SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: SEPULTURA
o o o kawer prodigy nawet praaawie skłonił mnie do sięgnięcia po to.
- empir
Z ciekawości posluchałem choć poprzednia mi się nie spodobała.IRONMIL pisze:Słyszał ktoś ostatni album braci Kawalerzystów? Słyszałem, że bardzo dobry, ale nie do końca mi się chce w to wierzyć :)
Jestem po dwóch odsłuchach i jeszcze posłucham. Na pewno nie rewelacja ale chyba najlepsze co zostało nagrane przez muzyków sepy po roots.
Seplutura nagrywa cover Prodigy. Jak to było? Ideał sięgnął bruku? :) Wczoraj zobaczyłem (chyba na metal-archives) zdjęcie Sepultury i pomyślałem sobie: "Kurwa! Kto to w ogóle jest ? Przecież to zupełnie inny zespół - nazwa tylko została ta sama". Wolę posłuchać CC - lepsze, gorsze, ale duch jest ten sam.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
z Napalm Death mamy niemalże analogiczną sytuację, a nikt się ich nie czepiaIRONMIL pisze:Wczoraj zobaczyłem (chyba na metal-archives) zdjęcie Sepultury i pomyślałem sobie: "Kurwa! Kto to w ogóle jest ? Przecież to zupełnie inny zespół - nazwa tylko została ta sama".
Napalm Death to właśnie wyjątek potwierdzający regułę! Oni są wbrew wszystkiemu - tak jakby samo Napalm Death było formą, a muzycy czystą materią:)Bonny pisze:
z Napalm Death mamy niemalże analogiczną sytuację, a nikt się ich nie czepia
- Castor
- weteran forumowych bitew
Ale o co Ci chodzi, przecież Prodigy jest masa ok!!IRONMIL pisze:Seplutura nagrywa cover Prodigy. Jak to było? Ideał sięgnął bruku? :)
a Protector?? :)IRONMIL pisze:Napalm Death to właśnie wyjątek potwierdzający regułę!Bonny pisze:
z Napalm Death mamy niemalże analogiczną sytuację, a nikt się ich nie czepia

- empir
Coveruje się zespoły które Cię zainspirowały do założenia kapeli a nie takie które powstały później a poprzez własne chujowe płyty są wyżej notowani. To tak jakby Slatey coverował Machine Head a Venom jakiś AbigorCastor pisze:Ale o co Ci chodzi, przecież Prodigy jest masa ok!!
- Castor
Zgoda. Coveruje się zespoły które Cię zainspirowały, albo te których muzyka się po prostu Ci podoba. Poza tym, a skąd pewność, że Sepultura w latach 90 nie inspirowała się Prodigy?

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
watpie zeby massive attack bylo inspiracja dla sepultury, a mimo to nagrali fajny cover 'angel'
this is a land of wolves now
- empir
Nie wiem, nie pamiętam, może tak, posłucham wieczorem.
- Bezdech
Jak coś cię zainspirowało do tworzenia kapeli to w więszości przypadków twoja twórczość jest już i tak w dużej mierze coverem, czy tam tributem dla zespołu, który ruszył cię w kierunku instrumentów. Widać to np. w Slayer, który zaczynał od grania cowerów Venom i Judas Priest na jedynce ;)empir pisze:Coveruje się zespoły które Cię zainspirowały do założenia kapeliCastor pisze:Ale o co Ci chodzi, przecież Prodigy jest masa ok!!
Nie ma po co czynić oczywizmów jeszcze bardziej oczywistymi.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- empir
Oj tam.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Zapowiada się zajebiście jak na nich, liczę na album na poziomie Dante.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
jak zwykle najslabszym punktem jest wokal, ale faktycznie daje rade. w riffach glownie Chaos A.D. slychac.
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Faktycznie, po raz pierwszy od kilkunastu lat może być nieźle, jednak skuszę się, by chociaż pożyczyć ten album i wysłuchać go.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Maleficio
- Kontakt:
Licze na płyte na poziomie Beneath of Remains
- Block69
Kurwa, myślałem, że faktycznie ten numer będzie miał niecałe 8min. jak to jest w playerze, słucham z zaciekawieniem jak sie to rozwinie a to kurwa koniec a fajnie sie zaczynało. Chuj, 2/10
PENIS METAL
- Riven
- Kontakt:
ta, tez sie napalilem na jakis epicki kawalek, a tu chuj ;) ale w sumie lepszy dobry krotki niz dlugi chujowy. troche za bardzo groove'owe klimaty za ktorymi srednio przepadam, ale w tym wydaniu dobrze sie tego slucha, 'buja'.
generalnie kawalek to takie polaczenie Propaganda + Nomad + Territory
generalnie kawalek to takie polaczenie Propaganda + Nomad + Territory