BLUT AUS NORD - "Thematic Emanation Of Archetypal Multiplici
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BLUT AUS NORD -
powiedział fan Running Wild ;)
twój radykalizm jest zwyczajnie śmieszny w kontekście twojej miłości do patetycznych heavy metalowych hymnów i jeszcze bardziej patetycznych ejakulacji religijnych black metalowców ;)
twój radykalizm jest zwyczajnie śmieszny w kontekście twojej miłości do patetycznych heavy metalowych hymnów i jeszcze bardziej patetycznych ejakulacji religijnych black metalowców ;)
- Frosthark
- rozkręca się
Teraz pojadę po bandzie ale jak dla mnie Memoria Vetusta II to najlepsza i najrówniejsza płyta BaN. Uwielbiam takie kosmiczno/ambientowe pasaże więc ta płyta to miód na me uszy, no, może poza wspomnianą już komputerową perkusją. Intro to absolutny majstersztyk - gdyby nagrali całą płytę takiego czystego ambientu, na pewno bym kupił.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
onanizatorzy już blut śmiga w czeluściach sieci
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ale debilizm.twoja_stara_trotzky pisze:z tej płyty wylewa się taka wieś, że całe Pomorze mógłbym zjechać i podobnej wsi bym nie znalazł. to jest odpustowo-leśny black metal najgorszego sortu. i do tego ten automat - jak do ich bardziej industrialnych płyt pasuje, tak tu, w zestawieniu z tymi zjebanymi parapetami i melodyką rodem z Wędrówek Pyzy, sprawia, że mi włosy na łysej czaszce dęba stają.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Morph
- Kontakt:
Na tej nowej już tak rżną ze swoich bardziej znanych rodaków że już chyba bardziej nie można :lol:.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
takMorph pisze:Na tej nowej już tak rżną ze swoich bardziej znanych rodaków że już chyba bardziej nie można :lol:.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Morph
- Kontakt:
Dronemu się na pewno spodoba.
Give birth to something dead
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Obawiam się, że kolejny album będzie po prostu dalszym rozwojem własnej muzyki a nie kopią, tka jak było to do tej pory. Więc schowajcie se w kapcie takie pierdolenie.
Re:
Wczoraj sobie odświeżyłem. Ta płyta ma ciekawy klimat i nie ma on wiele wspólnego z lasem, a jeśli już to na pewno nie jest to las pomorza ani nawet las karpacki. Wbrew pozorom nie ma tu przaśnych melodyjek, które łatwo wpadają w ucho ani quasi-folkowych przytupów.Drone pisze:Fajna retrowycieczka. Intencjonalny klawisz, a więc nie drażni. Całość zaskakująco ostra i dzika.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Po trzech odsłuchach stwierdzam, że nowa jest całkiem przyzwoita z tendencją w górę. Wcześniejsza oczywiście była bardzo dobra, nie uświadczyłem tam żadnej wioski. W szerszej perspektywie wygląda na to, że zespół trzyma na wszystkich wydawnictwach w miarę wysoki poziom.
support music, not rumors
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ja jakoś nie potrafię się przekonać do tego zespołu, do MV II podchodziłem chyba z 5 razy i nigdy nie wytrzymałem do końca. Jakieś to takie lukrowane było. Przedostatnia przeleciała i tyle ją pamiętam, mam wrażenie że jak by jej nie nagrali nic by się nie stało a wielkiej straty raczej by nie było ... ostatnią pewnie zaraz obadam, choć nie nastawiam się na nie wiadomo jak nowatorski krążek, zwłaszcza po tym co napisał Morph.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Na 1szy rzut ucha totalne gówno, oprócz Epitome 2 i 6, które zahaczają o stylistykę MVII. Sprawdza się reguła, że te industrialne wypierdki to tylko odrzuty i eksperymenty, natomiast liczą się debiut, dwójka, Odinist i MVII, czyli albumy o wiele bardziej starannie przemyślane. Z reszty można by zrobić 1 dobry album.
- Rattlehead
Do Epitome 2 i 6 dorzuciłbym, ten który najbardziej mnie wkręcił dotychczas czyli Epitome 4
- twoja_stara_trotzky
no prosze, jak niewiele trzeba, aby zachęcić człowieka do natychmiastowego poszukania jakiejś płyty ;)So_It_Is_Done pisze:Na 1szy rzut ucha totalne gówno, oprócz Epitome 2 i 6, które zahaczają o stylistykę MVII. Sprawdza się reguła, że te industrialne wypierdki to tylko odrzuty i eksperymenty, natomiast liczą się debiut, dwójka, Odinist i MVII, czyli albumy o wiele bardziej starannie przemyślane. Z reszty można by zrobić 1 dobry album.
- Skaut
też sobie sprawdzę ;)twoja_stara_trotzky pisze:no prosze, jak niewiele trzeba, aby zachęcić człowieka do natychmiastowego poszukania jakiejś płyty ;)So_It_Is_Done pisze:Na 1szy rzut ucha totalne gówno, oprócz Epitome 2 i 6, które zahaczają o stylistykę MVII. Sprawdza się reguła, że te industrialne wypierdki to tylko odrzuty i eksperymenty, natomiast liczą się debiut, dwójka, Odinist i MVII, czyli albumy o wiele bardziej starannie przemyślane. Z reszty można by zrobić 1 dobry album.
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
ech, czemu ci goście nie mogą pojechać cały czas automatem, który nie udaje żywej perkusji, tylko brzmi jak maszyna do zabijania?
- Rattlehead
Ależ on wcale nie udaje! Powiem więcej, nie wyobrażam tu sobie żywej perkusji.
- twoja_stara_trotzky
a ja sobie wyobrażam gary jak z Phobos i fabryczne hałasy zamiast klawiszy i od razu wiem, że ten zespół nigdy z trzeciej ligi nie wyjdzie ;)
- Rattlehead
Właśnie dlatego tak nie mają, bo po chuj im w trzeciej lidze siedzieć, jak z tym co już mają w ekstraklasie można w drugoej dziesiątce piastować spokojnie miejsce ;)
- twoja_stara_trotzky
jak to jest ekstraklasa, to gdzie są najlepsze płyty Slayer, Morbid Angel, Voivod czy Celtic Frost? ;)
a przecież mówimy o tak wąskim wycinku muzyki niezależnej, jakim jest metal ;)
a przecież mówimy o tak wąskim wycinku muzyki niezależnej, jakim jest metal ;)