Kat & Roman Kostrzewski
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Kat & Roman Kostrzewski
za 2 dni sie dowiemy. ja tam zapierdalam z rana do media markt i wtedy bede wypisywac co mnie boli a co łechce.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
kto z tobą idzie Grażynka czy Rysiek, a może ten wuja taksówkarz?
Bo samemu to Cie chyba nie puszczą maćku....
Bo samemu to Cie chyba nie puszczą maćku....
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
uciekne z lekcji biologi w naszej specjalnej szkole jak to mowi wujek taksowkarz !!
- Untergang
- rozkręca się
zaprawdę powiadam Ci, wykrakałeś.choronzon14 pisze:bedzie kupa, zaprawde powiadam wam.
wymęczona ta płyta niemiłosiernie, chyba chcieli uciec od prostoty Zwierciadła, ale chyba złą drogę obrali
taka Biało-Czarna-Magnetic :)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
eee - pierwsze wrazenie tez takie mialem, bo pocztek płyty jest słaby, nawet kurwa bardzo, ale potem jest lepiej... pierwsze dwa kawałki to jakis zart
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Untergang
- rozkręca się
no oby było jak mówisz...
jedyne co mi się rzuciło na ucho po kilku pierwszych przesłuchaniach to instrumentalny Bieluń
posłuchamy więcej, uwidzimy :)
jedyne co mi się rzuciło na ucho po kilku pierwszych przesłuchaniach to instrumentalny Bieluń
posłuchamy więcej, uwidzimy :)
- maciek z klanu
co do hujowej okladki to wszystko jasne. jak podaje metal-archives:
Cover art by Roman Kostrzewski.
Cover art by Roman Kostrzewski.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Epicki UPADEK.
Nie widzę nic zdrożnego w tym, że Romek udziela się w takich imprezach - napije się chłop, pośpiewa trochę klasyki (polecam sprawdzić wykonanie "Bema pamięci żałobny rapsod", chyba z tego samego eventu). Dobrze się bawi, robi co lubi i chuj nam do tego :)Jożin z Pieklin... Smutne to.
Co do nowej płyty - po kilku przesłuchaniach nie ma mowy o rozczarowaniu. Podobnie jak poprzednie dokonania Romana, płyta jest niepodobna do żadnej z wcześniejszych, a przynajmniej ja nie słyszę tu żadnych nawiązań do przeszłości, ani próby pójścia pod publiczkę. Pomimo długości album nie nuży i zachęca do kolejnych przesłuchań. Na plus czytelne i naturalne brzmienie (gary!!!)
Wokal Kostrzewskiego może i nie ten co kiedyś, ale charyzma pozostała... No któż inny by tak bezpretensjonalnie zaśpiewał o pewnym lolku tak jak on w "Wolnych od klęczenia" :)
"Death magnetic" to nawet koło "Biało czarnej" nie stało. W ogóle zestawienie jakiejkolwiek płyty z Urlichem z dowolnym nagraniem, na którym udziela się Irek Loth powinno być karalne ;)Untergang pisze:taka Biało-Czarna-Magnetic :)
- maciek z klanu
wrocilem z media markt i leci.
Co do płyty to nie jest zle, ale nie jest tez super zajebiście.
Bara - słabe
Maryja-Omen - srednie
Szkarłatny wir - dobre
Diabelski dom IV - srednie
Milczy trup - bardzo dobre
wolni od kleczenia - srednie
kupa swiat - najlepszy numer na plycie
bielun - dobre
z boskim zyskiem - bardzo dobre
kapucyn zamknal drzwi - dobre.
Ogolnie jak juz wspominal Adran. Poczatek plyty slabo, ale czym blizej konca tym lepiej. Z poczatku utwory wydaja sie bardzo podobne. Ale od Milczy trup jest bardzo dobrze. Co do lirykow to roman pobil szczyt swojego grafomanstwa :) ale mi sie to podoba. ogolna ocena CD 6,5/!0 (ale wiadomo poslucham wiecej to zweryfikuje. takie odczucia po 1wszym odsluchu)
Co do płyty to nie jest zle, ale nie jest tez super zajebiście.
Bara - słabe
Maryja-Omen - srednie
Szkarłatny wir - dobre
Diabelski dom IV - srednie
Milczy trup - bardzo dobre
wolni od kleczenia - srednie
kupa swiat - najlepszy numer na plycie
bielun - dobre
z boskim zyskiem - bardzo dobre
kapucyn zamknal drzwi - dobre.
Ogolnie jak juz wspominal Adran. Poczatek plyty slabo, ale czym blizej konca tym lepiej. Z poczatku utwory wydaja sie bardzo podobne. Ale od Milczy trup jest bardzo dobrze. Co do lirykow to roman pobil szczyt swojego grafomanstwa :) ale mi sie to podoba. ogolna ocena CD 6,5/!0 (ale wiadomo poslucham wiecej to zweryfikuje. takie odczucia po 1wszym odsluchu)
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- Castor
- weteran forumowych bitew
Początek rzeczywiście wydaje się dość słaby, ale to dlatego,że nie najlepszym pomysłem wg mnie jest umieszczenie utworu instrumentalnego na pierwszym miejscu. Sam utwór wcale zły nie jest. Poza tym płyta przynajmniej na pierwszy rzut ucha wydaje się być dość przeciętną, ale mam nadzieje, że wraz z kolejnymi przesłuchaniami będzie coraz lepiej. Plusem tej produkcji jest nienaganne brzmienie i dość bogate kompozycje. Tyle mogę powiedzieć po pierwszym przesłuchaniu.

- Gore_Obsessed
Świetny kawałek.hcpig pisze:W sumie gdym szukał gorszych numerów w których Roman maczał palce to dałbym tylko rozwlekłego gluta "Wierzę" (jako utwór, nie tekst)
Widzieliśta jaka się reedycyja debiutanckiej płyty ukazała? Stara okładka z rycerzem, wypasiony, gruby digipak. Zawiera całe "666" w dwóch wersjach studyjnych i "Metal & Hell". Widziałem w Empiku za 49,99 zł. Gdybym wiedział, że się coś takiego ukaże, to bym pół roku temu za (jak się okazało) mocno sfatygowany egzemplarz pierwszego wydania CD nie płacił dokładnie takiej sumy.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Adrian696
wystaw na Allegro, kup taka reedke, ja leje na pierwsze wydania, nigdy nie mialem parcia na pierwsze bicia.. ale rozumiem, tych co maja takiego świrka, oni pewnie tez jakos rozumieja, mojego swirka na punkie bootlegów Slayera ;)Gore_Obsessed pisze:Świetny kawałek.hcpig pisze:W sumie gdym szukał gorszych numerów w których Roman maczał palce to dałbym tylko rozwlekłego gluta "Wierzę" (jako utwór, nie tekst)
Widzieliśta jaka się reedycyja debiutanckiej płyty ukazała? Stara okładka z rycerzem, wypasiony, gruby digipak. Zawiera całe "666" w dwóch wersjach studyjnych i "Metal & Hell". Widziałem w Empiku za 49,99 zł. Gdybym wiedział, że się coś takiego ukaże, to bym pół roku temu za (jak się okazało) mocno sfatygowany egzemplarz pierwszego wydania CD nie płacił dokładnie takiej sumy.
nowa płyta KATa jest bardzo dobra - to pisałem ja - wątpiący w ten zespół
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Castor
Też byłem w szoku jak to zobaczyłem, oczywiście nie powstrzymałem się i kupiłem. Bardzo fajnie wydany ten składak, gruby lakierowany Digipack robi wrażenie, we wkładce dużo archiwalnych zdjęć. Jestem zadowolony z zakupu.Gore_Obsessed pisze:Widzieliśta jaka się reedycyja debiutanckiej płyty ukazała? Stara okładka z rycerzem, wypasiony, gruby digipak. Zawiera całe "666" w dwóch wersjach studyjnych i "Metal & Hell". Widziałem w Empiku za 49,99 zł. Gdybym wiedział, że się coś takiego ukaże, to bym pół roku temu za (jak się okazało) mocno sfatygowany egzemplarz pierwszego wydania CD nie płacił dokładnie takiej sumy.
płyta od samego początku cieszy się dużym zainteresowaniem:
http://allegro.pl/2cd-kat-666-metal-and ... 50961.html

- Gore_Obsessed
Nie jestem maniakiem pierwszych wydań. W tym wypadku wybrałem jednak pierwsze, bo nie mogę się jakoś przekonać do reedycji z Mystic.Adrian696 pisze:wystaw na Allegro, kup taka reedke, ja leje na pierwsze wydania, nigdy nie mialem parcia na pierwsze bicia.. ale rozumiem, tych co maja takiego świrka, oni pewnie tez jakos rozumieja, mojego swirka na punkie bootlegów Slayera ;)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Castor
Nie dziwię się, strasznie wyglądają te reedycje. Tu Mystic pobij nawet Metal Mind.Gore_Obsessed pisze:Nie jestem maniakiem pierwszych wydań. W tym wypadku wybrałem jednak pierwsze, bo nie mogę się jakoś przekonać do reedycji z Mystic.Adrian696 pisze:wystaw na Allegro, kup taka reedke, ja leje na pierwsze wydania, nigdy nie mialem parcia na pierwsze bicia.. ale rozumiem, tych co maja takiego świrka, oni pewnie tez jakos rozumieja, mojego swirka na punkie bootlegów Slayera ;)

- mad
Nowej płyty jeszcze nie słuchałem, nie ściągam mpchujek, ćwiczę cierpliwość, płytkę kupię sobie na zająca - w następnej porcji muzyki (chyba że nie wytrzymam).
Widzę, że zdania są podzielone, ale entuzjazmu wielkiego brak. Mam pytanko z czystej ciekawości: jak się ma tenże nowy materiał do takiego "Mind Cannibals"? Chodzi mi bardziej o uczciwe porównanie poziomu artystycznego, a mniej o zestawienie stylistyczne.
Widzę, że zdania są podzielone, ale entuzjazmu wielkiego brak. Mam pytanko z czystej ciekawości: jak się ma tenże nowy materiał do takiego "Mind Cannibals"? Chodzi mi bardziej o uczciwe porównanie poziomu artystycznego, a mniej o zestawienie stylistyczne.
- Block69
Entuzjazmu brak, bo dużo sie dzieje i trza se to ogarnąć a płyta godzine trwa. Po pierwszym przesłuchaniu zapowiada sie ciekawy materiał, który na głowe bije chujowe "Mind Cannibals".
PENIS METAL
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Dokładnie tak. Po dalszym osłuchaniu szczególnie wybijają się "kupa świąt" i "z boskim zyskiem" - przezajebiste numery!
A co do "Mind Cannibals", to co tu porównywać? Nie ma Kata bez Romana!!!:-)
A co do "Mind Cannibals", to co tu porównywać? Nie ma Kata bez Romana!!!:-)
Trzeba będzie się udać na zakupy...Gore_Obsessed pisze:Widzieliśta jaka się reedycyja debiutanckiej płyty ukazała? Stara okładka z rycerzem, wypasiony, gruby digipak. Zawiera całe "666" w dwóch wersjach studyjnych i "Metal & Hell". Widziałem w Empiku za 49,99 zł.