarnego wajnyla i czerwonego CeDe.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Lykantrop
Mnie również czerwonego cedeka poproszę zawinąć pod ladę. Przypomnę się mailem jeszcze.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95