Kat & Roman Kostrzewski

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

Re: Kat & Roman Kostrzewski

14-04-2011, 20:31

Mądrych to i miło poczytać :)
Sineater
postuje jak opętany!

14-04-2011, 20:40

Block69 pisze: Fest inteligentny typ. I pedofil ;)
To ja sobie w takim przypadku odświeżę Kata :)
Awatar użytkownika
null
starszy świeżak

14-04-2011, 21:33

Wujek Lucyferiusz pisze:Ale nie czując fazy prącia 3x1, jaj i habitu podlanych słodkim kremem oraz kilku nieporadności językowych, skazujesz się na powagę i poczytalność tego zjebanego świata. Spróbuj od nowa to przetrawić - tam jest luz i faza, do której scena polska nie lubi równać. Z różnych powodów. Klasyk z zasady i bez precedensu.
Celne, popieram w całej rozciągłości. :)
Block69 pisze: Gość wziął nas do stolika, zaczął sypać wybranymi fragmentami i tłumaczył co miał na myśli pisząc to. Brzmiało to tak spójnie i logicznie, że szok. Fest inteligentny typ. I pedofil ;)
Jestem w stanie uwierzyć, że RK pisze swoje texty całkiem świadomie i na poważnie, ale tak naprawdę czy to ma większe znaczenie?
Robi to, co powinien robić metalowy wokalista. Prowokuje. Jest skrajnie ekspresyjny. I "produkuje" przy tym całą masę dyskursów.
Można go interpretować na poważnie, symbolicznie jak wiersz Micińskiego (którym się podobno inspirował).
Można go wziąć za błazna i grafomana. To z kolei bezbłędnie obnaża płytkość jakichś 90% metalowych tekstów, które zazwyczaj są zbyt miałkie i schematyczne, żeby na nie w ogóle zwracać uwagę. W przeciwieństwie do Kostrzewskiego.
A poza tym facet po prostu sadzi mięsiste, wyraziste frazy. Jak siedzę na kiblu i podśpiewuję sobie "It's the dawn of the crucifiers! Suffocation!" to się nie zastanawiam nad "przesłaniem" Morbidów.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

14-04-2011, 21:33

groteskowość tekstów Kata jest jak najbardziej w porządku. na pewno jest to o wiele bardziej intrygujące niż pierdolenie 90% metalowych nihilistów/mizantropów/znawców zła
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Maria Konopnicka

14-04-2011, 21:47

co oczywiście nie zmienia faktu, że gdyby Kostrzewski nie był tym kim jest i przed laty nie zapracował na swoją pozycję, to gdyby dziś zalogował się na tym forum i podzieliłby się z nami swoja poezją, to zostałby potraktowany z pełnym okrucieństwem :)
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

14-04-2011, 21:51

IRONMIL pisze:co oczywiście nie zmienia faktu, że gdyby Kostrzewski nie był tym kim jest i przed laty nie zapracował na swoją pozycję, to gdyby dziś zalogował się na tym forum i podzieliłby się z nami swoja poezją, to zostałby potraktowany z pełnym okrucieństwem :)
podobnie jak obywatel Azagtoth ze swoim "filozofowaniem" :)
Ostatnio zmieniony 14-04-2011, 22:21 przez Xapapote, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria Konopnicka

14-04-2011, 22:00

Właśnie zacząłem się zastanawiać, czy w ogóle istnieje jakikolwiek muzyk metalowy, który nie zostałby na tym forum wyśmiany? :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

14-04-2011, 22:04

IRONMIL pisze:Właśnie zacząłem się zastanawiać, czy w ogóle istnieje jakikolwiek muzyk metalowy, który nie zostałby na tym forum wyśmiany? :)
nie no co Ty, jak ktos nie wywalił w kalendarz po demówce, to na bank wyniuchali jego pozerstwo :D
przeciez nawet Lemmy to pedał, bo chodził w teledysku w białych kowbojkach :D:D:D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
null
starszy świeżak

14-04-2011, 22:11

IRONMIL pisze:co oczywiście nie zmienia faktu, że gdyby Kostrzewski nie był tym kim jest i przed laty nie zapracował na swoją pozycję, to gdyby dziś zalogował się na tym forum i podzieliłby się z nami swoja poezją, to zostałby potraktowany z pełnym okrucieństwem :)
A kto wie, może już się udziela incognito:)
535

14-04-2011, 22:16

IRONMIL pisze:Właśnie zacząłem się zastanawiać, czy w ogóle istnieje jakikolwiek muzyk metalowy, który nie zostałby na tym forum wyśmiany? :)
Proponowałem utworzyć listę tych, którzy nie dostąpili zaszczytu, twierdząc jednocześnie, że 10 nazw (nazwisk, pseudonimusów) by się nie uzbierało. Cóś mnie się jednak widzi, że dojebaliśmy już wszystkim. :)
Depczmy świętości to takie przyjemne.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

14-04-2011, 22:22

Adrian696 pisze:
Nie, no co Ty. Jak ktoś nie wywalił w kalendarz po demówce, to na bank wyniuchali jego pozerstwo. :D
Przecież nawet Lemmy to pedał, bo chodził w teledysku w białych kowbojkach. :D:D:D
Lemmemu wolno. Nawet w różowych.
535

14-04-2011, 22:23

Myślę, że gdyby "odciąć" pokolenie "metalowców" dorastających wraz z Romanem i jego lirykami, to aktualne rzesze nowych (mam nadzieję) słuchaczy, pozbawionych wskazówki czym był i jest Kat, nie poświęciłoby nawet pięciu "kliknięć" na poznanie owych treści, o kupowaniu płyt, czy - o zgrozo - kaset nie mówiąc.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

15-04-2011, 10:11

535 pisze: to aktualne rzesze nowych (mam nadzieję) słuchaczy, pozbawionych wskazówki czym był i jest Kat, nie poświęciłoby nawet pięciu "kliknięć" na poznanie owych treści, o kupowaniu płyt, czy - o zgrozo - kaset nie mówiąc.
Dokładnie. Nigdy nie przesłuchałem w całości żadnej płyty Kata i nie mam takiego zamiaru.
"Prącie trzy na metr" - no lol, kurwa ObrazekObrazekObrazek
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
535

15-04-2011, 10:14

"czarne jak w habicie ksiądz" - nie cytuj "wybiórczo", jak pewien znany "polityk" Herberta:)))
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

15-04-2011, 10:19

Xapapote pisze:
Adrian696 pisze:
Nie, no co Ty. Jak ktoś nie wywalił w kalendarz po demówce, to na bank wyniuchali jego pozerstwo. :D
Przecież nawet Lemmy to pedał, bo chodził w teledysku w białych kowbojkach. :D:D:D
Lemmemu wolno. Nawet w różowych.
mi nie tłumacz, znajdz tego idiote co śmiał sie z Lemmyego i mu wytłumacz - podpowiem, chujek jest z Krakowa i zapierdala po dyskotekach ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

15-04-2011, 10:23

Adrian696 pisze:
Alsvartr pisze: Nigdy nie przesłuchałem w całości żadnej płyty Kata i nie mam takiego zamiaru.
dajcie mu bana, nawet głupota powinna mieć granice
Nie zesraj się ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

15-04-2011, 10:38

Pacjent pisze:"Kamień, z procy kamień, Kamień Antychrysta!"
No kuźwa, ja rozumiem, że zjebane dzieciństwo odbija się później czkawką, ale bez przesady...

Spójrz na wielki czarci ołtarz.
Przetrwał nędzne klątwy.
Strzegły go "grzeszne" moce piekła.
IN NOMINE DEI NOSTRI SATANAS LUCIFERI EXELSI!

Daję Ci właściwy klucz,
diabelskiego domu skarb.
Kamień, z procy kamień
Kamień Antychrysta!

Spójrz na wielki Czarci Ołtarz.
Kiedyś leżała na nim Twoja matka - wiedźma.
Czciła sex, wolność, zemstę i pieniądz.
Zbliż się do mnie.
Jej już nie ma.

Daję Ci właściwy klucz,
diabelskiego domu skarb.
Kamień, z procy kamień
Kamień Antychrysta.

Chcesz mieć władzę i moc?
Gromić jak mag, dusić jak wąż?
Nie wiem, czy chcesz...
- Chcę! Chcę!
...teraz i tu...
-Chcę! Chcę!
...powiedzieć:
Bóg to mój wróg?!

Spójrz na swoje piersi siostro.
Rosną w pysku diabła.
Przytul się, przytul.
W sprośnej żądzy
unieś mokre, głodne łono.

Otwiera Cię dzika, nowa siła.
Rodzi się?
On ma rogi.
Dziecko diabła.
Dziecko diabła!

Spójrz na wielki Czarci Ołtarz.
Kiedyś leżała na nim Twoja matka - wiedźma.
Czciła sex, wolność, zemstę i pieniądz.
Zbliż się do mnie.
Jej już nie ma.

Daję Ci właściwy klucz,
diabelskiego domu skarb.
Kamień, z procy kamień
Kamień Antychrysta.

Chcesz mieć władzę i moc?
Gromić jak mag, dusić jak wąż?
Nie wiem, czy chcesz...
- Chcę! Chcę!
...teraz i tu...
-Chcę! Chcę!
...powiedzieć:
Bóg to mój wróg?!

jak ktoś tego nie śpiewał nocą po pijaku w lesie ten przegrał życie
Alsvartr pisze:Nigdy nie przesłuchałem w całości żadnej płyty Kata i nie mam takiego zamiaru.
fajnie. a w domu wszyscy zdrowi?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

15-04-2011, 10:44

boroowa pisze:
Alsvartr pisze:Nigdy nie przesłuchałem w całości żadnej płyty Kata i nie mam takiego zamiaru.
fajnie. a w domu wszyscy zdrowi?
O, następny staruszek z problemami. W waszym wieku nie powinniście się denerwowac, zawały, te sprawy ;) Ale jak Kat wzbudza u was takie emocje, to nie chce myśleć co się dzieje w naprawde stresujących sytuacjach ;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

15-04-2011, 10:46

Alsvartr pisze:O, następny staruszek z problemami. W waszym wieku nie powinniście się denerwowac, zawały, te sprawy ;) Ale jak Kat wzbudza u was takie emocje, to nie chce myśleć co się dzieje w naprawde stresujących sytuacjach ;)
a kto tu się denerwuje? nie lubisz, nie mój problem bo nie moja ułomność, ale wyśmiać mogę
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

15-04-2011, 10:46

A wyśmiewaj, obchodzi mnie to tyle co i Ciebie ;)
ODPOWIEDZ