MORGOTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: MORGOTH
;) no nie narzekałem to fakt. ale porównywanie ich do Carcass to lekka przesada. udał się im tylko Cursed
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
nie, udal im sie tez bardzo nastepny album, choc nie ukrywam, ze docenilem po latach. no i oczywiscie, nie chodzilo mi o porownanie calosciowe carcass do morgoth, bo to jakas herezja by byla, niemiej koncerty morgos to dla mnie rowna przyjemnosc, jak koncerty caracass.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
Bardzo lubię też ten wczesny Morgoth - zawsze traktowałem The Eternal Fall/Resurrection Absurd jako ich pierwszy album (miałem to razem na kasecie) i mimo, że zarówno Cursed jak i Odium są materiałami dojrzalszymi i oryginalniejszymi to kto wie czy właśnie te wczesne kawałki nie ucieszyłby mnie na koncercie najbardziej.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
lolblack_lava pisze:;) no nie narzekałem to fakt. ale porównywanie ich do Carcass to lekka przesada. udał się im tylko Cursed
- twoja_stara_trotzky
szczerze mówiąc, to Carcass to oczywiście zespół ważniejszy, ale ja tam wolę Morgoth ;)Morbid Marcin pisze:nie, udal im sie tez bardzo nastepny album, choc nie ukrywam, ze docenilem po latach. no i oczywiscie, nie chodzilo mi o porownanie calosciowe carcass do morgoth, bo to jakas herezja by byla, niemiej koncerty morgos to dla mnie rowna przyjemnosc, jak koncerty caracass.
i chuj ;)
żaden Carcass nie jest tak dobry, jak Odium, a i Morgoth nagrał cztery doskonałe / bardzo dobre płyty, a Carcass było w chuj nierówne ;)
-
- rasowy masterfulowicz
Carcass to wielki zespol z epokowymi plytami w dorobku. Morgoth jest przy nich zupelnie nieistotny jezeli chodzi o wplyw na rozwoj muzyki metalowej.
I AM MORBID
MORGOTH jest lepszy niż CARCASS gdyby porównać całe dyskografie. Ale CARCASS nagrał Necroticism a ta płyta kasuje 99 proc. płyt nagranych w tym gatunku, także wszystkie płyty MORGOTH (chociaż to tak inna bajka, że trudno w ogóle porównywać )
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ZAJEBISTA setlista... ja pierdole ujebałbym się w gównie ze szczęścia gdyby dane by mi było to usłyszeć liveGrindead pisze: Body Count
Exit To Temptation
Unreal Imagination
Isolated
Sold Baptism
Suffer Life
Selected Killing
Burnt Identity
Pits of Utumno
Lies of Distrust
Travel
White Gallery
---
Under the Surface
Resistance
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Kingu
Odium jest jedyne w swoim rodzaju, tak jak i Necroticism. Takie rzeczy komponuje się raz w życiu.
- twoja_stara_trotzky
no tu jestem w stanie się zgodzić ;)Kingu pisze:Odium jest jedyne w swoim rodzaju, tak jak i Necroticism. Takie rzeczy komponuje się raz w życiu.
- empir
- zahartowany metalizator
Ja jam się dlatego bardzo cieszę.Morbid Marcin pisze:kazdy, kto ich lubil we wczesnych latach 90., a nie mial okazji zobaczyc na zywo, ma teraz nie lada gratke. i trzeb sie cieszyc.
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Dla mnie `Cursed` to jeden z najlepszych albumów z początku lat 90-siątych stawiam w jednym rzędzie obok `Deicide`/`Legion`, `Symphonies Of Sickness`/`Necroticism-Descanting The Insalubrious`,`Into The Grave`/`You`ll Never See...`,`Eaten Back To Life`/`Butchered At Birth` czy `Grey Misery`....
Destroy your life for Noisecore!
- Edinazzu
ja także :)twoja_stara_trotzky pisze:no tu jestem w stanie się zgodzić ;)Kingu pisze:Odium jest jedyne w swoim rodzaju, tak jak i Necroticism. Takie rzeczy komponuje się raz w życiu.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
-
- zaczyna szaleć
Tak, jedyne w swoim rodzaju.
Jedyny w swoim rodzaju przykład "pożyczania" riffów z "Red".
Jedyny w swoim rodzaju przykład "pożyczania" riffów z "Red".
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
zapowiedz koncertowego dividi
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Kingu
To DVD to przypadkiem nie z Way Of Darkness 2011?
- Grindead
- postuje jak opętany!
Tak, na DVD maja byc nagrania z WoD i Wacken, a na Wacken grali w dzien.
Kupuje to od razu i bede ogladal w stanie srednio zaawansowanej fazy, machajac lapami.
Zreszta: "By the end of June, we will be finally releasing our career's first-ever official live DVD/live album, 'Cursed To Live'. Get ready for the full power of MORGOTH during the 2011/2012 'Cursed' reunion! The package’s main show is a 70 min. live recording of the Way Of Darkness festival show that we played on October 7th, 2011 in Lichtenfels, Germany. Next to this main feature, we also added plenty of extra bonus material for the DVD format (like the early, original promo clips and more recent live footage) and its companion bonus disc (composed of live songs from Rock Hard Festival and Wacken Open Air, both in 2011). There will even be a gatefold 2LP release of the live album, so this is all sounding and looking really cool
Kupuje to od razu i bede ogladal w stanie srednio zaawansowanej fazy, machajac lapami.
Zreszta: "By the end of June, we will be finally releasing our career's first-ever official live DVD/live album, 'Cursed To Live'. Get ready for the full power of MORGOTH during the 2011/2012 'Cursed' reunion! The package’s main show is a 70 min. live recording of the Way Of Darkness festival show that we played on October 7th, 2011 in Lichtenfels, Germany. Next to this main feature, we also added plenty of extra bonus material for the DVD format (like the early, original promo clips and more recent live footage) and its companion bonus disc (composed of live songs from Rock Hard Festival and Wacken Open Air, both in 2011). There will even be a gatefold 2LP release of the live album, so this is all sounding and looking really cool
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
-
- w mackach Zła
Mimo wszystko wg mnie CARCASS jednak wyżej, nawet jako całość dyskografii i to zdecydowanie.Maria Konopnicka pisze:MORGOTH jest lepszy niż CARCASS gdyby porównać całe dyskografie. Ale CARCASS nagrał Necroticism a ta płyta kasuje 99 proc. płyt nagranych w tym gatunku, także wszystkie płyty MORGOTH (chociaż to tak inna bajka, że trudno w ogóle porównywać )
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Szczerze, ta zajawka jakoś nie wróży wybitnego koncertu. Jakoś tak bez agresji, bez dynamiki...
all the monsters will break your heart
- dr Kill
- postuje jak opętany!