AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: AZARATH
Przypomnijmy:
Diabolic Impious Evil
Intrygujący, spokojny wstęp i ...atak, perkusyjny ostrzał, rzygający furią i wściekłością wokal i gitary smagające dupsko rozchodzące się palącym bólem po całym ciele – bólem, który budzi żądze i sprawia zwierzęcą przyjemność. Już po pierwszym kawałku wiadomo, że chłopaki nie dali ciała i nagrali płytę na miarę następczyni świetnego “Infernal Blasting”. Przy drugim kawałku zacząłem nabierać pewności, że obcuję z albumem lepszym – dojrzalszym, bardziej finezyjnym i przemyślanym, nie zatracającym jednak przy tym swej pierwotnej siły i dzikiej spontaniczności. Genialne kanonady perkusji, brzmienie tak gęste, że dźwięki wydobywające się z głośników aż chciałoby się ugryźć i połknąć. Niesamowita energia i agresja emanuje z każdej sekundy tej płyty – nie sposób wyróżnić poszczególne kawałki, znaleźć wybitne momenty. Przez te pół godziny z haczykiem trwania tego krążka, już za pierwszym razem słuchałem go zapartym tchem z otwartą paszczą, czując jak skóra cierpnie mi na plecach. Azarath wzniósł się na wyżyny death metalowej sztuki! Nagrali płytę, której nie można przestać słuchać – po niespełna 33 minutach, chce się jeszcze i jeszcze...
Diabolic Impios Evil to płyta, której powinni posłuchać chłopaki z Morbid Angel czy Immolation. Posłuchać i rzewnie zapłakać, rwąc włosy z klaty i posypując głowy popiołem. Tak powinien brzmieć death metal XXI wieku – taki poziom powinna reprezentować ekstraklasa tego gatunku. Tak gra AZARATH ! Na kolana! Do sklepu! Od razu po dwie sztuki, jedną do słuchania, drugą na półkę, za szybę – bić jej pokłony i budować ołtarze. Album kompletny, wybitny, doskonały, fenomenalny, rewelacyjny, wyborny, wspaniały – gdyby był kobietą mógłbym mu służyć jak pies, usuwać pyłki spod stóp i nosić go na rękach. Po prostu 10/10
Minęło już parę lat od premiery i na chłodno mogą dodać: PODPISUJĘ POD KAŻDYM ZDANIEM POWYŻSZEJ RECENZJI!!! AZARATH NAGRAŁ PŁYTĘ DOSKONAŁĄ!
Diabolic Impious Evil
Intrygujący, spokojny wstęp i ...atak, perkusyjny ostrzał, rzygający furią i wściekłością wokal i gitary smagające dupsko rozchodzące się palącym bólem po całym ciele – bólem, który budzi żądze i sprawia zwierzęcą przyjemność. Już po pierwszym kawałku wiadomo, że chłopaki nie dali ciała i nagrali płytę na miarę następczyni świetnego “Infernal Blasting”. Przy drugim kawałku zacząłem nabierać pewności, że obcuję z albumem lepszym – dojrzalszym, bardziej finezyjnym i przemyślanym, nie zatracającym jednak przy tym swej pierwotnej siły i dzikiej spontaniczności. Genialne kanonady perkusji, brzmienie tak gęste, że dźwięki wydobywające się z głośników aż chciałoby się ugryźć i połknąć. Niesamowita energia i agresja emanuje z każdej sekundy tej płyty – nie sposób wyróżnić poszczególne kawałki, znaleźć wybitne momenty. Przez te pół godziny z haczykiem trwania tego krążka, już za pierwszym razem słuchałem go zapartym tchem z otwartą paszczą, czując jak skóra cierpnie mi na plecach. Azarath wzniósł się na wyżyny death metalowej sztuki! Nagrali płytę, której nie można przestać słuchać – po niespełna 33 minutach, chce się jeszcze i jeszcze...
Diabolic Impios Evil to płyta, której powinni posłuchać chłopaki z Morbid Angel czy Immolation. Posłuchać i rzewnie zapłakać, rwąc włosy z klaty i posypując głowy popiołem. Tak powinien brzmieć death metal XXI wieku – taki poziom powinna reprezentować ekstraklasa tego gatunku. Tak gra AZARATH ! Na kolana! Do sklepu! Od razu po dwie sztuki, jedną do słuchania, drugą na półkę, za szybę – bić jej pokłony i budować ołtarze. Album kompletny, wybitny, doskonały, fenomenalny, rewelacyjny, wyborny, wspaniały – gdyby był kobietą mógłbym mu służyć jak pies, usuwać pyłki spod stóp i nosić go na rękach. Po prostu 10/10
Minęło już parę lat od premiery i na chłodno mogą dodać: PODPISUJĘ POD KAŻDYM ZDANIEM POWYŻSZEJ RECENZJI!!! AZARATH NAGRAŁ PŁYTĘ DOSKONAŁĄ!
-
- zaczyna szaleć
Nowy kawałek fenomenalny ! Ktoś już wspomniał o tych genialnych gitarach w 2:17 lub o wokalach w 3:47 ?!
Ciekawostką jest fakt, że słychać częściowo wytłumione kaszlnięcie w 1:53.
Przypominając, Praise The Beast jest zajebista. Jeden z najbardziej intensywnych krążków jakie znam.
Ciekawostką jest fakt, że słychać częściowo wytłumione kaszlnięcie w 1:53.
Przypominając, Praise The Beast jest zajebista. Jeden z najbardziej intensywnych krążków jakie znam.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
poczekajcie z tymi peanami na cały album, bo teroz to ja wam konia nie dam rady zwalić - terminy gonia...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Castor
- weteran forumowych bitew
Chyba mało jeszcze znasz;) Praise the Beast jest mocno średnia, spadek formy w stosunku do poprzednich krążków!LastOneOnEarth pisze:Przypominając, Praise The Beast jest zajebista. Jeden z najbardziej intensywnych krążków jakie znam.

- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
chuja spadek, dobrze buja i brzmienie nie do ogarniecia dla deszcz metalowych słuchaczy.
troche zmian i juz sie gubia ;(
troche zmian i juz sie gubia ;(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Castor
Właśnie brzmienie jest zjebane, zupełnie bez pierdolnięcia, a sama muzyka momentami męczy.

- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Jakoś bez problemu kilkaset razy pod rząd przesłuchałem, więc nie rozumiem narzekań.Castor pisze:sama muzyka momentami męczy
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
To prawda.Gore_Obsessed pisze:"Praise the Beast" jest zajebistym materiałem.
DIE lepiej mi sie slucha, brzmi potezniej i jest bardziej przebojowa.Gore_Obsessed pisze:Obok "D.I.E." ich najlepsze dokonanie i poziom światowej czołówki.
I AM MORBID
- Gore_Obsessed
Być może "D.I.E." jest odrobinę lepsza, ale najwyżej o ułamek punktu.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- w mackach Zła
wszystkie płyty trzymają wysoki poziom, bardzo ciekawie zapowiada się nowa, zobaczymy
- Glene
Nowy walek slyszalem tylko raz i nie powiem potencjal jest, zapowiada sie kolejna z rzedu abrdzo dobra plyta. A co PTB to jest zajebista plyta, swietnego zespolu, ktora umocnila ich pozycje a zarazem otworzyla przed tym zespolem nowe mozliwosci.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
-
mi się np PTB bardziej podoba niż DIE .ot taka ciekawostka.
- Mental
ten utwór jest megakurwagenialny.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Epcia wyszła na kasecie? No kurwa, to trzeba będzie ją zjebać!
-
- rasowy masterfulowicz
Brzmienie jest zaletą "D.I.E.", a nie jego następcy - "PTB" nie ma takiego kopa.kregozmyk pisze:Nie jesteś w tej opinii odosobniony. "D.I.E." jest "tylko" bardziej chwytliwa i przebojowa, natomiast "PTB" ma więcej zalet: lepsze brzmienie
I AM MORBID
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Taśma, CD, LP ... w sumie na dwa ostatnie nośniki się skuszę. :)Czesław pisze:Epcia wyszła na kasecie? No kurwa, to trzeba będzie ją zjebać!
Tym bardziej, że numer jest w chuj dobry!
-
ma byc jeszcze limit epki w specjalnym wydaniu
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia