Przyszłość CD w dobie zagrożenia mp3rroryzmem

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

Re: Przyszłość CD w dobie zagrożenia mp3rroryzmem

01-05-2011, 21:35

Obrazek
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

01-05-2011, 21:36

mozna tez tak:
Maria Konopnicka

01-05-2011, 21:43

Widać tylko mnie wkurwia, że wycofali ze sprzedaży urządzenia, dzięki którym mogłem słuchać płyt. :)) No nie, nie tylko mnie - znam kilka innych osób, które też ubolewają nad tym, że po awariach discmana musiały szukać sprzętu z second handu. :) Przyszła paczka z 10 nowymi płytami, ale akurat następnego dnia musicie na tydzień wyjechać. Rozrywacie folie, ripujecie, wrzucacie na odtwarzacz mp3 i jesteście zadowoleni? Nie wiem czy w ogóle kupowałbym płyty jakbym miał takie podejście. :)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-05-2011, 21:47

IRONMIL pisze:Widać tylko mnie wkurwia, że wycofali ze sprzedaży urządzenia, dzięki którym mogłem słuchać płyt :))
mnie nie wkurwia, mi nic nie wycofali. słucham normalnie cały czas tak jak zawsze, urządzenia dzięki którym mogę słuchać płyt widzę na każdym kroku, w każdym sklepie ze sprzętem elektronicznym.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

01-05-2011, 21:53

wiem, że chodzi mu o discmany, ale zachowuje się, jakby discmany były jedynymi urządzeniami do odsłuchu cd.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

01-05-2011, 21:55

skoro wiesz, ze plyty do ciebie ida to co za problem zaopatrzyc sie w mp3 wczesniej? szukasz problemow tam, gdzie ich nie ma :)
Rozrywacie folie, ripujecie, wrzucacie na odtwarzacz mp3 i jest jesteście zadowoleni ?
jesli chcemy te plyte miec pod reka poza domem to jak najbardziej jestesmy zadowoleni z posiadania jej w mp3, a jesli mozemy jej sobie posluchac wygodnie w domu z browarem w reku itd to w takiej sytuacji odtwarzacz mp3 mija sie z celem.

nawiasem mowiac to ja osobiscie traktuje kazda plyte eac i robie sobie kopie zapasowa na wszelki wypadek - szczegolnie jesli sa to starsze plyty:
http://cdrot.com/info/why-are-cd-rotting-how-it-happens
Marianowi chodzi o discmany. To fakt, tych tańszych już nie ma. Są dostępne audiofilskie, nowe discmany w cenach czterocyfrowych.
Przeciez sa i tansze:
http://allegro.pl/discman-philips-ax230 ... 64838.html
http://allegro.pl/discman-philips-ax110 ... 64870.html
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... &price_to=
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

01-05-2011, 22:01

nowe tez sie od czasu do czasu trafiaja - nie jest az tak zle, zeby nie dalo sie tego w ogole dostac
http://allegro.pl/sony-walkman-discman- ... 87543.html
Maria Konopnicka

01-05-2011, 22:07

Drone pisze:Marianowi chodzi o discmany. To fakt, tych tańszych już nie ma. Są dostępne audiofilskie, nowe discmany w cenach czterocyfrowych.
a gdzie można zakupić takie cudo ? szczerze mówiąc nie natknąłem się nigdzie
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

01-05-2011, 22:09

Marys, no prosze Cie - Google nie boli.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Maria Konopnicka

01-05-2011, 22:10

Adrian696 pisze: Marys, no prosze Cie - google nie boli
po co mam w ciemno szukać w google, jak ktoś może coś polecić :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

01-05-2011, 22:12

Ale co moze Ci polecic sprzedawca pietruszki?? Panasonica?? No kurwa...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Raf
w mackach Zła

01-05-2011, 22:17

Kiedyś na płytach winylowych były ostrzeżenia, że kopiowanie ich na taśmy (kasety) zabija muzykę, jak wchodziły magnetowidy alarmowano o upadku kin, płyty CD miały się przyczynić do śmierci winyla, jak się okazuje niebardzo, także na przyszłość CD w dobie mp3 patrzę spokojnie, bo te alarmistyczne prognozy się nie sprawdzają.
Maria Konopnicka

01-05-2011, 22:17

Adrian696 pisze:ale co moze Ci polecic sprzedawca pietruszki?? Panasonica?? no kurwa...
No tak, w dodatku ma 120 cm wzrostu, więc do żadnego poważnego sklepu go nie wpuszczą, a jeśli nawet to nikt go nie zobaczy zza lady. :) Przestań już jechać po tym Biedronku - przecież to bardzo sympatyczny i inteligentny jegomość. A, że trochę bufoniasty i arogancki to już nic na to nie poradzisz. Gdyby nie miał żadnych wad to byłby mną. :) Jak byście nas odróżniali na forum?
Raf pisze: płyty CD miały się przyczynić do śmierci winyla, jak się okazuje nie bardzo,
Jak to nie - przecież CD zabiło winyl całkowicie. A, że w ciągu ostatnich kilku lat ten nośnik się odrodził to już inna sprawa. Czy rzeczywiście przetrwa, czy to tylko przejściowa moda - czas pokaże...
Raf
w mackach Zła

01-05-2011, 22:22

A tam; zabili go i uciekł. ;)
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

01-05-2011, 22:24

IRONMIL pisze:
rzeczywiście audiofilskie sprzęty z górnej półki :)
jesli koniecznie chcesz jakies czterocyfrowe to czatuj na ebay albo wejdz na amazon, ale nie gwarantuje, ze beda audiofilskie albo z najwyzszej polki

a w porownaniu do niektorych z allegro to ten sprzet jak jak najbardziej audiofilski ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

01-05-2011, 22:26

IRONMIL pisze:
Adrian696 pisze: ale co moze Ci polecic sprzedawca pietruszki?? Panasonica?? no kurwa...
...no tak, w dodatku ma 120 cm wzrostu więc do żadnego poważnego sklepu go nie wpuszczą, a jeśli nawet to nikt go nie zobaczy zza lady :) przestań już jechać po tym Biedronku - przecież to bardzo sympatyczny i inteligentny jegomość. A, że trochę bufoniasty i arogancki to już nic na to nie poradzisz. Gdyby nie miał żadnych wad to byłby mną :) Jak byście nas odróżniali na forum ?
primo - jest wyższy od Ciebie
secundo - ja po nim nie jade, od 13 marca robi budżet do swojej reformy ZUSu, tak długo jak nie opisze swoich mysli nasz mistrz teorii o liczbie PI tak długo nie bede go traktował jako coś z czego warto sie nabijać... ot kolejny Rajtuz na forum...
tertio - tez najpierw obrażasz, a potem sie wypłakujesz, ze nabijaja sie z Ciebie?? a to jednak was odróżnimy :D
Maria Konopnicka

01-05-2011, 22:38

Adrian696 pisze:primo - jest wyższy od Ciebie
A skąd Ty wiesz ile mam wzrostu? :))
Adrian696 pisze:tertio - tez najpierw obrażasz, a potem sie wypłakujesz, ze nabijaja sie z Ciebie?? a to jednak was odróżnimy :D
Nie traktowałem tu nikogo osobiście i pewnie dlatego tak łatwo przychodziło mi obrażanie i olewanie tego, że ktoś się ze mnie nabija. Siedząc tu jednak tak długo, pisząc i czytając co inni piszą nabrałem do kilku osób szacunku i pewnie dziś nie napisałbym już niektórych rzeczy, które pisałem kiedyś. :) Jak karmniki? Pozbijane już czy dopiero rysunki zrobiliście? :)))
Maria Konopnicka

01-05-2011, 22:45

to jakbyś zapytał i dał cynę to byłbym wdzięczny. A propos - planuję w najbliższym czasie przeprowadzkę i zakup jakiegoś przyzwoitego sprzętu grającego (mogę wydać w granicach 15-20 tys. zł). Nie chciałbym jechać do Media Markt czy Saturna. Wolałbym kupić w miejscu, w którym ktoś będzie miał pojęcie o tym co sprzedaje i mógł coś doradzić. Może ktoś kojarzy jakiś dobry sklep w Warszawie lub okolicach?
ODPOWIEDZ