Kat & Roman Kostrzewski

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
choronzon14
postuje jak opętany!

Re: Kat & Roman Kostrzewski

12-03-2011, 02:34

bedzie kupa, zaprawde powiadam wam.
I will burn alright
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

02-04-2011, 10:49

za 2 dni sie dowiemy. ja tam zapierdalam z rana do media markt i wtedy bede wypisywac co mnie boli a co łechce.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-04-2011, 17:11

kto z tobą idzie Grażynka czy Rysiek, a może ten wuja taksówkarz?
Bo samemu to Cie chyba nie puszczą maćku....
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-04-2011, 17:28

uciekne z lekcji biologi w naszej specjalnej szkole jak to mowi wujek taksowkarz !!
Awatar użytkownika
Untergang
rozkręca się

02-04-2011, 20:24

choronzon14 pisze:bedzie kupa, zaprawde powiadam wam.
zaprawdę powiadam Ci, wykrakałeś.
wymęczona ta płyta niemiłosiernie, chyba chcieli uciec od prostoty Zwierciadła, ale chyba złą drogę obrali
taka Biało-Czarna-Magnetic :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

02-04-2011, 20:25

eee - pierwsze wrazenie tez takie mialem, bo pocztek płyty jest słaby, nawet kurwa bardzo, ale potem jest lepiej... pierwsze dwa kawałki to jakis zart
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Untergang
rozkręca się

02-04-2011, 21:14

no oby było jak mówisz...
jedyne co mi się rzuciło na ucho po kilku pierwszych przesłuchaniach to instrumentalny Bieluń
posłuchamy więcej, uwidzimy :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

03-04-2011, 15:41

co do hujowej okladki to wszystko jasne. jak podaje metal-archives:

Cover art by Roman Kostrzewski.
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

04-04-2011, 12:20

Epicki UPADEK.
Jożin z Pieklin... Smutne to.
Nie widzę nic zdrożnego w tym, że Romek udziela się w takich imprezach - napije się chłop, pośpiewa trochę klasyki (polecam sprawdzić wykonanie "Bema pamięci żałobny rapsod", chyba z tego samego eventu). Dobrze się bawi, robi co lubi i chuj nam do tego :)

Co do nowej płyty - po kilku przesłuchaniach nie ma mowy o rozczarowaniu. Podobnie jak poprzednie dokonania Romana, płyta jest niepodobna do żadnej z wcześniejszych, a przynajmniej ja nie słyszę tu żadnych nawiązań do przeszłości, ani próby pójścia pod publiczkę. Pomimo długości album nie nuży i zachęca do kolejnych przesłuchań. Na plus czytelne i naturalne brzmienie (gary!!!)

Wokal Kostrzewskiego może i nie ten co kiedyś, ale charyzma pozostała... No któż inny by tak bezpretensjonalnie zaśpiewał o pewnym lolku tak jak on w "Wolnych od klęczenia" :)
Untergang pisze:taka Biało-Czarna-Magnetic :)
"Death magnetic" to nawet koło "Biało czarnej" nie stało. W ogóle zestawienie jakiejkolwiek płyty z Urlichem z dowolnym nagraniem, na którym udziela się Irek Loth powinno być karalne ;)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

04-04-2011, 12:48

wrocilem z media markt i leci.

Co do płyty to nie jest zle, ale nie jest tez super zajebiście.

Bara - słabe
Maryja-Omen - srednie
Szkarłatny wir - dobre
Diabelski dom IV - srednie
Milczy trup - bardzo dobre
wolni od kleczenia - srednie
kupa swiat - najlepszy numer na plycie
bielun - dobre
z boskim zyskiem - bardzo dobre
kapucyn zamknal drzwi - dobre.

Ogolnie jak juz wspominal Adran. Poczatek plyty slabo, ale czym blizej konca tym lepiej. Z poczatku utwory wydaja sie bardzo podobne. Ale od Milczy trup jest bardzo dobrze. Co do lirykow to roman pobil szczyt swojego grafomanstwa :) ale mi sie to podoba. ogolna ocena CD 6,5/!0 (ale wiadomo poslucham wiecej to zweryfikuje. takie odczucia po 1wszym odsluchu)
Awatar użytkownika
choronzon14
postuje jak opętany!

04-04-2011, 18:17

Az chyba kupie, bo mnie nakreciliscie ;)
I will burn alright
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

04-04-2011, 18:35

Początek rzeczywiście wydaje się dość słaby, ale to dlatego,że nie najlepszym pomysłem wg mnie jest umieszczenie utworu instrumentalnego na pierwszym miejscu. Sam utwór wcale zły nie jest. Poza tym płyta przynajmniej na pierwszy rzut ucha wydaje się być dość przeciętną, ale mam nadzieje, że wraz z kolejnymi przesłuchaniami będzie coraz lepiej. Plusem tej produkcji jest nienaganne brzmienie i dość bogate kompozycje. Tyle mogę powiedzieć po pierwszym przesłuchaniu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-04-2011, 20:26

hcpig pisze:W sumie gdym szukał gorszych numerów w których Roman maczał palce to dałbym tylko rozwlekłego gluta "Wierzę" (jako utwór, nie tekst)
Świetny kawałek.

Widzieliśta jaka się reedycyja debiutanckiej płyty ukazała? Stara okładka z rycerzem, wypasiony, gruby digipak. Zawiera całe "666" w dwóch wersjach studyjnych i "Metal & Hell". Widziałem w Empiku za 49,99 zł. Gdybym wiedział, że się coś takiego ukaże, to bym pół roku temu za (jak się okazało) mocno sfatygowany egzemplarz pierwszego wydania CD nie płacił dokładnie takiej sumy.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

04-04-2011, 20:30

Gore_Obsessed pisze:
hcpig pisze:W sumie gdym szukał gorszych numerów w których Roman maczał palce to dałbym tylko rozwlekłego gluta "Wierzę" (jako utwór, nie tekst)
Świetny kawałek.

Widzieliśta jaka się reedycyja debiutanckiej płyty ukazała? Stara okładka z rycerzem, wypasiony, gruby digipak. Zawiera całe "666" w dwóch wersjach studyjnych i "Metal & Hell". Widziałem w Empiku za 49,99 zł. Gdybym wiedział, że się coś takiego ukaże, to bym pół roku temu za (jak się okazało) mocno sfatygowany egzemplarz pierwszego wydania CD nie płacił dokładnie takiej sumy.
wystaw na Allegro, kup taka reedke, ja leje na pierwsze wydania, nigdy nie mialem parcia na pierwsze bicia.. ale rozumiem, tych co maja takiego świrka, oni pewnie tez jakos rozumieja, mojego swirka na punkie bootlegów Slayera ;)

nowa płyta KATa jest bardzo dobra - to pisałem ja - wątpiący w ten zespół
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

04-04-2011, 20:31

Gore_Obsessed pisze:Widzieliśta jaka się reedycyja debiutanckiej płyty ukazała? Stara okładka z rycerzem, wypasiony, gruby digipak. Zawiera całe "666" w dwóch wersjach studyjnych i "Metal & Hell". Widziałem w Empiku za 49,99 zł. Gdybym wiedział, że się coś takiego ukaże, to bym pół roku temu za (jak się okazało) mocno sfatygowany egzemplarz pierwszego wydania CD nie płacił dokładnie takiej sumy.
Też byłem w szoku jak to zobaczyłem, oczywiście nie powstrzymałem się i kupiłem. Bardzo fajnie wydany ten składak, gruby lakierowany Digipack robi wrażenie, we wkładce dużo archiwalnych zdjęć. Jestem zadowolony z zakupu.

płyta od samego początku cieszy się dużym zainteresowaniem:

http://allegro.pl/2cd-kat-666-metal-and ... 50961.html
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-04-2011, 20:39

Adrian696 pisze:wystaw na Allegro, kup taka reedke, ja leje na pierwsze wydania, nigdy nie mialem parcia na pierwsze bicia.. ale rozumiem, tych co maja takiego świrka, oni pewnie tez jakos rozumieja, mojego swirka na punkie bootlegów Slayera ;)
Nie jestem maniakiem pierwszych wydań. W tym wypadku wybrałem jednak pierwsze, bo nie mogę się jakoś przekonać do reedycji z Mystic.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

04-04-2011, 20:45

Gore_Obsessed pisze:
Adrian696 pisze:wystaw na Allegro, kup taka reedke, ja leje na pierwsze wydania, nigdy nie mialem parcia na pierwsze bicia.. ale rozumiem, tych co maja takiego świrka, oni pewnie tez jakos rozumieja, mojego swirka na punkie bootlegów Slayera ;)
Nie jestem maniakiem pierwszych wydań. W tym wypadku wybrałem jednak pierwsze, bo nie mogę się jakoś przekonać do reedycji z Mystic.
Nie dziwię się, strasznie wyglądają te reedycje. Tu Mystic pobij nawet Metal Mind.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

05-04-2011, 14:12

Nowej płyty jeszcze nie słuchałem, nie ściągam mpchujek, ćwiczę cierpliwość, płytkę kupię sobie na zająca - w następnej porcji muzyki (chyba że nie wytrzymam).
Widzę, że zdania są podzielone, ale entuzjazmu wielkiego brak. Mam pytanko z czystej ciekawości: jak się ma tenże nowy materiał do takiego "Mind Cannibals"? Chodzi mi bardziej o uczciwe porównanie poziomu artystycznego, a mniej o zestawienie stylistyczne.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

05-04-2011, 14:47

Entuzjazmu brak, bo dużo sie dzieje i trza se to ogarnąć a płyta godzine trwa. Po pierwszym przesłuchaniu zapowiada sie ciekawy materiał, który na głowe bije chujowe "Mind Cannibals".
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

05-04-2011, 14:56

Dokładnie tak. Po dalszym osłuchaniu szczególnie wybijają się "kupa świąt" i "z boskim zyskiem" - przezajebiste numery!

A co do "Mind Cannibals", to co tu porównywać? Nie ma Kata bez Romana!!!:-)
Gore_Obsessed pisze:Widzieliśta jaka się reedycyja debiutanckiej płyty ukazała? Stara okładka z rycerzem, wypasiony, gruby digipak. Zawiera całe "666" w dwóch wersjach studyjnych i "Metal & Hell". Widziałem w Empiku za 49,99 zł.
Trzeba będzie się udać na zakupy...
ODPOWIEDZ