a skąd wiesz jak będzie wyglądał nowy Graveland jak on jeszcze nie został nagrany? :)sveneld pisze: Warto poczekać na nową płytkę, oczywiście jeżeli komuś odpowiada styl ostatnich albumów Graveland, bo wielkiej rewolucji nie będzie. Jeszcze nie do końca zmiksowana, ale robi wrażenie. Moim zdaniem to będzie najlepszy album od czasu "Immortal Pride" i "Creed of Iron".
GRAVELAND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: GRAVELAND
- __________
- zaczyna szaleć
jeśli będzie to kontynuacja zaczynająca się od Spears Of Heaven to będę wzięty, no jakby jeszcze chóry były żywsze, bardziej ludzkie, wyczuwalne. Ale najważniejsze będą jednak garnki - motor dla tej całej maszynerii, takiej wczutki nie spotyka się na codzień. Na pewno nie ma się czego wstydzić, muzycznie nie wchodzi w rejony innych, jest więcej niż bardzo dobrze.sveneld pisze: jeżeli komuś odpowiada styl ostatnich albumów Graveland, bo wielkiej rewolucji nie będzie
До свидания Mother Fuckers
- sveneld
- zaczyna szaleć
Słyszałem część przygotowanych riffów i sampli, mogę się więc domyślać jak mniej więcej będzie brzmiała całość.Ihasan pisze:A skąd wiesz jak będzie wyglądał nowy Graveland jak on jeszcze nie został nagrany? :)sveneld pisze: Warto poczekać na nową płytkę, oczywiście jeżeli komuś odpowiada styl ostatnich albumów Graveland, bo wielkiej rewolucji nie będzie. Jeszcze nie do końca zmiksowana, ale robi wrażenie. Moim zdaniem to będzie najlepszy album od czasu "Immortal Pride" i "Creed of Iron".
Only dead fish flows with the stream...
-
- zaczyna szaleć
To fakt, ale podejrzewam, że Rob ma problemy z obsługą pewnego "kombajnu" do tworzenia chórów, przez co wychodzi same "aaaaaaaaaaaaa", "ooooooooooo", "eeeeeeeeeee".jeśli będzie to kontynuacja zaczynająca się od Spears Of Heaven to będę wzięty, no jakby jeszcze chóry były żywsze, bardziej ludzkie, wyczuwalne.
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Jaki tam kombajn. obstawiam wtyczkę VSTi Magnus Choir.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- zaczyna szaleć
Ano, miałem na myśli EWQL Symphonic Choir + pewnie masa innych próbek z kolekcji Voices of the Apocalipse itp.
- Xapapote
ESC to wspaniałe narzędzie, a jeśli korzysta sie z wordbuildera i programów do obróbki vokalu to można z niego wyciągnąć naprawdę wspaniałe brzmienie. to co jest na myspace zespołu brzmi jak magnus, czyli biednie na maxa.
-
- rozkręca się
Darken używa chórów z East West.
Symphonic Choirs to świetna zabawka (nie licząc paru mankamentów w rodzaju 'gubienia' sampli, jeśli biblioteka jest w miejscu innym niż domyślne, czy problemów ze sterownikami) - można naprawdę ciekawe rzeczy stworzyć przy jego użyciu. Potrzeba jednak trochę cierpliwości i 'obcykania' tematu - zabawy z obróbką mogą uczynić cuda:). Niestety z wordbuilderem nie jest tak fajnie, jak to wygląda na filmach instruktażowych (pomijam fakt, że nie ze wszystkimi hostami współpracuje)...
A co do nowych tworów Roberta - bardziej chyba czekam na Lord Wind.
Symphonic Choirs to świetna zabawka (nie licząc paru mankamentów w rodzaju 'gubienia' sampli, jeśli biblioteka jest w miejscu innym niż domyślne, czy problemów ze sterownikami) - można naprawdę ciekawe rzeczy stworzyć przy jego użyciu. Potrzeba jednak trochę cierpliwości i 'obcykania' tematu - zabawy z obróbką mogą uczynić cuda:). Niestety z wordbuilderem nie jest tak fajnie, jak to wygląda na filmach instruktażowych (pomijam fakt, że nie ze wszystkimi hostami współpracuje)...
- Xapapote
w ogóle tego nie słychaćModeus pisze:Darken używa chórów z East West.
- YNKE
- w mackach Zła
Muszę w końcu obadać co tam kolega Robert teraz tworzy, swego czasu znało się kilku kolesi z jego towarzystwa (kolega Sveneld też mi znajomo wygląda :)) i była to bardzo spoko ekipa, a i Rob prywatnie jawił się jako sympatyczny osobnik.
ps. Pawła Domino spotkałem wczoraj na koncercie Voivod, pisze teraz dla RockMetal.PL i dla 7Gates of Hell.
ps. Pawła Domino spotkałem wczoraj na koncercie Voivod, pisze teraz dla RockMetal.PL i dla 7Gates of Hell.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
-
- rozkręca się
Najprawdopodobniej z powodów, o których było wyżej. Żeby tego typu brzmienia naprawdę dobre wybrzmiewały, trzeba z nimi trochę posiedzieć...Xapapote pisze:
w ogóle tego nie słychać
-
- rozkręca się
He he - swego czasu (czyli jakieś 12 lat temu) pożyczał ode mnie na potęgę płyty do swojej audycji we wrocławskim radio:).YNKE pisze:Pawła Domino spotkałem wczoraj na koncercie Voivod, pisze teraz dla RockMetal.PL i dla 7Gates of Hell.
- YNKE
- w mackach Zła
Generalnie to fajnie wyglądało przegrywanie muzy na kasety od niego, zamawiałeś listę np. dziesięciu pożądanych przez ciebie tytułów a dostawałeś też dziesięć ale takich które on uważał za pożądane przez ciebie :).
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
-
- rozkręca się
Paweł to dość specyficzna postać:). Nie odnotowałem chyba płyty, o której wypowiedziałby się w samych pozytywach - zawsze było jakieś 'ale'. :) Inna sprawa, że sam znam tylko kilka płyt, którym z czystym sumieniem dałbym 10/10, he he. ;DYNKE pisze:Generalnie to fajnie wyglądało przegrywanie muzy na kasety od niego, zamawiałeś listę np. dziesięciu pożądanych przez ciebie tytułów a dostawałeś też dziesięć ale takich które on uważał za pożądane przez ciebie :).
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
a Robert jak lubi te lampowe brzmienia HAHAHA
LOL
LOL
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
O, to super news. Mam nadzieję, że jednak dojdzie do rewanżu z Nergalem. :) Bo ta sprawa jakoś tak... nie wyjaśniona do końca pozostała.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
No, i to jest news co najmniej zajebiaszczy.kregozmyk pisze:Perunwit się reaktywował! LOL
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ale bez Aro z tego co wiem. :)Maleficio pisze:O, to super news. Mam nadzieję, że jednak dojdzie do rewanżu z Nergalem. :) Bo ta sprawa jakoś tak... nie wyjaśniona do końca pozostała.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Perunwit bez Aro to jak Dying Fetus bez Kevina Talleya