kupa jakich mało,kurwa prawie St.Angerchoronzon14 pisze:bedzie kupa, zaprawde powiadam wam.
Kat & Roman Kostrzewski
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: Kat & Roman Kostrzewski
- empir
- zahartowany metalizator
Ale o czym piszesze? Bo jak o nowym kacie to umyj uszy
-
- zaczyna szaleć
z uszami wszystko ok.,tylko to demo strasznie spierdolone
- Castor
- weteran forumowych bitew
Zależy kto co lubi. Na 666 jest niepowtarzalny klimat, na Oddechu moc i bezkompromisowość i w moim odczuciu jest to najbardziej brutalny album Kata, natomiast na Bastard "liczy się" tylko technika i klinicznie czysta produkcja. Dla mnie jednak Oddech jest jednak najlepszy. Podsumowując:Adrian696 pisze:ja bym postawił znaki równosci, ale patrzac z perspektywy jak je poznawalem to moge sie zgodzic ze odwrotnie
Oddech wymarłych światów > 666 >> Bastard.
666 wydaje mi się najbardziej "niepoważną" płytą Kata, choć ma to też swój urok;)
Jeśli chodzi o Szydercze to był to jeden z pierwszych albumów, tuż po balladach, które sobie kupiłem/poznałem. Od samego początku nie miałem problemów z akceptacją tej płyty. Produkcja nieco bardziej zbasowana, nowoczesna, ale kompozycje świetne, no i teksty również. Ani error ani biało-czarna pod żadnym względem nie mogą się z nią równać.
A o Balladach powiem tylko tyle, że jest to wspaniała płyta, płyta jedyna w swoim rodzaju. Na początku swej przygody z metalem (około roku 2000) katowałem ją niemiłosiernie, aż do przesady. Dziś słucham jej dość rzadko, wręcz okazjonalnie, ale nie zmienia to faktu, iż jest to wyśmienita płyta.
Kto nie zna Oddechu, trzech szóstek i ballad ten Buc! ;)

- megawat
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Xapapote
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- panthyme
- w mackach Zła
megawat pisze:http://www.castor.pl/pl/about.html
Już to przerabialiśmy z Boberkiem. :)Xapapote pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Castor
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- mad
Dopiero z poślizgiem nabyłem płytkę. Puściłem raz i było trochę "nie tego", ale jednak z perspektywą na "tego". Po kolejnych odsłuchach jest już prawie dobrze. Jeszcze płyty dobrze nie znam, ale sądzę, że drzemią w niej pewne możliwości.
- __________
- zaczyna szaleć
Podpowiem tylko, że nie są to premierowe utwory na tej płycie, jak zresztą pewnie wcześniej nadmieniałem, są to przeinaczone pierwsze utwory Kostrzewskiego zaśpiewane do muzyki zrobionej (gotowca) przez Luczykahcpig pisze:postuluję ostateczne rozwiązanie kwestii "Ballad". Tzn ich premierowej części a nie utworów podebranych z pierwszych 3 płyt.
До свидания Mother Fuckers
- Xapapote
'Delirium Tremens' - 10! ikona polskiego metalu.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Duvelor
- mad
Podbijam wątek, bom ciekaw, czy są jakieś nowe przemyślenia odnośnie tej płytki. Po początkowym rozczarowaniu każdy kolejny odsłuch robił mi coraz lepiej. Płyta mi leży jak cholera. A co wy na to z perspektywy paru tygodni od premiery? Wzięło, nie wzięło? Wracacie do tej płytki czy nie?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wzięło jak cholera! Strasznie mi się podoba nowy wyziew Romana i spółki. Nawet teksty, które wydawały mi się na początku trochę nie w rezonansie, podeszły. Wracam do B-CZ, bardzo często, i jak gdzieś wcześniej wspomniałem, dla mnie jest to na razie numer jeden polskiego metalu w 2011 roku. Ciekaw jestem jak wytrzyma konfrontację z nowym Azarath.
all the monsters will break your heart
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Przesluchalem kilka razy i z kazdym razem bylo coraz gorzej. Nie ma tragedii, ale od czasu premiery do tego krazka nie wrocilem ani razu
- empir
Wzieło. Wracam.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ciekawa opinia, bo ja miałem zupełnie odwrotnie :-). Co Ci się nie podoba w nowym krążku Kata?0ms pisze:Przesluchalem kilka razy i z kazdym razem bylo coraz gorzej. Nie ma tragedii, ale od czasu premiery do tego krazka nie wrocilem ani razu
all the monsters will break your heart
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
ciezko mi wskazac cos, co mi sie wybitnie tam nie podoba. to po prostu taki sredniak, plus zabraklo mi tam pazura. rozumiem, ze to dojrzalsza plyta, ale jednak
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Dobry jest ten ostatni LP, podobnie jak reszta płyt KAT. Przynajmniej nie dają dupy jak te wszystkie garażowe black/deathowe kapelki, które nie potrafią zagrać jednego poprawnego riffu, a szczycą się "kultem".
- vicek
lol To znaczy jakie konkretnie kapelki masz na myśli?
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Wolfkhan aka dlugopis dajże chłopie juz spokój i idz pomagać na polu w Popkowicach.Pöstmörtem pisze:Dobry jest ten ostatni LP, podobnie jak reszta płyt KAT. Przynajmniej nie dają dupy jak te wszystkie garażowe black/deathowe kapelki, które nie potrafią zagrać jednego poprawnego riffu, a szczycą się "kultem".
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo