SEPTIC FLESH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: SEPTIC FLESH
Luz, na moim CD też jest 1987. Po prostu dłużej się nie zastanawiając po przefiltrowaniu przez MA wybrałem kilka płyt, które znam i lubię. Można zamienić "Indulgence" na dwójkę Hallows Eve.
-
- rozkręca się
A to czemu? Jeżeli za takową (jak na razie, o czy już pisałem) ją uważam, to w czym masz problem? Ty zapewne też masz jakiegoś faworyta i równie dobrze mógłbym Ciebie potraktować podobnym tekstem, ale trochę głupawe mi się to wydaje.Nerwowy pisze:Nie no spoko, niech sobie słucha kto lubi, ale bez wyjeżdżania z tekstami, że to płyta roku proszę. ;D
-
- rozkręca się
Sęk w tym, że - jak zauważyłeś - były 'okresy bardziej płodne' i z tego właśnie powodu, gdybym miał wybrać, powiedzmy 50 najlepszych płyt metalowych jakie słyszałem, wszystkie pochodziłyby z okresu 86-93. I z której strony nie patrząc, każda kolejna "płyta roku" nie ma po prostu startu do tamtych wydawnictw. Tym sposobem nowy Septic Flesh również się nie kwalifikuje, choć dla mnie jest (póki co) najlepszym wydawnictwem tego roku. W sumie napisałem to już wcześniej...Karkasonne pisze:30 za mało, ale dajmy na to że metal ma 40 lat. Skoro na każdy rok przypada 'płyta roku', to nie daje to innego wyniku jak 40 płyt, i do tego grona miałoby wyjść nowe Septic Flesh (które moim zdaniem najlepsze albumy nagrało dawno temu, ale skoro ktoś uważa inaczej to niech będzie). Niech będzie, że inne okresy były bardziej płodne i liczmy nawet po 2-3 'płyty roku' na rok, to wciąż dość nieduża liczba. Nie bardzo widzi mi się umiejscowienie nowego SF koło Reign in Blood czy nawet obok Ophidian Wheel (którego mimo wszystko do tej listy bym nie włączył).
Pierdolenie. Coraz bardziej żal mi osób, które beatyfikują muzykę z lat swojej młodości, nie dostrzegając, że wciąż ukazują się płyty doskonałe, płyty które bez żadnych kompleksów można postawić wśród największych dla całego gatunku. Ostatnie albumy Celtic Frost, Overkill, Asphyx, Pentagram, Teitanblood, DSO, Funeral Mist, spokojnie można postawić wśród najwybitniejszych dokonań z lat 86-93. Ba, większość z nich nie ma do nich startu. Wyjmijcie nosy z pamiętników, które pisaliście w liceum, wyrzućcie do PCK szaty, w których nosiliście się w szkole podstawowej i przestańcie idealizować koleżankę z warkoczami, która siedziała dwie ławki dalej. Słuchajcie muzyki i spróbujcie się nią cieszyć tak jak przed laty, bo mam wrażenie, że przejawy miłości do minionych czasów, są w większym stopniu uczuciem do wyidealizowanych wspomnień i wyobrażeń o nich, niż rzeczywistą refleksją i trzeźwą oceną.
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Trochę racji ale pisanie o tym w tym temacie i przy okazji tej płyty jest wysoce niehigieniczne :o
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
-
- rozkręca się
Przechodząc na Twój tryb rozmowy - pierdolenie. I coraz bardziej mi żal osób, które ostatni Overkill stawiają pośród najwybitniejszych dokonań z lat 86-93. Ba, one pewnie do niego nie mają startu! :)))IRONMIL pisze:Pierdolenie. Coraz bardziej żal mi osób, które beatyfikują muzykę z lat swojej młodości, nie dostrzegając, że wciąż ukazuję się płyty doskonałe, płyty które bez żadnych kompleksów można postawić wśród największych dla całego gatunku. Ostatnie albumy Celtic Frost, Overkill, Asphyx, Pentagram, Teitanblood, DSO, Funeral Mist, spokojnie można postawić wśród najwybitniejszych dokonań z lat 86-93. Ba, większość z nich nie ma do nich startu.
A sprowadzając rozmowę na normalniejsze tory - oczywiście, że obecnie wychodzi kupa zajebistej muzyki i każdy rok przynosi wręcz dziesiątki świetnych pozycji, ale co ja zrobię, że żadna z nich nie przebije u mnie takich "Don't Break the Oath" Mercyful Fate, czy "Reign in Blood" Slayer? To płyty, których nic nie jest w stanie przebić i to nie niekoniecznie ze względu na sentymenty...
Mam nadzieję, że mogę mieć własne zdanie. :))))
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie na tym forum. Wypierdalaj. ;)Modeus pisze:Mam nadzieję, że mogę mieć własne zdanie:))))
The madness and the damage done.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Eee - moze miec wlasne zdanie przeciez... Jedynie zostanie dodany albo do grupy trzymajacej wladze, albo grupy kontr. :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- panthyme
- w mackach Zła
Czas stworzyć nową grupę. :)
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Tez nad tym myslalem, kiedy Maria zaczal pisac ze BieDron jest spychany do grupy kontr. :D
Czas utworzyc grupe majaca wszystko w dupie. ;)
Czas utworzyc grupe majaca wszystko w dupie. ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
-
- rozkręca się
Takie właśnie odniosłem wrażenie. ;)Kurt pisze:Nie na tym forum. Wypierdalaj. ;)Modeus pisze:Mam nadzieję, że mogę mieć własne zdanie. :))))
Ale jeszcze trochę zostanę (jeśli pozwolicie). ;D
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Nowa płyta dobra, jednak startu do takiego "Sumerian Daemons" nie ma ...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Jeżu, jakie to jest gówno, płyta o gracji niemieckiego disco, polocie polskiego popu i oprawie rodem z megahollywoodzkiej produkcji.
Jestem autentycznie zażenowany słuchając tego. Jak zrobić żeby nie pokazywało się w last played na last.fm?
Jestem autentycznie zażenowany słuchając tego. Jak zrobić żeby nie pokazywało się w last played na last.fm?
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
mozesz kasowac pojedyncze kawalki klikajac na ta mala ikonke po najechaniu na track ;)))
a jesli chcesz dalej sluchac, a sie tego wstydzisz przed internetem, to wrzuc sobie septic flesh do jakiegos folderu typu "wstydze sie, ale bede sluchal" i dodaj ten folder w last.fm do listy wyjatkow :)))
a jesli chcesz dalej sluchac, a sie tego wstydzisz przed internetem, to wrzuc sobie septic flesh do jakiegos folderu typu "wstydze sie, ale bede sluchal" i dodaj ten folder w last.fm do listy wyjatkow :)))
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Mam lepszy pomysł, otaguję to
!

- Riven
- Kontakt:
hehe
tak na serio, mnie sie nigdy nie chcialo tego robic, ale jestem wdzieczny innym, bo dzieki temu radio z tagiem 'robert rich' jest swietne. 'skip' musze dawac ~raz na godzine albo rzadziej.
o, znowu sie wlaczylo React (R.R. & Ian Boddy). kurwa, ze tez tego nigdzie nie moge znalezc, to musi byc zajebisty album.
tak na serio, mnie sie nigdy nie chcialo tego robic, ale jestem wdzieczny innym, bo dzieki temu radio z tagiem 'robert rich' jest swietne. 'skip' musze dawac ~raz na godzine albo rzadziej.
o, znowu sie wlaczylo React (R.R. & Ian Boddy). kurwa, ze tez tego nigdzie nie moge znalezc, to musi byc zajebisty album.
-
- rozkręca się
Ja to jestem autentycznie zażenowany, gdy czytam, że ktoś posiada konto na last.fm:D. Ale plus za odwagę - nie każdy by się przyznał:)))). Niemieckie disco i inne wiochy to przy tym pikuś:)))).Morph pisze:Jeżu, jakie to jest gówno, płyta o gracji niemieckiego disco, polocie polskiego popu i oprawie rodem z megahollywoodzkiej produkcji.
- Riven
- Kontakt:
lol, ten jaki prawdziwek :))
tyle zajebistej muzy ile przez ten tydzien jak uzywam stacji typu: coltrane, robert rich, philip glass czy minimalism to ja nie poznam na masterfulu przez rok.
edit: aaa, Ty jestes fanem tej sraki, to juz rozumiem skad taka reakcja ;)))
tyle zajebistej muzy ile przez ten tydzien jak uzywam stacji typu: coltrane, robert rich, philip glass czy minimalism to ja nie poznam na masterfulu przez rok.
edit: aaa, Ty jestes fanem tej sraki, to juz rozumiem skad taka reakcja ;)))
- Morph
- Kontakt:
To jest tak zwany Porcino (Prawdziwek) ;) - wszelkie konta poza forumowymi są be, ale koszulka Dimmu obowiązkowa ;)Riven pisze: edit: aaa, Ty jestes fanem tej sraki, to juz rozumiem skad taka reakcja ;)))