ARTILLERY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

Re: ARTILLERY

08-02-2011, 18:39

A MMP to nie jest czołowa wytwórnia europejska? ;)
Maria Konopnicka

08-02-2011, 18:42

mad pisze:A MMP to nie jest czołowa wytwórnia europejska? ;)
po katalogu rzeczy, które wydają nie wygląda na to :)
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

08-02-2011, 19:38

muszę zrobić w końcu porządne podejście do "When Death Comes". za pierwszym razem słuchałem po mocno zakrapianej grind imprezie, więc siłą rzeczy nie przypasowało.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-02-2011, 19:49

poprzednia jest idealna, a nowa skopie dupe...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

09-02-2011, 08:12

Jakoś nie bardzo te 2 nowe kawałki mi leżą. Sam nie wiem coś mi tu nie tego.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

10-02-2011, 10:36

dobra, przesłuchałem dokładnie kilkakrotnie "When death comes" i bez rewelacji, za mało pierdolnięcia jak na trash dla mnie. sprawdziłbym inne polecane tu płyty ale jakoś mi nie spieszno. nie znałem ich wcześniej, to był pierwszy kontakt z zespołem. nie wiem - może z racji wieku ciężej mi się podchodzi do nowych rzeczy starych zespołów, które dopiero poznaję?
Maria Konopnicka

10-02-2011, 14:09

KreatoR pisze:dobra, przesłuchałem dokładnie kilkakrotnie "When death comes" i bez rewelacji, za mało pierdolnięcia jak na trash dla mnie. sprawdziłbym inne polecane tu płyty ale jakoś mi nie spieszno. nie znałem ich wcześniej, to był pierwszy kontakt z zespołem. nie wiem - może z racji wieku ciężej mi się podchodzi do nowych rzeczy starych zespołów, które dopiero poznaję?
ten rodzaj thrashu akurat nie polega na pierdolnięciu - przynajmniej nie takim bezpośrednim. Zacznij od By Inheritance - to chyba ich najlepszy album (nie umniejszając znakomitości pozostałych) - najlepiej przesłuchać z pięć razy zanim się oceni. Nie jest to muzyka, którą włączasz, słyszysz riff, nóżka Ci zaczyna chodzić, głowa machać, a piwo samo wyskakuje z lodówki. Potrzeba kilka przesłuchań, ale zdecydowanie warto. Dla mnie ARTILLERY to jeden z najważniejszych zespołów thrashowych. Na nową płytę czekam z utęsknieniem.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

10-02-2011, 14:18

Te 2 nowe numery troche poniżej poziomu "When Death Comes", ale poczekajmy na pełną płyte.
PENIS METAL
Karkasonne

10-02-2011, 14:33

IRONMIL pisze: ten rodzaj thrashu akurat nie polega na pierdolnięciu - przynajmniej nie takim bezpośrednim. Zacznij od By Inheritance - to chyba ich najlepszy album (nie umniejszając znakomitości pozostałych) - najlepiej przesłuchać z pięć razy zanim się oceni. Nie jest to muzyka, którą włączasz, słyszysz riff, nóżka Ci zaczyna chodzić, głowa machać, a piwo samo wyskakuje z lodówki.
Porywa od razu na firmanent, pierwsze 5 minut "By Inheritance" będą jednymi z najlepszych w Twoim życiu.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

25-02-2011, 14:44

Nowy teledysk. Szału nie ma, ale grają bardzo solidnie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

25-02-2011, 17:46

no i właśnie tego się obawiam - "grają bardzo solidnie". po co mi nowy niby porządny zespół, który może okazać się kolejnym przeciętnym?
poza tym "When Death Comes" bardzo pachnie mi Destruction po reaktywacji. a że miłość do staroci wygrywa, to prędzej włączę Antychrysta czy All Hell Breaks Loose.
Maria Konopnicka

25-02-2011, 20:04

When Death Comes to znakomita płyta, którą bez żadnych kompleksów można postawić obok najlepszych dokonań ARTILLERY. Destruction po reaktywacji nagrywa płyty na dwa, trzy przesłuchania - niby fajne, niby żadne mnie jakoś boleśnie nie zawiodła, ale szybko lądują na półce i nie wracam do nich. Na przedostatniej (ostatniej tegorocznej jeszcze nie słyszałem) próbowali w tę skostniałą formułę wlać życia i niby się udało, niby uznałem, że to dobry album, ale podzielił losy poprzednich... leży na półce. ARTILLERY to zupełnie inne wibracje - When Death Comes brzmi świeżo, wydaje się być nagrana spontanicznie z wielkim sercem i pasją, wracam do niej często i wracał będę też za kilkanaście lat. Podsumowując mój przydługi wywód rzekłabym, że ARTILLERY to przeciwległy biegun sztucznego, wykalkulowanego DESTRUCTION. Oczywiście wartość ich reaktywacji poznamy w pełni za sprawą drugiego albumu - mam nadzieję, że nie będzie "solidny" jak Destruction (mam też nadzieję, że Niemcy też się przełamią i nagrają coś fajnego)
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

26-02-2011, 14:38

no ale kto tu jest wykalkulowany skoro riffowanie Artillery pachnie mi na kilometr Destruction?
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

20-03-2011, 21:27

Po pierwszym przesłuchaniu "My Blood" wrażenie nie jest najlepsze. Z "When Death Comes" tak nie miałem - zaskoczyło do razu. No ale posłuchamy jeszcze 2-3 razy, może coś się objawi.
Jak by nie patrzeć, "My Blood" to płyta miesiąca w tak bardzo szanowanym przez wszystkich MH ;) Gdzież bym pomyślał, że to dlatego, iż MMP jest wydawcą... ;)
Maria Konopnicka

21-03-2011, 12:57

nie czepiajcie się - bardzo często płytą miesiąca są albumy, których nie wydają i bardzo często są to całkiem dobre typy
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

21-03-2011, 13:08

IRONMIL pisze:nie czepiajcie się - bardzo często płytą miesiąca są albumy, których nie wydają i bardzo często są to całkiem dobre typy
no ale to nowe Artillery to zwykła kupa... byłem napalony na te płytke, a tutaj takie rozczarowanie - to nawet nie jest przecietne, to jest zwyczajnie chujowe... Onslaught tak ładnie pozamiatał, a tutaj taka chujnia - to jest tak słabe, ze nowy Destruction jawi sie jako całkiem spoko płyta, a przecież ich nowa płyta to srash metal jest
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

21-03-2011, 13:10

Coś tak podświadomie miałem przeczucie po tych udostępnionych kawałkach. Nie chce mi się zatem z całą płytą męczyć.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-04-2013, 22:03

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Triceratops

23-03-2016, 11:57

Obrazek
" onclick="window.open(this.href);return false;
Wlasnie slucham od przyjaciol rosjan, tak ze starej sympatii.

Do poziomu nowego ANTHRAX to lata, a w zasadzie dekady swietlne, ale uczciwie trzeba przyznac, ze poziom nowego MEGADETH spokojnie osiagniety, moze nawet ciut lepiej. Czyli krotko mowiac, mozna posluchac ale niekoniecznie trzeba.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

23-03-2016, 11:59

kolejny raz album z typu kopiuj-wklej ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ