Profesore, ta płyta to jest SAM KICZ... na tym ona polega. Coś nie zrozumiałeś tym razem. :)Drone pisze:Koleś ociera się chyba o geniusz... Ta płyta mnie w tym utwierdziła - ktoś, kto potrafi z blackmetalowej otchłaniu w ciągu ułamku sekundy przenieść nas na paryski bruk, a wszystko tak gładko, tak naturalnie, bez śladu kiczu, bez żadnej cliche, ten działa poza jakimiś ogólnymi prawidłami, nie przejmując się ramami konwencji, lecz rozciągając ją jak plastelinę. Ta płyta ma taki malarski charakter i zamaszysty rozmach wielkiego dzieła - nasz świat wydaje się ubogi i skromny w porównaniu ze światem tej płyty. Cudowna rzecz.
PESTE NOIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: PESTE NOIRE
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re:
A czochranie bobra w lesie może być ;)Skaut pisze:jak ktoś lubi czochranie leśnych bobrów, to pewnie tak.So_It_Is_Done pisze:Fallen to bardzo dobra płyta.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- FENIKS
- w mackach Zła
Penis to masz w dupie od urodzenia.So_It_Is_Done pisze:Po prostu Penis.FENIKS pisze:niestety zmarnowałem swój czas przy tym zespole i nowej płycie . Takiego gówna nazwanego awangardą dawno nie słyszałem. Brzmi jakby banda nacpanych zabrała się za instrumenty. Bzdura i kakofonia dla mnie.
Eklektyzm muzyczny czy jakkolwiek zwał awangardą to to nie jest. Dla mnie łączenie tego z black metalem to hujnia. Cenie scenę francuzka za to co robią ale wolę chorobę muzyczną w stylu arkhon infaustus albo antaeus a nie huj wie jakies wynalazki które są rzeźbieniem w gównie. Nie moja bajka taka muzyka ale pakowanie w muzykę maksymalna ilość nurtów , czy gatunków i zrobić misz masz to tak jak do bigosu nasrać i podać z lodami.
- Skaut
- koreaniec
- w mackach Zła
Nie jest tak, że nie zgadzam się z tym CO powiedziałeś , tylko z tym JAK to wyraziłeś. Brzmisz jak neofita trafiony promieniem łaski Peste Noire. jak do tej pory w sumie lubiłem Twoje wywody, choć i może nie do końca się z nimi zgadzałem. Ale zawsze coś wnosiły do mojego myślenia o muzyce. Tak teraz wpadłeś w taki "natchniony" ton, ze nie da się tego czytać. Szczególnie w temacie o ostatnim Pentagram to się uwypukliło.Drone pisze:A gdzie ja słodzę, z czym się nie zgadzasz, drogi Żółtku?koreaniec pisze:i zaczęło się obrzydzanie przez nasładzanie
Nie szukam wrogów, ostatnia rzecz jaka mi przychodzi do głowy to wojowanie na forach internetowych. Daję tylko materiał do przemyślenia. Masz chyba kryzys "słuchalniczy" i szukasz na siłę jakiegoś epokowego mega strzału . LIK jest dowodem.
Lefthandpathyoga
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Teraz? Ja mam takie wrażenie od wypowiedzi o DsO.koreaniec pisze:Tak teraz wpadłeś w taki "natchniony" ton, ze nie da się tego czytać. Szczególnie w temacie o ostatnim Pentagram to się uwypukliło.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- koreaniec
- w mackach Zła
He he, no widzisz. Tak jak napisałem, nie zawsze się zgadzam z Dottore, ale generalnie nawet jego najdurniejsze rozkminki były napisane z jakimś charakterem, pobudzały do myślenia chociażby przez sprzeciw. Teraz czytam i słyszę w każdym jego poście o muzyce, jakby bezkrytyczny wikary mówił z ambony do wiernych o zaletach swojego biskupa.
Lefthandpathyoga
- twoja_stara_trotzky
otóż to ;)Maleficio pisze:Profesore, ta płyta to jest SAM KICZ... na tym ona polega. Coś nie zrozumiałeś tym razem:)Drone pisze:Koleś ociera się chyba o geniusz... Ta płyta mnie w tym utwierdziła - ktoś, kto potrafi z blackmetalowej otchłaniu w ciągu ułamku sekundy przenieść nas na paryski bruk, a wszystko tak gładko, tak naturalnie, bez śladu kiczu, bez żadnej cliche, ten działa poza jakimiś ogólnymi prawidłami, nie przejmując się ramami konwencji, lecz rozciągając ją jak plastelinę. Ta płyta ma taki malarski charakter i zamaszysty rozmach wielkiego dzieła - nasz świat wydaje się ubogi i skromny w porównaniu ze światem tej płyty. Cudowna rzecz.
i to zaserwowany z rozmysłem ;)
na tym polega wielkość tego krążka ;)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re:
Może by było, gdyby nie poprzedniczki, ale wątpie w to.Skaut pisze:ale nowe PN takim strzałem właśnie jest ;))))) tutaj akurat Drone wyjątkowo trafił ;)koreaniec pisze: szukasz na siłę jakiegoś epokowego mega strzału
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- twoja_stara_trotzky
lol, no proszę, jak łykasz prawdy objawione ;)
wy tam o paryskim bruku, a ja wam mówie, że ta płyta to taki mokry piard w waszym kierunku puszczony z takim wdziękiem, że pytacie, co to za piękne perfumy ;))))
wy tam o paryskim bruku, a ja wam mówie, że ta płyta to taki mokry piard w waszym kierunku puszczony z takim wdziękiem, że pytacie, co to za piękne perfumy ;))))
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
powiedzmy sobie to jasno. płyta ma pewne drobne przebłyski, tu i ówdzie muzycy wychodzą poza wąskie i prymitywne ramy gatunku. tego nie da się ukryć. ale oceniając tę płytę globalnie i całościowo to jednak wciąż mamy do czynienia z najwyżej przeciętnym zespołem, który sobie bezpodstawnie zamarzył, by być kimś więcej niż był dotychczas. przyznaję, z początku byłem nawet zachwycony, ale teraz, z perspektywy kilkunastu przesłuchań, ta płyta nie wytrzymuje ognia krytyki, co jest zresztą zjawiskiem typowym dla większości albumów, które z początku się bardzo podobają, ale szybko uchodzi z nich powietrze i zostaje nic nie warty flak. ta płyta właśnie taka jest, jak nadmuchany balon, który wystarczy, że lekko nakłuty i natychmiast pęka, a nawet zanim pęknie to na dobrą sprawę i tak jest pusty. trudno mi sobie wyobrazić, by ktoś kto zna się na black metalu mógł zachwycać się tym przeciętnym, nie bójmy się tego powiedzieć, albumem. dlatego radzę wszystkim, którzy do tej pory się zachwycali, by przemyśleli raz jeszcze tę "muzykę". Dyzma nawet jako premier pozostanie zwykłym Dyzmą.
- twoja_stara_trotzky
Wypisz wymaluj opis płyt Macabre. ;)
- Morph
- Kontakt:
O, Bonny właśnie głosem rozsądku zepchnął PN na dalsze miejsce w kolejce "do odsłuchu".
Give birth to something dead
- koreaniec
- w mackach Zła
- Skaut
- twoja_stara_trotzky
mam dowody, że słowa bonniego to prowokacja mająca na celu poprawę samopoczucia siida ;)
- twoja_stara_trotzky
myślę, że to bardzo prawdopodobne, biorąc pod uwagę, co tu ostatnio wypisujesz ;)Drone pisze:Czy ja mam omamy?
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
Ale jest to doskonała, trzeźwa opinia. Ta płyta to słaby żart;))
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
kukuryku, cos taki smutny?
nie udal sie ten box pink floyd za 49 zl? ;)))
nie udal sie ten box pink floyd za 49 zl? ;)))
this is a land of wolves now