PESTE NOIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: PESTE NOIRE
No i dobrze - na co komu gram meblościanki?Scaarph pisze:ani grama meblościanki na tym albumie nie ma.
-
- rasowy masterfulowicz
Jest za to kredens, w którym babcia Stasia trzyma zaskórniaki, za które kupuje karmę dla swoich dwóch kurek miniaturek.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz

To ma podobny klimacik do żabojadów, ale był jeszcze taki projekcik, co po chamsku z nich kopiował. Pamięta ktoś?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
tylko czlowiek z tytulem Dr moze to zrozumieć, ba nalezalo by tez miec habilitacje !Alsvartr pisze:Ja się cały czas zastanawiam czy Drone nie chce, nie umie, czy po prostu nie lubi opisywać muzyki jak normalny człowiek. ;) Cały czas jakieś dzikie synestezje i poetyckie porównania. ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
znakomita charakterystyka! gdy usłyszałem ten materiał to pierwsze o czym pomyślałem to "gdzie są moje kasztany?"Drone pisze:A jednak złamałem się i słucham. Jaki paryski bruk, jakie dziwki, brudne żaboty i zapyziałe buduary!
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Nie. Dziś był mój debiut z tym zespołem.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
skoro tak, to sprawdzę
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- mad
- weteran forumowych bitew
Spodobało mi się. Fajne obce elementy, w zasadzie narodowe, ludowe. Muzyka zagrana z pewnym dystansem, lekkością nawet. Gdzie najlepiej to zakupić?
- Xapapote
mam bardzo podobne odczucia, a ci co rżą przy kukuryku nie mają pojęcia o symbolice narodowej Francji. :)Bonny pisze:znakomita charakterystyka! gdy usłyszałem ten materiał to pierwsze o czym pomyślałem to "gdzie są moje kasztany?"Drone pisze:A jednak złamałem się i słucham. Jaki paryski bruk, jakie dziwki, brudne żaboty i zapyziałe buduary!
zauważyłem też że w tekstach często wspomina się o pierdzeniu.
pamiętacie to: "pierdzę generalnie w twoim kierunku. twoja matka była chomikiem a ojciec śmierdział skisłymi jagodami". to teżbyli FRANCUZI!*
*) bo niby skąd ten skandaliczny akcent :)
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Przesluchalem jak narazie raz wieczorem i pierwsze wrazenie, ze sie taki francuski Devil Doll z tego zrobil... zaznaczam, ze nie sluchalem ich poprzednich plyt i takie skojarzenie mam
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
widzę, że PN zostało ostatecznie docenione, rozgrzeszone i ukultowione (przez niektórych forumowiczów). nie chce mi się przegrzebywać przez forum, ale debiut i druga płyta były miażdżone i równane z ziemią, by potem zyskać należny szacunek przez tzw. autorytety. podobnie było z Glorior Belli.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Skaut
stare Glorior Belli jest słabe, ostatnia płyta jest fajna, nie rozumiem po co ich tu przywoływać? Nie przypominam sobie aby PN było jakoś specjalnie jebane na tym forum, pamiętam tylko że SIID zawsze ich lubił ;) Tak czy inakszej dwójka jest słaba, najlepsza jest 3, poźniej debiut. Już gdzieś zresztą pisałem, że PN to taka ascetyczna wersja Funeral Mist.black_lava pisze:widzę, że PN zostało ostatecznie docenione, rozgrzeszone i ukultowione (przez niektórych forumowiczów). nie chce mi się przegrzebywać przez forum, ale debiut i druga płyta były miażdżone i równane z ziemią, by potem zyskać należny szacunek przez tzw. autorytety. podobnie było z Glorior Belli.
Nowej jeszcze nie słyszałem, ale po krążących tutaj opiniach mniemam, że też mi się spodoba.
Coś tam było! Człowiek!
-
- w mackach Zła
no ale akurat Glorior Belli nagrali tylko jedną dobrą płytę.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
oczywiście drugą
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
- w mackach Zła
toście obywatelu przegapili jedną płytę w takim razie.
- twoja_stara_trotzky
ja chciałem zauważyć, że moje zdanie się nie zmienia ani o jotę - pierwsze dwie, jak jebałem, tak jebię, a trzecia od momentu wydania była przeze mnie doceniana ;)black_lava pisze:widzę, że PN zostało ostatecznie docenione, rozgrzeszone i ukultowione (przez niektórych forumowiczów). nie chce mi się przegrzebywać przez forum, ale debiut i druga płyta były miażdżone i równane z ziemią, by potem zyskać należny szacunek przez tzw. autorytety. podobnie było z Glorior Belli.
- Xapapote
W sumie racja. Co prawda nie poznałem tych płyt w roku wydania, ale IMO są dość przeciętne. 3 wydała mi się bardzo dobra, ale ostatnia to kurwa jest pierdolony kosmos. Tu jest wszystko - sranie po kątach w salonach Wersalu i gilotyny na ulicach Paryża. Plugastwo. Piękna rzecz.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- twoja_stara_trotzky
a zna ktoś dobrze francuski? kogo oni chcą bić? arabów? czy jak? bo to mi pachnie taką prawicową łobuzerką ;)