Ja dam więcej, tak 4/10 za świetne brzmienie perkusji, ogólnie jednak kawałek mocno przeciętny, ale i tak jak na nich jest ok.Block69 pisze:Chuj, 2/10
SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Castor
- weteran forumowych bitew
Re: SEPULTURA

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Castor
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
tak czy siusiak jakby dojebali wiecej stricte thrashowych riffow w stylu BTR czy Arise, to bylaby szansa na jakies 7/10 ;)
musze posluchac jeszcze tego nowego CC co Maria reklamowal
this is a land of wolves now
- Castor
nie wszystko co Maria ostatnio reklamował jest fajne, bo np nowy Nomad na pewno nie, ale CC, przynajmniej "inflikted", jest całkiem w pytkę;)Riven pisze:tak czy siusiak jakby dojebali wiecej stricte thrashowych riffow w stylu BTR czy Arise, to bylaby szansa na jakies 7/10 ;)

- Block69
- zahartowany metalizator
- empir
No właśnie :(Riven pisze:jak zwykle najslabszym punktem jest wokal
Posłuchaj bo warto. Pisałem wcześniej że to wg mnie najlepsza płyta Sepy od czasu RootsRiven pisze:musze posluchac jeszcze tego nowego CC
Posłuchaj nowe CC a nie mędrkuj ;)Castor pisze:nie wszystko co Maria ostatnio reklamował jest fajne, bo np nowy Nomad na pewno nie, ale CC, przynajmniej "inflikted", jest całkiem w pytkę;)
- Morbid Marcin
no chyba jednak nie, ale biorac pod uwage gigantyczna popularnosc sepy we wczesnych latach 90., nie wykluczam ze z chlopakami z prodigy na wspolnych celebryckich imprezach pudrowali nosy :)Castor pisze:Zgoda. Coveruje się zespoły które Cię zainspirowały, albo te których muzyka się po prostu Ci podoba. Poza tym, a skąd pewność, że Sepultura w latach 90 nie inspirowała się Prodigy?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Castor
^no właśnie.
Wcale z tym wokalem nie jest tak źle, nie rozumiem dlaczego narzekacie.empir pisze:No właśnie :(Riven pisze:jak zwykle najslabszym punktem jest wokal
Debiut CC jest spoko, ale do Roots to się nie umywa.empir pisze:Posłuchaj bo warto. Pisałem wcześniej że to wg mnie najlepsza płyta Sepy od czasu RootsRiven pisze:musze posluchac jeszcze tego nowego CC
Posłuchać, posłucham, bo w ciemno na pewno nie kupie. Po prostu nie chcę wtopić tak jak z tą nową płytą Nomad;)empir pisze:Posłuchaj nowe CC a nie mędrkuj ;)Castor pisze:nie wszystko co Maria ostatnio reklamował jest fajne, bo np nowy Nomad na pewno nie, ale CC, przynajmniej "inflikted", jest całkiem w pytkę;)

- empir
Jakbyś Słuchał Sepultury conajmniej od BtR to byś rozumiał ;)Castor pisze:Wcale z tym wokalem nie jest tak źle, nie rozumiem dlaczego narzekacie.
Debiut CC jest taki se więc napewno się do Roots nie umywa. Ja pisałem że nowa płyta CC jest najlepszą Sepą od czasu Roots.Castor pisze:Debiut CC jest spoko, ale do Roots to się nie umywa.
- Castor
słuchał czy znał?empir pisze:Jakbyś Słuchał Sepultury conajmniej od BtR to byś rozumiał ;)Castor pisze:Wcale z tym wokalem nie jest tak źle, nie rozumiem dlaczego narzekacie.
racja, mój błąd;)empir pisze:Debiut CC jest taki se więc napewno się do Roots nie umywa. Ja pisałem że nowa płyta CC jest najlepszą Sepą od czasu Roots.Castor pisze:Debiut CC jest spoko, ale do Roots to się nie umywa.

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Blunt Force Trauma? Z sampli na youtube brzmi lepiej niż ta czerwona, która napewno nie była lepsza od Dante, to słychać na 1szy rzut ucha.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Castor
Czy Dante jest naprawdę taka dobra, czy po prostu jaja sobie robisz? :DSo_It_Is_Done pisze:Dante

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Definitywnie najlepsza Sepa po Roots i chyba jedyny nowy słuchalny ich album od poczatku do końca.
Ostatnio zmieniony 20-05-2011, 15:16 przez So_It_Is_Done, łącznie zmieniany 1 raz.
- Castor
Aha. Apropos. W mystic jest teraz na nią promocja, podobnie z resztą jak na A-Lex. Po 21zł za sztukę, więc tak się teraz zastanawiam czy jej nie przytulić;)
Ostatnio zmieniony 20-05-2011, 15:18 przez Castor, łącznie zmieniany 1 raz.

- empir
jedenchujCastor pisze:słuchał czy znał?
chodziło mi o to że wokale czarnego do maxa czarny się nie umywają, nie mają startu, są chujowe itp itd
- Castor
No niezupełnie, ale żeby nie było: znam wszystkie płyty z Maxem.empir pisze:jedenchujCastor pisze:słuchał czy znał?
Wokale Max są świetne, zresztą to całe CC jest tego potwierdzeniem. Czarnuch, jednak też daje radę, dlatego problem obecnej Sepultury to raczej mało zajmujące gitary, a nie kiepskie wokale;)empir pisze:chodziło mi o to że wokale czarnego do maxa czarny się nie umywają, nie mają startu, są chujowe itp itd

- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Wokale obu sa średnie i w obu kapelach problemem jest to, że brzmią jak metal dla panów w szerokich spodniach.
-
riffy nawet niezle, ale wokal na nie . piekna okładka
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
-
- postuje jak opętany!
musisz mieć chyba źle podpisane mp3 ;]So_It_Is_Done pisze:Definitywnie najlepsza Sepa po Roots i chyba jedyny nowy słuchalny ich album od poczatku do końca.
bo skoro na Twojej wanted list jest Dante to wnoszę po tym że znasz tą płytę wyłącznie z mp3 które jak nic jest źle podpisane
Castor weź w tej promocji obie
jak Ci nie podejdzie Dante to ją SIIDowi opierdolisz ;)
aha A-Lex > Dante bez dwóch zdań