SEPULTURA - ROOTS [1996]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Castor
- weteran forumowych bitew
Re: SEPULTURA - ROOTS [1996]
Ja bardzo lubię płytę "Roots", jest ona zupełnie inna niż to co nagrali wcześniej, stąd ludzie wielbiący stary dobry thrash mogą być mocno zawiedzeni. Bardzo duży udział muzyki etnicznej powoduje, iż metalu jest tam znacznie mniej niż na wcześniejszych albumach, ale jakby bardziej skondensowany, w tzw pigułce. Ja osobiście na jego niedobór na tej płycie nigdy nie narzekałem, ponieważ to co zawiera ten album z szeroko pojętej muzyki metalowej, jest na tak wysokim poziomie, że nie jeden zespół na kilku swoich płytach nie zawarł tylu zajebistych pomysłów co Sepultura na "Roots". Czysta esencja, energia, rozpierdziel.
Roots nie jest łatwy w odbiorze, jest tu dużo krzyku, chaosu, ale dlatego też ten album jest taki wyjątkowy.
A jeśli chodzi o ich ubiór z tamtych lat tzn vansy, adidasy itp to jakoś wcale mnie to nie odrzuca, widać że goście mieli na to wyjebane, byli świadomi co sobą reprezentują i co osiągnęli, dlatego mogli sobie pozwolić na pewnego rodzaju rozluźnienie w tej kwestii. Zresztą, przecież muzyka jest najważniejsza!!!
Roots nie jest łatwy w odbiorze, jest tu dużo krzyku, chaosu, ale dlatego też ten album jest taki wyjątkowy.
A jeśli chodzi o ich ubiór z tamtych lat tzn vansy, adidasy itp to jakoś wcale mnie to nie odrzuca, widać że goście mieli na to wyjebane, byli świadomi co sobą reprezentują i co osiągnęli, dlatego mogli sobie pozwolić na pewnego rodzaju rozluźnienie w tej kwestii. Zresztą, przecież muzyka jest najważniejsza!!!
Ostatnio zmieniony 24-05-2011, 20:59 przez Castor, łącznie zmieniany 1 raz.

A "Roots" ostatnio sporo słucham, bo mój syn ją dorwał i katuje ostro od dwóch miesięcy na zmianę z Chaos A.D. :)
-
- mistrz forumowej ceremonii
syn madrzejszy od ojca.IRONMIL pisze:A "Roots" ostatnio sporo słucham, bo mój syn ją dorwał i katuje ostro od dwóch miesięcy na zmianę z Chaos A.D. :)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Zobaczył dvd Cavallera Conspiracy i już następnego dnia darł się "Roots Bloody Roots", "War For Territory" i Biotech! Biotech! Is Go! dzilla! :)) Dałem mu te dwie płyty do przesłuchania i je codziennie wałkuje. Oczywiście z przerwami na ukochane AC/DC :)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
- w mackach Zła
No jak czytam czasem niektóre posty mariana to myślę że on już czasem nawet pisze z konta ojca ;)Riven pisze:niech zalozy konto na masterfulu :))))
- Riven
- Kontakt:
Myslisz, ze jest jedna z 3 osob na swiecie, ktore w pelni zrozumialy epokowy status nowego PENTAGRAM? :)
this is a land of wolves now
ma dopiero 5 lat :) na razie umie napisać tylko swoje imię i AC/DC :)Riven pisze:niech zalozy konto na masterfulu :))))
-
- w mackach Zła
No nie wiem czy to dobry pomysł zaczynać w tym wieku z metalem/hard rockiem, jak będzie miał 30 lat i się chwalił ,że słuchał AC/DC i Sepultury od przedszkola to mu kumple będą wyjeżdzać od pozerów itd. ;)IRONMIL pisze:ma dopiero 5 lat :) na razie umie napisać tylko swoje imię i AC/DC :)Riven pisze:niech zalozy konto na masterfulu :))))
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
5-latek, ktory nie zna na pamiec tekstow boskiego peste noir, nie ryje logowek pentagram na lawkach i nie potrafi napisac recenzji voivod za pomoca haiku, jest pozerska hc-swinia. i takie sa fakty! :)IRONMIL pisze:ma dopiero 5 lat :) na razie umie napisać tylko swoje imię i AC/DC :)Riven pisze:niech zalozy konto na masterfulu :))))
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- postuje jak opętany!
ROTFL!
-
- w mackach Zła
świetny pierwszy opis, aż wrócił trochę do mnie duch tamtego czasu, ja należe do zdecydowanych zwolenników tej płyty, szczytowe osiągnięcie Sepultury - inaczej, ciekawie, zajebiście, ładunek emocji jest wielki na tej płycie, nic mnie nie obchodzi jak muzycy wyglądali wtedy, dla mnie mogą chodzić jak im sie podoba, jestem fanem tej płyty do dzisiaj
- Gothmog
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
No i tak mi nagadaliście z tą SEPULTURĄ, ze sobie teraz odświeżam bo dawno nie słuchałem. No i na razie moje ulubione Schizofrenia i Arise niszczą wszystko
Tekst to tylko pretekst do podtekstu...
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
http://www.lastfm.pl/user/rybieudka - Last.fm
http://rybieudka.blogspot.com/ - RYBIEUDKA blog
- hcpig
O tak, sedno razem z tym porównaniem do "Slaughter of the Soul". Stworzyli płytą nową stylistykę i od razu ją zamknęli. 'Roots' nawet lubię, ale nie słucham bo ją dawno zajechałem, zresztą wolę 'Chaos A.D.'Grindead pisze: Roots niestety ma jedna ogromna wade, niechcacy przyczynili sie do powstania niezliczonej ilosci muzycznego gowna. Cos jak At the Gates. ;)
Pamiętacie 'Roots Bloody Roots' z Pavarottim? To jest dopiero padlina.
Yare Yare Daze
-
czy to Roots odpowiada za takie perelki jak Linkin Park,Limp Bizkit,etc?hcpig pisze:O tak, sedno razem z tym porównaniem do "Slaughter of the Soul". Stworzyli płytą nową stylistykę i od razu ją zamknęli. 'Roots' nawet lubię, ale nie słucham bo ją dawno zajechałem, zresztą wolę 'Chaos A.D.'Grindead pisze: Roots niestety ma jedna ogromna wade, niechcacy przyczynili sie do powstania niezliczonej ilosci muzycznego gowna. Cos jak At the Gates. ;)
Pamiętacie 'Roots Bloody Roots' z Pavarottim? To jest dopiero padlina.
nie wydaje mi sie..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
no kurwa,Marley bylby dumny..
obadac sobie kto nie zna
- Riven
- Kontakt:
a ten mlot dalej powtarza te bzdure z pavarottim ;). ten 'numer' to jakis zart nagrany przez inny zespol
this is a land of wolves now
- hcpig
Odpowiada za takie perełki jak s/t Soułfleji, 'Primitive' czy polskie NONE (co za kloc, ciekawe czy ktoś kojarzy), nawet post-trockyowy HEFEYSTOS się przestawił na taką muzykę zmieniając szyld na BOOMRANG. BTW pierwszy post albo cały temat do encyklopedii na '96 rocznik.
Yare Yare Daze
-
o,dziekuje.hcpig pisze:Odpowiada za takie perełki jak s/t Soułfleji, 'Primitive' czy polskie NONE (co za kloc, ciekawe czy ktoś kojarzy). BTW pierwszy post albo cały temat do encyklopedii na '96 rocznik.
NONE swego czasu mocno promowany w pismach mlodziezowych,naturalnie dobry przyklad; wpatrzeni w Cavalere jak w obrazek,zero wlasnej tozsamosci. jest jeszcze taka ekipa z Europy wschodniej,Ektomorf chyba,oni niemal bezposrednio rzna patenty Sepultury,tak czy siusiak,zenada.
Akurat debiut Soulfly uwazam za dobra plyte,dwójka slabsza,a dalej to juz nie skomentuje;)