ABSU
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ABSU
After completion of the dates with IMMORTAL***, ABSU will enter the studio to begin recording its new album, titled "Abzu". The recording will be the second of a three-part series. Proscriptor reveals, "This recording will feature our signature sound in maniacal fashion. Now, we're appending dirtier elements of psychedelia and fusion characteristics. Lyrically, it will descend deeper into Enki's lower world as well the Enochian Magic(k) System. I can tell you this album will definitely not be a "natural progression" from previous releases, but a feat of metaphysical conquest and murkiness."
Projected track listing of "Abzu" (in no particular order) is:
01. Circles Of The Oath
02. A Song For Ea
03. Skrying In The Spirit Vision
04. The Waters – The Denizens
05. Warren Of Imhullu
06. Earth Ripper
07. Ontologically, It Became Time & Space
08. Vita Janua Mortis
*** trasa skończyła się w lutym a tu dalej cisza...
Projected track listing of "Abzu" (in no particular order) is:
01. Circles Of The Oath
02. A Song For Ea
03. Skrying In The Spirit Vision
04. The Waters – The Denizens
05. Warren Of Imhullu
06. Earth Ripper
07. Ontologically, It Became Time & Space
08. Vita Janua Mortis
*** trasa skończyła się w lutym a tu dalej cisza...
Yare Yare Daze
-
- zaczyna szaleć
Gdzieś czytałem o czerwcu i to wydaje się całkiem realny termin mając na uwadze ich nadchodzący koncert na Brutal Assault (pewnie będą promować nową płytę). Liczę na dobrą powtórkę z Absu, bo Tara jest raczej nie do przeskoczenia.*** trasa skończyła się w lutym a tu dalej cisza...
-
- postuje jak opętany!
Właśnie odsłuchuję "Tarę" z reedycji (+ In The Eyes Of Ioldanach) i aż łza się w oku kręci. Fajnie kiedyś chłopcy grali. Tempa na tej płycie są obłędne. I ten szczekający wokal Proscriptora. Kult.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Glene
- weteran forumowych bitew
Ja licze, na bardzo dobra plyte, wbrew utyskiwaniom na ostatnia mi sie bardzo podobala(jestem malo obiektywny w stosunku do tej kapeli bo od niej zaczalem sluchac black metalu:)) Z tego co uslyszalem w jednym z wywiadow z Sir Proscriptorem plyta ma byc bardzo psychodeliczna, nie moge sie juz doczekac:)
- hcpig
Może tylko tak mi się wydaje, ale trudno oprzeć się wrażeniu, że rozkład kawałków na Tarze w tej a nie innej kolejności sprzyja świadomemu stopniowaniu napięcia i rozkręcania się samego McGoverna jako pałkera (czego kulminacja ma miejsce w kapitalnym Vorago) przez co płyta nie dłuży się ani trochę. Rzadko komu udaje się osiągnąć coś podobnego.
Yare Yare Daze
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Absu - Highland Tyrant Attack (Stonehenge Festival 2009) na youtube, fenomenalny klip.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
akurat na ostatnie zeszło :D
- Glene
No wiem, wiem, ten album na tle pozostalych odstaje. Zabraklo kluczowych ogniw jakimi byli Equitant i Shaftiel. Jednak mam duza slabosc do tego zespolu i sentyment, z przyjemnoscia mi sie tego albumu sluchalo, chociaz nie jest on tak dobry jak Tara czy Sun of Tiphareth.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Nie, ze odstaje... ostatnie Absu to gówno jakich mało... Proscriptor mam nadzieje, ze bierze poprawę i nagra coś na poziomie Tary czy Sun... bo o powtórkę z barathrum nie śmiem nawet marzyć:)
- Glene
Przesadzasz. To nie jest, gowno. To samo musialbys powiedziec o wczesniejszych albumach gdzie sa elementy pojawiajace sie na Absu. Tak w ogle to interesuja mnie argumenty przeciw tej plycie. Slyszalem opinie ze album nie ma klimatu z poprzednich plyt, riffy nie sa tak dobre, w partiach perkusji zabraklo tej dzikosci i szalu, nastapilo powielanie starych pomyslow. nuda i przepitolenie. A wasze zarzuty ?
- twoja_stara_trotzky