ULVER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: ULVER

01-04-2011, 17:00

0ms pisze:
Riven pisze:na dzien dzisiejszy to sraka ta nowa plyta, zobaczymy co z tego bedzie jak wyjdzie jakis dobry rip:)
Juz od paru dni jest. Plyta znacznie zyskuje, chociaz w dalszym ciagu za duzo tam pitolenia
ciotowate gówno;))

no moze nie tak do konca gówno,ale jednak bardzo slabe to jest;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Baton
weteran forumowych bitew

01-04-2011, 17:17

Jakoś masakrycznie źle nie jest, ale ogólnie w skali ULVER to strasznie rozczarowanie, jestem w głebokim szoku. Mam nadzieję, że to jednorazowa wpadka.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

01-04-2011, 17:18

Przesłuchałem jakieś 5 razy i za każdym razem miałem dziwne uczucie jakbym był na juwenaliach
support music, not rumors
535

01-04-2011, 17:20

[V] pisze:
0ms pisze:
Riven pisze:na dzien dzisiejszy to sraka ta nowa plyta, zobaczymy co z tego bedzie jak wyjdzie jakis dobry rip:)
Juz od paru dni jest. Plyta znacznie zyskuje, chociaz w dalszym ciagu za duzo tam pitolenia
ciotowate gówno;))

no moze nie tak do konca gówno,ale jednak bardzo slabe to jest;)

:) Widzę że z każdym kolejnym przesłuchaniem płyta "zyskuje" (nowe określenia)
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

01-04-2011, 17:25

Z pierwszym przesluchaniem sluchalnego ripa zyskala, glownie dlatego ze slychac wszystko jak trzeba, ale nie "zyskuje" i nie z kazdym. Prawde mowiac to po paru przesluchaniach mam jej juz dosc
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-04-2011, 17:27

mi sie nawet nie chce dawac szansy tej plycie, malo mozliwe ze cos z niej bedzie ;). no ale takie zespoly jak ulver maja ten przywilej, ze trzeba sie mocniej wgryzc. jakby to wyszlo pod jakas zjebana postrockowa nazwa to bym wyjebal odrazu ;)

tak czy siak zamiast tej nieokreslonej, ezoterycznej aury, pazurow, elementu zaskoczenia, obecnych na wszystkich poprzednich albumach tego zespolu, dostalismy plyte bezpieczna i mieciutka jak sweterek hipstera :( oj swietnie sie ten album sprzeda, to na pewno. jest koniunktura na takie pitolenie.
this is a land of wolves now
535

01-04-2011, 17:37

0ms pisze:Z pierwszym przesluchaniem sluchalnego ripa zyskala, glownie dlatego ze slychac wszystko jak trzeba, ale nie "zyskuje" i nie z kazdym. Prawde mowiac to po paru przesluchaniach mam jej juz dosc
Bardziej chodziło mi o określenia Kolegi V -:)), które tak ładnie ewoluują.

Jeśli chodzi o płytę to mój optymizm podtrzymuje nadal pamięć niezłego londyńskiego koncertu. Nie liczyłbym na to, że jakość CD cokolwiek w ogólnym odbiorze poprawi, przynajmniej jeśli chodzi o użytkowników tego forum.
[V]

01-04-2011, 17:39

Baton pisze:ale ogólnie w skali ULVER to strasznie rozczarowanie, jestem w głebokim szoku. Mam nadzieję, że to jednorazowa wpadka.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

01-04-2011, 17:42

a graja tam jak na debiucie?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
535

01-04-2011, 17:47

Tak! Jak na debiucie , na trzy gitary, dwa basy i dwie perkusje :))
Awatar użytkownika
KKK
postuje jak opętany!

01-04-2011, 18:02

Riven pisze:mi sie nawet nie chce dawac szansy tej plycie, malo mozliwe ze cos z niej bedzie ;). no ale takie zespoly jak ulver maja ten przywilej, ze trzeba sie mocniej wgryzc. jakby to wyszlo pod jakas zjebana postrockowa nazwa to bym wyjebal odrazu ;)

tak czy siak zamiast tej nieokreslonej, ezoterycznej aury, pazurow, elementu zaskoczenia, obecnych na wszystkich poprzednich albumach tego zespolu, dostalismy plyte bezpieczna i mieciutka jak sweterek hipstera :( oj swietnie sie ten album sprzeda, to na pewno. jest koniunktura na takie pitolenie.
Przeciez na Ulver`a zawsze byla "koniunktura";)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-04-2011, 18:03

pisalem o pitoleniu a nie o ulver, a dopiero na tej plycie pojawia zwiazek miedzy tymi dwoma slowami :)
this is a land of wolves now
[V]

01-04-2011, 18:05

KKK pisze:
Riven pisze:mi sie nawet nie chce dawac szansy tej plycie, malo mozliwe ze cos z niej bedzie ;). no ale takie zespoly jak ulver maja ten przywilej, ze trzeba sie mocniej wgryzc. jakby to wyszlo pod jakas zjebana postrockowa nazwa to bym wyjebal odrazu ;)

do dzis mi sie chce smiac z tych biednych frajerów z Century Media hehe
Awatar użytkownika
KKK
postuje jak opętany!

01-04-2011, 18:11

.
Ostatnio zmieniony 03-11-2014, 13:30 przez KKK, łącznie zmieniany 2 razy.
535

01-04-2011, 18:15

KKK pisze:

"zawsze" - tj od kiedy według Ciebie?
Awatar użytkownika
KKK
postuje jak opętany!

01-04-2011, 18:21

Ufff, pamietasz druga polowe lat 90.? Jesli tak, to chyba znasz odpowiedz?
535

01-04-2011, 18:29

Sugerujesz, że na pierwsze 5 płyt ULVER było takie "parcie" ? Ja tak tego nie pamiętam, może ktoś pomoże?
Awatar użytkownika
KKK
postuje jak opętany!

01-04-2011, 18:36

Tak,sugeruje.
[V]

01-04-2011, 18:38

535 pisze:Sugerujesz, że na pierwsze 5 płyt ULVER było takie "parcie" ? Ja tak tego nie pamiętam, może ktoś pomoże?
no Wardzala od razu jak Blake wyszedl obwiescil wszem i wobec jacy to geniusze;)
w niemieckim Metal Hammer ta plyta zostala albumem miesiaca.

w Thrash'em All ukazal sie doskonaly wywiad,recenzja byla równiez wielce entuzjastyczna.
535

01-04-2011, 18:50

O SZTUCE pisano wtedy w przypadku każdego kto nosił instrument ,ja zapytam o Wasze osobiste odczucia względnie odczucia Waszego muzycznego otoczenia, w "gazetkach" różne rzeczy się pojawiały.
ODPOWIEDZ