GHOST - Swe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
-
- zaczyna szaleć
Re: GHOST - Swe
Dodam jeszcze ze swojej strony: ENFORCER, RAM, BULLET, PORTRAIT. Nie jest chyba tak źle z tym gatunkiem.
- Block69
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
"Napieramy hewi metal i nie jesteśmy ze szwecji" TU i TU wypowiadają się sami zainteresowani.Block69 pisze:Nic mi to nie mówi. A co z nimi ?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
-
- zaczyna szaleć
Jasne, że nie jest to jakaś wielka nowa fala i faktem jest też, że te najlepsze kapele są ze Szwecji, ale w takich Stanach jest np. Eternal Legacy i Holy Grail, które są dużo bardziej komercyjne ale też dają radę.
Niestety jest chujowo - heavy metal to tylko lata 80-te, później warte uwagi zdarzały się dosłownie pojedyncze tytuły. Naprawdę wolę posłuchać czwartoligowej kapeli, która nagrała album - powiedzmy w 1984 roku niż kolejnej heavy metalowej rewelacji, która w HMP została oceniona 6/6. W starym heavy podoba mi się to, że brzmi melodyjnie, ale jednocześnie surowo, złowrogo wręcz - dzisiejsze produkcje są najczęściej dopieszczone, miękkie, ugrzecznione. Naprawdę na placach jednej ręki można policzyć wartościowe młode kapele heavy metalowe - nazwy padły wyżej.Beerhead pisze: Nie jest chyba tak źle z tym gatunkiem.
-
- zaczyna szaleć
Wiesz. co do lat osiemdziesiątych. to nawet nie ma porównania, ale biorąc pod uwagę praktycznie brak jakichkolwiek dobrych płyt z Heavy metalem w latach 90. i początku 2tysięcznych (z kilkoma wyjątkami) to w chwili obecnej nie jest tak źle.
- BadBlood
co za brednie...Block69 pisze:Jedynie w Szwecji coś tam się dzieje (...) Młodych i obiecujących kapel brak.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- BadBlood
dobrego heavy/epic/doom metalu nigdy nie brakowało, po prostu w pewnym momencie ta muzyka - pomijając oczywiście największe nazwy - całkowicie zniknęła z mediów. jasna sprawa, za tym szło również to, że i młodzież się niechętnie do takiego grania garnęła, ale mimo to kwestia przede wszystkim tego, czy ODBIORCY chce się trochę poszukać czy nie. ja sam teraz odkrywam sporo perełek z tamtych lat, masa zajebistego grania, a i jakie 10 lat temu robiłem wywiad z zajebistym Twisted Tower Dire.Beerhead pisze:Wiesz. co do lat osiemdziesiątych. to nawet nie ma porównania, ale biorąc pod uwagę praktycznie brak jakichkolwiek dobrych płyt z Heavy metalem w latach 90. i początku 2tysięcznych (z kilkoma wyjątkami) to w chwili obecnej nie jest tak źle.
No to poleć z 10-20 współcześnie nagranych zajebistych płyt z heavy metalem, chętnie obadam :)BadBlood pisze: co za brednie...
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
^otóż to, też chętnie posłucham tylko nie chciało mi się pisać ;)IRONMIL pisze:No to poleć z 10-20 współcześnie nagranych zajebistych płyt z heavy metalem, chętnie obadam :)BadBlood pisze: co za brednie...
- Adrian696
no ale BadBlood zaliczył heavy/epic/doom jako całośc - a tutaj jednak sporo sie dzieje... tylko wiekszosc nawet nie zwraca na to uwagi - dwie ostatnie płyty maltańskiego Forsaken to płyty tak dobre, ze niszcza obiekty, a mało kto ich zna...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Forsaken akurat znam i ma ich wszystkie płyty - rzeczywiście niezła kapela, ale pisaliśmy o rzeczach stricte heavy metalowych
- Adrian696
a taki Bullet - sie napisałem, napisałem i może z dwóch chujków posłuchało
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Bullet też znam - mam ich płytkę na okładce której panna trzyma nabój (łuskę?) w paszczu. Przyzwoita płyta - na pewno nie rewelacyjna, ale bez obciachu. Dobra jak na dzisiejsze czasy - w latach 80-tych płyt dużo lepszych wychodziło setki. Ba, trudno byłoby mi znaleźć płytę z heavy metalem nagraną w latach 80-tych, którą lubiłbym mniej niż wspomniany Bullet :)
- Adrian696
a maja 3 płyty i mini - poszukaj reszty bo z płyty na płyte sa lepsi
- BadBlood
z ostatnich rzeczy, które mielę wspomniany Twisted Tower Dire, DoomSword ("Let Battle Commence"!), Argus, Atlantean Kodex, Arkham Witch, Tales of Medusa, Skull Fist, Old Season etc. siej, chłopie, i zbieraj.
skoro polecasz to zwrócę uwagę... szkoda, że koncert odwołali. Okazałoby się czy panna jest tylko atrakcyjna, czy dobra też w łóżku :)Adrian696 pisze:a maja 3 płyty i mini - poszukaj reszty bo z płyty na płyte sa lepsi
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Forsaken znany i lubiany, Bullet coś gdzieś słyszałem, reszta do obadania - dziękować BadBloodu za propozycje
- BadBlood
Arkham Witch zaraz płytę będzie miał, Argus (kolejną) też. obie kapele skosiły na ostatnim Hammer Of Doom.