serce mi krwawi, bo trzeba Dronikowi przyznac racje ;) chujnia ta płyta[V] pisze:tak jest.Drone pisze:Profesore, ogarnijcie się. To jest cień dawnego ULVER, "Shadows Of The Sun" bije to nowe cudo na głowę. Wokale rujnują tę płytę - egzaltowane, szklane, płaczliwe - i co najgorsze - monotonne. Pominę już ostatni utwór, gdzie ta deklamacja jest zupełnie jałowa. Gdyby wyjebać wszystkie wokale (może poza pierwszym kawałkiem) i skrócić całość o połowę, to byłaby fantastyczna epka. A tak mamy jakieś rozwłóczone flaki z olejem, z patetycznym wokalem i szmerami, które ćwiczyli od czasów "A Quick Fix of Melancholy".
ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: ULVER
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
no cóż, nie pozostaje mi nic innego, jak przyjąć na klatę los Jedynego, Który SIę Zna ;)
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Ta śpiewająca dupa to chyba Siri Stranger, z którą Krzych miał już duet w "Thieves in the Temple" Prince'a.
http://www.kscopemusic.com/ulver/warsof ... /index.php
http://www.kscopemusic.com/ulver/warsof ... /index.php
This is where everything goes backwards.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jadac samochodem wlaczylem trojke w okolicach 11:29 i lecial jakis utwor nieco w desen nowej fali z lat 80, ktory okazal sie calkeim interesujacy. Potem ktos zaczal spiewac i wydawalo mi sie, ze tylko jedna osoba ma podobnie irytujaca maniere wokalna ale kawalek sam w sobie byl swietny. No coz, skonczyl sie i okazalo sie ze to byl nowy Ulver, wiec musialm jednak zedrzec. Prawdopodobnie byl to (bo rip jest chujowy i jakos nie moge namierzyc) September IV albo February MMX. Ogolnie swietna plyta, w koncu cos z sensem i sluchalnego , biorac pod uwage, ze niczego wielkiego nie oczekiwalem od tego zespolu i nawet nie mialem zamiaru sciagac po ostatnich gownianych klocach. Ciesze sie, ze mnie zaskoczyli. Jak dla mnie najlepszy Ulver i bardzo dobra plyta, nawet mimo tej gownianej jakosci.
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
- Triceratops
Conajwyzej strzelilbys w swoj durnowaty leb, bo wokale to srednie na tej plycie sa ale w Ulver to przeciez norma, ze ktos steka i jeczy.
Co do predictable to nie sadze, plyty nie mialem nawet zamiaru sluchac po ostatniej zrzynce z Nootena. Ale Trojki slucham juz paredziesiat lat, wiec jak prowadzacy powiedzial, ze cala plyta w ten desen to zdarlem. Konkretnie to byl September IX z tymi swietnymi klawiszami.
Co do predictable to nie sadze, plyty nie mialem nawet zamiaru sluchac po ostatniej zrzynce z Nootena. Ale Trojki slucham juz paredziesiat lat, wiec jak prowadzacy powiedzial, ze cala plyta w ten desen to zdarlem. Konkretnie to byl September IX z tymi swietnymi klawiszami.
woodpecker from space
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem, może się nie znam, ale mnie ta płyta się podoba. Ani te damskie wokale ani wokale Garma mnie specjalnie nie irytują, a całość jest naprawdę interesująca, żeby nie napisać zajebista (September czy Island). Ewentualnie ostatni kawałek taki trochę przytłaczający (nudny).
The madness and the damage done.
- Triceratops
Na prawde?Drone pisze:"Co najwyżej" - tak piszemy ten zwrot, intelektualisto.
Oczywiscie co do tej swietnosci to nieco hiperbolizuje, bo przesluchalem ledwie 3 razy ale ogolnie to mila niespodzianka jak dla mnie.
woodpecker from space
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Rozróżniamy czy rozróżniasz ? Dla mnie istotne jest to, co się mnie podoba. Naprawdę, mogę być ignorantem i nie odszukiwać obiektywnej wartości muzyki, dobrze mi z tym :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Pisząc "mnie ta płyta się podoba" założyłem, być może błędnie, że opisuję swoje zdanie (?). Zatem, dla mnie wydaje się interesująca (to chyba oczywiste), ot, taki skrót myślowy, co by się za każdym razem nie powtarzać z tym kretyńskim "moim zdaniem".
A co do reszty... jakoś nie mam ochoty się dopytywać i spierać o ten cały obiektywizm w muzyce, już się w innych tematach naczytałem.
A co do reszty... jakoś nie mam ochoty się dopytywać i spierać o ten cały obiektywizm w muzyce, już się w innych tematach naczytałem.
- Self
- rasowy masterfulowicz
No, w końcu jakiś rozsądny się trafił. ;)Kurt pisze:Rozróżniamy czy rozróżniasz ? Dla mnie istotne jest to, co się mnie podoba. Naprawdę, mogę być ignorantem i nie odszukiwać obiektywnej wartości muzyki, dobrze mi z tym :)
Płyta właśnie leci. Obawiałem się najgorszego, dostałem całkiem zjadliwe danie. Kawałek który wcześniej mnie odepchł okazał się najsłabszym na płycie, więc nie było się czego bać.
Ostatnio zmieniony 25-03-2011, 22:44 przez Self, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Kontakt:
Master of puppets535 pisze:Do ustalenia tej kwestii potrzeba więcej głosów , niż występu trzech tenorów, uważających się za Jedynych Godnych.Drone pisze:Tutaj rozróżniamy "podoba się" od "ta płyta jest dobra" ;)
Zapytam tak z ciekawości , czy jest jakaś naprawdę dobra płyta , która Wam się nie podoba?
znaczy lubie momenty, ale rzadko kiedy chce mi sie do niej wracac
this is a land of wolves now