VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: VADER
Nawet nie o to chodzi. W muzyce metalowej sekcja stanowi tak naprawde 50% wartosci. Nie rozumiem takiego podejscia pt. dobra, nagrywamy bas na szybko i niech gra to samo co gitara.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Może od razu Wisława Szymborska?Castor pisze:
cz.IV
Edit: odnoszę wrażenie że Wisławski ma czasem więcej do powiedzenie w Vader jeśli chodzi o tworzenie muzyki niż sam Wiwczarek:D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- koreaniec
- w mackach Zła
Ale gdyby Peter zaczął coś kombinować, to Wiesławski tego nie puści, bo za bardzo "schizowate" i nastoletni fani Vader mogliby tego nie ogarnąć swoimi niedojrzałymi aparatami poznawczymi. ;)Deathless King pisze:Nawet nie o to chodzi. w muzyce metalowej sekcja stanowi tak naprawde 50% wartosci. Nie rozumiem takiego podejscia pt. dobra, nagrywamy bas na szybko i niech gra to samo co gitara.
Dla nich im bardziej kwadratowo tym lepiej.
Lefthandpathyoga
- Deathless King
Ale to nie chodzi o schizowatosc, ale o pewne podstawowe rzeczy w muzyce ;) Sekcja rytmiczna to podstawa w tego typu muzyce i nie musi byc zadnej schizowatosci. ;)
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Po prawdzie po chuj Ci kombinacje w takim graniu jakie prezentuje Vader? Zresztą i tak bas był nagrywany na chama w tym zespole zawsze.Deathless King pisze:Nawet nie o to chodzi. w muzyce metalowej sekcja stanowi tak naprawde 50% wartosci. Nie rozumiem takiego podejscia pt. dobra, nagrywamy bas na szybko i niech gra to samo co gitara.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- Deathless King
Nie chodzi o kombinacje. Nie mowie o wrzucaniu funkowych zagrywek, ale o PODSTAWIE KAZDEJ MUZYKI jaka jest sekcja rytmiczna, czyli bas i perkusja. Boli, ze w metalu ten instrument (bas) traktowany jest czesto z taka ignorancja. Sekcja to przeciez 50% wartosci muzyki (mowie o stronie czysto wykonawczo-instrumentalnej).
- koreaniec
- w mackach Zła
Posłużyłem się tylko oryginalnym stwierdzeniem Wiesławskiego ze studioraportu, bo coś co jest całkiem normalne, czyli próba zbudowania harmonii została tak przez niego nazwana. Trudno powiedzieć o co mu chodziło. Rozumiem, że jest niezłym doświadczonym realizatorem, ale takie branie za czystą monetę prywatnych fobii realizatora jest dziwne w wykonaniu równie doświadczonego muzyka. Potem w wywiadach jest pierdolenie, że rozumieją się nawzajem z realizatorem bez słów. A tu właśnie powinna się zapalić kontrolka, bo to znaczy że ta muzyka wyjdzie do bólu sztampowa, przewidywalna i nudna. Jeden Pająk nie odświeży koncepcji.Deathless King pisze:Ale to nie chodzi o schizowatosc, ale o pewne podstawowe rzeczy w muzyce. ;) Sekcja rytmiczna to podstawa w tego typu muzyce i nie musi byc zadnej schizowatosci. ;)
Lefthandpathyoga
- manieczki
ballada o januszku
TAKI JESTEM
TAKI JESTEM
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Zobaczyłem sobie z ciekawości tę część i zastanawia mnie, po pierwsze kto jest ważniejszy - realizator, czy muzyk? Wywal to, bez wibratio, bez tego, nie słyszysz, że ta struna Ci brzęczy - do tej pory myślałem że realizator może coś sugerować, podpowiadać pewne rozwiązania, a tu wygląda jakby to on komponował i dokładnie wie, jak co ma zabrzmieć. Po drugie, o czym już tu zostało wspomniane to przygotowanie do sesji. Nie wygląda to jakoś profesjonalnie kiedy muzyk nagrywa swoje partie i po przesłuchaniu nie wie, czy to już to, czy może spróbuje zagrać to jakoś inaczej, no nie wiem, ale skoro większość materiału powstaje w studiu...koreaniec pisze:Ja pierdole, ale się tam Pająk kulił, jak go Wiesław jebał jak psa.
- Kingu
Może właśnie taka przekorna jest koncepcja tego raportu, bo wręcz trudno uwierzyć, że pewne pokazane tam sytuacje dzieją się na serio poza kamerami. :)koreaniec pisze:Ciekawe jak było poza kamerami? He he he...
- empir
- zahartowany metalizator
Jak Peter nie wie co chce to ktoś musi za niego podejmować decyzje. ;)Castor pisze:odnoszę wrażenie że Wisławski ma czasem więcej do powiedzenie w Vader jeśli chodzi o tworzenie muzyki niż sam Wiwczarek:D
Nie wymagaj cudów. Wystarczyłoby gdyby materiał był skomponowany przed wejściem do studio. Bo potem to na szybko byle co wychodzi.koreaniec pisze:W zasadzie idealna płyta powinna być taka, że zespół wchodzi do studia przygotowany po kilku miesiącach prób i nagrywa kawałki na setkę,
Ostatnio zmieniony 13-05-2011, 22:48 przez empir, łącznie zmieniany 1 raz.