Nader Sadek
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: Nader Sadek
Z tym ze ja nie mowilbym absolutnie o kopiowaniu MA z prostego powodu - Tucker tez jakis tam swoj wplyw na chociazby Gateways... mial, a tutaj napisal pare numerow. Zreszta, mam tu gdzies creditsy
1. Awakening written by Sadek,
guest : attila
2. Petrophilia written by Eriksen-Sadek,
Lyrics: Tucker
guests: Mike lerner ( guitar solo) Travis Ryan (backing vocals)
3.Of this flesh written and lyrics : Tucker
guests: Travis (backing vocals) guadalupe peraza (female vocals)
cello: Miles jay
4.Exhaust Capacitor: Sadek-Tucker
guest: tony norman
5.Soulless: written and lyrics Tucker
guests: Destructhor, Tony Norman, Mike lerner
6.RustedSkin: Tucker-Sadek
7.Mechanic Idolatry: writen and Lyric : tucker ,
guests Mike lerner , Travis RYan , Tony norman
8.Sulffer: written Eriksen, lyrics Tucker
guest : Mike Lerner
9. Nigredo in Necromance: written Sadek- Eriksen ,
Lyrics Sadek
guests: Destructhor, Mike lerner
Lyrics Sadek
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
no ale przeciez wlasnie podkreslamy,ze to nie jest kopiowanie, tylko tworcza reinterpretacja :))
edit: haha ja sie tak spuszczam jaki blasphemer zajebisty a tu prosze, jakie creditsy ;) nie no , ale przeciez wiadomo ze sie nie opierdalal, w wielu momentach slysze jego styl
edit: haha ja sie tak spuszczam jaki blasphemer zajebisty a tu prosze, jakie creditsy ;) nie no , ale przeciez wiadomo ze sie nie opierdalal, w wielu momentach slysze jego styl
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
ale chwila, to skoro ten Sadek napisal tyle materialu, to dlaczego ani na MA ani na oficjalnej stronie nie jest wymieniony jako aktywny muzyk? Chyba ze przez "written" rozumieja wiecej niz kompozycje czy melodie jako takie.
- Deathless King
on nie gra na zadnym instrumencie z tego co wiem, chyba raczej ma wplyw na zasadzie "ten fragment zagraj jeszcze raz, tutaj dwie stopy a tutaj by pasowalo zwolnienie" - ale moge sie mylic ;)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
ew "struna ci kurwa brzeczy"? ;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Na stronie MA jest taki napis: "The whole project is directed by Nader Sadek who was working with Mayhem. He was director for live visual effect." Co by sugerowało, że Sadek jest mózgiem a reszta jedynie tworzy jego koncept, ale część muzyki nie jest napisana przez niego, zatem pewnie tylko narzuca ogólny kierunek muzyczny, powiedzmy.
The madness and the damage done.
- Riven
- Kontakt:
http://www.ifc.com/news/2011/05/premier ... l-lovi.phpHow did the band develop? And did you write any of the songs?
Then, I proposed the idea to the band. I went to each one of them and approached them about the whole petroleum-dependence idea. So Steve liked the idea, and I asked him to compose a song. I told him that I really wanted him to think about an engine when he was writing. At this point, he had written two more songs, so now we had three because I thought we could still use the old songs that we did together. I got excited about the idea of actually writing music, which I sort of did, accidentally. I had no intention of actually doing that. I didn't think that musically I was going to be involved at all. I'm not a musician by any stretch of the imagination. I'm not interested in taking any credit like that. I was playing around with GarageBand. I hang out with a lot of musicians and a lot of them are engineers and I get to watch them play with cool tools a lot. I'm a very curious person.
I ended up writing a song, and I just like mapping out the melodies. I hummed a melody that I thought was appropriate and I tried to find the notes on the keyboard, and I wrote a song like that. Another song I wrote on guitar. One day I decided to play around with the guitar and I ended up trying to figure out some sound. The other song I wrote on the keyboard was just several melodies. Rune [Eriksen] took that and created a fully-fledged death metal song with the melodies that I had written. It was really exciting to see that process. I wasn't sure how much he was going to manipulate it, and I'm not confident at all as a musician. I'm not one. It was kind of intimidating. I wasn't sure if Rune was going to write back and say, this is not going to work. But he actually liked it and made a killer song out of it. And that's actually my favorite song. I feel like it's the most collaborative track we had. Flo [Mounier] came up with some crazy ideas for his drumming, and Steve wrote the lyrics for it, so it was a real team effort for the song and I think it's the best one. Basically, this is where my direction was fully articulated. I was really interested in hearing how Rune would play a melody on top of this part, or on top of that part. Everyone came up with some ideas.
fajnie
- Xapapote
o, widzę, ze wyciekła tracklista!Deathless King pisze:Z tym ze ja nie mowilbym absolutnie o kopiowaniu MA z prostego powodu - Tucker tez jakis tam swoj wplyw na chociazby Gateways... mial, a tutaj napisal pare numerow. Zreszta, mam tu gdzies creditsy
Lyrics Sadek
a wy się przypierdalacie do Vader :PDeathless King pisze:on nie gra na zadnym instrumencie z tego co wiem, chyba raczej ma wplyw na zasadzie "ten fragment zagraj jeszcze raz, tutaj dwie stopy a tutaj by pasowalo zwolnienie" - ale moge sie mylic ;)
Ostatnio zmieniony 20-05-2011, 20:14 przez Xapapote, łącznie zmieniany 1 raz.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Riven
- Kontakt:
ej, ale tego tematu nie zasrywajmy, bo to powaznie dojebana rzecz ;]
- Xapapote
Okej. :)
Słucham tej płyty z olbrzymią, kurewską przyjemnością. To jest najlepszy, od dawna, album z death metalem jaki słyszałem. MA, nawet nie wiem jak zajebistej tracklisty by nie wstawili mogą się gonić.
Jest energia i świeżość, a także element innego podejścia do lekko zgnuśniałego nurtu. IMO to zasługa pana Norwega. Fajna płyta. Bardzo fajna. Mam nadzieję, że Azarath będzie jakościowo równie zajebiaszczy.
Słucham tej płyty z olbrzymią, kurewską przyjemnością. To jest najlepszy, od dawna, album z death metalem jaki słyszałem. MA, nawet nie wiem jak zajebistej tracklisty by nie wstawili mogą się gonić.
Jest energia i świeżość, a także element innego podejścia do lekko zgnuśniałego nurtu. IMO to zasługa pana Norwega. Fajna płyta. Bardzo fajna. Mam nadzieję, że Azarath będzie jakościowo równie zajebiaszczy.
- Riven
- Kontakt:
polecam przeczytac ten wywiad co wkleilem wyzej, ten Nader Sadek fajnie to wszystko obmyslil, ze tez w ogole to sie udalo i to z takim skutkiem. btw, wyglada na to, ze najlepsza plyte death metalowa tego roku wykoncypowal....brudas :)))))
- Xapapote
a ja myślałem że to Czech :)
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Pamiętając temat o upadku komunizmu przez black metal się zastanawiam, czy Nader Sadek nie jest bombą zegarową struktur Amerykańskiej Al-Kajdy. Taki testament Bin Ladena... zawładniecie dusz metalowców z podprogowym przesłaniem zachęcającym do mordu na rasie białego człowieka.
- YNKE
- w mackach Zła
- Deathless King
Akurat Sadek to bardzo sympatyczny, szczery i zaangazowany w to co robi koles.
- YNKE
- w mackach Zła
no i to jest podejrzane :)Deathless King pisze: zaangazowany
A tak na poważnie to czym wcześniej zajmował się ten koleś, wie ktuś? Wyskoczył jak nie przymierzając diabeł z pudełka.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Maleficio
- Kontakt:
Jak dla mnie to przeszkolony przez terrorystów hochsztapler.
-
- mistrz forumowej ceremonii
A ja myslę, że to Homer metalowej sceny...
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
est pisze:A ja myslę, że to Homer metalowej sceny...

- Maleficio
- Kontakt: