Christ Illusion vs World Painted Blood
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Christ Illusion vs World Painted Blood
vulture>
hehe, no moze, ja przyznam ze nigdy sie do niej w pelni nie przekonalem - podoba mi sie klimat i ogolne podejscie (na pewno nie jest dla mnie problemem, ze przestali grac thrash metal), ale cos tam mi jeszcze nie trybilo. w sumie pod tymi wzgledami sytuacja analogiczna z Roots. trzeba zrobic jeszcze jakies podejscie.
ja pierdole , a ten dalej ;)))))))))) hell awaits i reign in blood to faktycznie najlzejsze plyty, dopiero CI to ciezar i agresja ughhh
hehe, no moze, ja przyznam ze nigdy sie do niej w pelni nie przekonalem - podoba mi sie klimat i ogolne podejscie (na pewno nie jest dla mnie problemem, ze przestali grac thrash metal), ale cos tam mi jeszcze nie trybilo. w sumie pod tymi wzgledami sytuacja analogiczna z Roots. trzeba zrobic jeszcze jakies podejscie.
ja pierdole , a ten dalej ;)))))))))) hell awaits i reign in blood to faktycznie najlzejsze plyty, dopiero CI to ciezar i agresja ughhh
this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
no ale Triceps,on ma 23 lata,tego nie przeskoczysz,nie urodzil sie w reku z Darkness Descends;)Triceratops pisze:To chodzi o to czym skorupka za mlodu nasiaka a nie o ocene tego jakim albumem jest Load. Myslalem, ze to oczywiste :P Kto sie wychowale na powiedzmy lekkim metalu, tego potem szuka np w Slayerze, o tym ta kwestia jest i przyslowie ;)[V] pisze:a sluchanie przezajebistej Load to powód do jakiegos wielkiego wstydu?
ooopps.
inne postrzeganie tematu,inne historie,inne wzorce,raczej sobie nie pogadacie;))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
a ty sie urodziles? ;) akurat darkness descends to dla mnie archetyp thrash metalu i uosobienie wszystkiego co najbardziej lubie w tym gatunku (dlatego np. przedkladam hell awaits nad ride the lightning) - wbrew tym bzdurnym teoriom znudzonego zyciem bucozaura ;)
jesli juz czyms "nasiakalem" w metalu to byly to sepultura - od btr do chaos, stare slayery ktore poznalem w pierwszej kolejnosci, potem kreator, morbid angel. itd. do tego nieszczesnego load o ktorym mialem pecha wspomniec kiedys tam ze sluchalem na zielonej szkole (LOL) wrocilem dopiero po latach i patrzac na moje upodobania watpie zeby miala jakikolwiek wplyw na moj gust muzyczny
natomiast na pewno zdefiniowaly go rzeczy ktore od najmlodszych lat lecialy w domu. dopiero po parunastu latach jak wrocilem do pink floyd, alan parsons project czy np. niemena to mna pozamiatalo dokumentnie - raz ze nagla podroz w czasie, dwa ze skumalem dlaczego cenie takie a nie inne rzeczy w muzyce.
jesli juz czyms "nasiakalem" w metalu to byly to sepultura - od btr do chaos, stare slayery ktore poznalem w pierwszej kolejnosci, potem kreator, morbid angel. itd. do tego nieszczesnego load o ktorym mialem pecha wspomniec kiedys tam ze sluchalem na zielonej szkole (LOL) wrocilem dopiero po latach i patrzac na moje upodobania watpie zeby miala jakikolwiek wplyw na moj gust muzyczny
natomiast na pewno zdefiniowaly go rzeczy ktore od najmlodszych lat lecialy w domu. dopiero po parunastu latach jak wrocilem do pink floyd, alan parsons project czy np. niemena to mna pozamiatalo dokumentnie - raz ze nagla podroz w czasie, dwa ze skumalem dlaczego cenie takie a nie inne rzeczy w muzyce.
Ostatnio zmieniony 31-05-2011, 09:18 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
- Triceratops
No dlatego nawet nie bardzo probuje, on jeszcze operuje na poziomie emocji, jakies tam cooledity i inne nieistotne pierdoly dla mlodej gawiedzi, grammy srammy, ktorymi sie zajmuja akurat modzi jajoglowi zeby dogonic starych. Ale tak sie poprzekomarzac zawsze mozna hehe i tak to wylacznie traktuje, przeciez riven mnie raczej nie jest w stanie przekonac do czegokolwiek do czego juz mnie np trocki wczesniej nie przekonal.:P[V] pisze:no ale Triceps,on ma 23 lata,tego nie przeskoczysz,nie urodzil sie w reku z Darkness Descends;)
inne postrzeganie tematu,inne historie,inne wzorce,raczej sobie nie pogadacie;))
woodpecker from space
Co jest tu "dyskwalifikującym" wykroczeniem? Słuchanie Load, słuchanie z kasety, słuchanie w 1997, słuchanie z pożyczonej, kasety, w ogóle słuchanie, kolega z podstawówki, podstawówka , chodzenie do podstawówki?Riven pisze:... umowmy sie ze przy kazdej mozliwej dyskusji sprowadzisz wszystko do faktu ze w 1997 sluchalem load z kasety pozyczonej od kolegi z podstawowki, wtedy odrazu przejdziemy do twojego najmocniejszego argumentu i oszczedzimy sobie czasu :)
Wielbienie M nie jest obowiązkowe (czego jestem żywym przykładem), chodzenie do podstawówki chyba jeszcze tak. Na pewno było obowiązkowe w czasach Kolegi Tricepsa, więc chyba do niej chodził?
Słuchanie muzyki to (przynajmniej w założeniach miała być przyjemność), a nie przerzucanie się chujami i udowadnianie bez końca kto ma dłuższego, bo do tego sprowadza się większość dyskusji , nie tylko tutaj i nie tylko na tematy muzyczne.
W kwestii wyborów, co lepsze? Zaraz zapuszczę. Perspektywa czasu winna jasno to pokazać. Natomiast tak bez ściągi. Te dwie płyty stawiam blisko siebie , nie tylko ze względu na kolejność powstawania. Solidny poziom SLAYER i nie ma co filozofować. Wielka Czwórka, ciepłej wody (po raz kolejny) nie wymyśli, ale dupy też nie dała.
- Riven
- Kontakt:
no ja nie wiem w ogole co mogloby dyskwalifikowac w takiej dziedzinie jak muzyke, ale widzisz, dla niektorych tak jest - probujesz pogadac normalnie o plytach a skonczy sie ze maja na ciebie teczke i koniec rozmowy :) typowo katolska taktyka, nie ma argumentow to jedziemy z erystyka ;)
o, np. post wyzej,- bucozaur powtarza w kolo macieju to samo co wczesniej mimo ze nie ma to nic wspolnego z tym co napisalem wyzej ;) normalka u takich typow ;)
o, np. post wyzej,- bucozaur powtarza w kolo macieju to samo co wczesniej mimo ze nie ma to nic wspolnego z tym co napisalem wyzej ;) normalka u takich typow ;)
- Triceratops
heheh no ale kto powtarza, przeciez sam sie przyjebales z tymi placzliwymi emo postami na w zasadzie rozsadna logike i tyle. Napisalem ci co sadze o tych 3/4 i 2009 jakos sie nie odniosles, napisalem, ze mort napisal z sensem a ty ciagle bijesz jakas emo-pianke z uporem maniaka. I nawet cie nie przezywam :DRiven pisze:o, np. post wyzej,- bucozaur powtarza w kolo macieju to samo co wczesniej mimo ze nie ma to nic wspolnego z tym co napisalem wyzej ;) normalka u takich typow ;)
o i jeszcze katolska taktyka, no prosze, napisz jeszcze jezus chuj i maria kurwa pogrubionymi literami koniczcznie z wcisnetym capslockiem i dodaj 3 wykrzykniki :PPP
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
ja juz podziekuje, wszystko co mialem do powiedzenia jest wyzej, eot ;)
- Triceratops
Jedyna rozsadna decyzja w obliczu tego co napisalem a napisalem prawde. Tylko dlaczego, dojscie do wniosku, ze najwyzszy czas schowac morde w kubel jak sie nie ma nic madrego do powiedzenia zajelo ci tyle czasu ? :)))
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Grammy musieli dostać, bo jak to wygląda, żeby chyba najlepszy zespół metalowy nie został w ten sposób doceniony. Grammy nie dostaje się za to, że nagrało się najlepszy kawałek, tylko dlatego, że wypada jakiś zespół docenić. Zobaczcie sami liste nagrodzonych i finalistow:Riven pisze:ano wlasnie, celna uwaga z tym grammy, to CI bylo doskonale przyjete przez niezorientowana tluszcze (mnie takie rzeczy malo obchodza ale argument o przystepnosci byl tu podnoszony wielokrotnie)
http://en.wikipedia.org/wiki/Grammy_Awa ... erformance
A Americon? A Human Strain?. zreszta na WPB chyba tylko Playing with dolls jest rownie "latwy" jak Cult czy Eyes of the insane
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt:
Human Strain jako kawalek mocno w stylu DIM nie kojarzy mi sie z niczym latwym. Ale moze tak. Nie mniej to Playing with dolls najbardziej nadaje sie do mtv (jesli juz cokolwiek z tej plyty).
-
- w mackach Zła
Nie dorabiam polityki tylko uzasadniam swój wybór, i wcale kolega Triceps nie jest żadnym moim fanem tylko ma w tej kwestii podobne zdanie, zresztą jak kilkanaście innych osób które oddały głosy na Christ Illusion - to też niby moi fani? lol koleżko.Riven pisze: ale jaka rzeczowa dyskusja? Raf (a za nim jego fanka Triceps) powtarza do upadlego te same, nie majace wiele wspolnego z rzeczywistoscia twierdzenia nt Christ Illusion, jakies bzdury o monolitycznosci (no kurwa...), przystepnosci itp. itd., a argumenty albo kompletnie pomija albo zbija niesmiertelnym "slucham dluzej i lepiej niz ty" ;))) zamiast uczciwie napisac: "bardziej podoba mi sie CI" i nie dorabiac do tego jakiejs ideologii
World Painted Blod jest albumem bardziej zróżnicowanym a Christ Illusion na jego tle bardziej zwarty, bardziej mopnolityczny, tak uważam, weź sobie zapuść w jakimś playerze pod rząd te trzy utwory z World Painted Bloddd, tytułowy, potem Unit 731 i potem Americon, każdy w inny deseń, nawet brzmią inaczej jakby w innych miejscach były nagrywane, rzeczony Americon to nawet jakby jakiś coverowy numer Unisputed Attitude a nie typowy Slayerowy utwór. Takie mam odczucia. Na Christ Illusion aż takiego rozrzutu stylistycznego i brzmieniowego nie ma. I wcale nie twierdzę, że World Painted Blood toi słaba płyta tylko, że Christ Illusion mi się bardziej podoba.
-
- w mackach Zła
obydwie są bardzo dobre, no może lekko wyżej bym postawił WPB
Dlatego proponuje w "tabelce"po lewej pierdolnąć pozycję wiek lub pesel, roczny dochód i podzielić jeszcze forum na działy co np 5 lat, bo pewnie "modelami" jak na forach motoryzacyjnych byłoby trudno i wtedy spokojnie "dyskutować".
Widzę ,że kwestia wieku słuchacza dominuje cały czas, i zawsze jest koronnym argumentem, powodem do drwin i zawstydzenia, no Panowie chciałbym przypomnieć, że na upływ czasu i moment przyjścia na świat to mamy do powiedzenia raczej niewiele.
Jeżeli ktoś chce słuchać i poznawać muzykę, to takie forum powinno być kopalnią wiedzy, pomocą, a nie powodem do frustracji, bo mam dwadzieścia pięć lat, a tu koledzy słuchali muzyki z płyt kompaktowych w 1985 roku:) Nie zaklinajcie rzeczywistości:)
Każdy kiedyś zaczynał, w ten lub inny sposób i nie ma to znaczenia kiedy i jak. Ważne, że chce poznawać rzeczy nowe lub "nowe-stare" i szydzenie z tego jest smutne.
Oczywiście pomijam akcje typu : "Grupa X jest chujowa, bo grupa Y, która właśnie wypuściła swój debiut - niszczy, zabija , demoluje"
X- nazwa jakiejś potęgi, Y- jakaś dowolna nazwa z katalogu
Tego typu podejście plus podejście niejakiego K należy bezwzględnie i wszelkimi metodami piętnować, wręcz wypalać gorącym ŻELAZEM:)
Widzę ,że kwestia wieku słuchacza dominuje cały czas, i zawsze jest koronnym argumentem, powodem do drwin i zawstydzenia, no Panowie chciałbym przypomnieć, że na upływ czasu i moment przyjścia na świat to mamy do powiedzenia raczej niewiele.
Jeżeli ktoś chce słuchać i poznawać muzykę, to takie forum powinno być kopalnią wiedzy, pomocą, a nie powodem do frustracji, bo mam dwadzieścia pięć lat, a tu koledzy słuchali muzyki z płyt kompaktowych w 1985 roku:) Nie zaklinajcie rzeczywistości:)
Każdy kiedyś zaczynał, w ten lub inny sposób i nie ma to znaczenia kiedy i jak. Ważne, że chce poznawać rzeczy nowe lub "nowe-stare" i szydzenie z tego jest smutne.
Oczywiście pomijam akcje typu : "Grupa X jest chujowa, bo grupa Y, która właśnie wypuściła swój debiut - niszczy, zabija , demoluje"
Tego typu podejście plus podejście niejakiego K należy bezwzględnie i wszelkimi metodami piętnować, wręcz wypalać gorącym ŻELAZEM:)
- Triceratops
Ogolnie to rododenDron spodziewal sie miazdzacej przewagi World Painted Blood a tak nie jest momentami bylo ledwie 60/40 % widac kazdy ma inne zdanie na ten temat a biadolenie rivena jest wlasnie na temat tego, ze ktos ma inne, no bo jak to tak
woodpecker from space
- Riven
- Kontakt:
nie zgodze sie, ze Americon pasowalby do UA, no gdzie mu do tych punkowych numerow? kompletnie inny biegun - slychac w nim raczej ciezar i styl grania z GHUA. Co do tej nieszczesnej monolitycznosci - jak Skaut napisal, na CI sa 4 numery z ktorych kazdy brzmi kompletnie inaczej, na WPB nie slysze takiego rozdzwieku (sam w sobie zreszta nie jest niczym zlym). Ale ok, doszlismy juz do tego mometnu gdzie liczy sie osobisty gust i tak jak pisalem,"let's agree to disagree". nie ma co tego rozstrzasac dalej, nie widze problemu z tym ze ktos bardziej lubi CI, najwyzej nie do konca to rozumiem ;)Raf pisze:World Painted Blod jest albumem bardziej zróżnicowanym a Christ Illusion na jego tle bardziej zwarty, bardziej mopnolityczny, tak uważam, weź sobie zapuść w jakimś playerze pod rząd te trzy utwory z World Painted Bloddd, tytułowy, potem Unit 731 i potem Americon, każdy w inny deseń, nawet brzmią inaczej jakby w innych miejscach były nagrywane, rzeczony Americon to nawet jakby jakiś coverowy numer Unisputed Attitude a nie typowy Slayerowy utwór. Takie mam odczucia. Na Christ Illusion aż takiego rozrzutu stylistycznego i brzmieniowego nie ma. I wcale nie twierdzę, że World Painted Blood toi słaba płyta tylko, że Christ Illusion mi się bardziej podoba.
tak czy siak obie plyty nie schodza ponizej pewnego poziomu i chyba co do tego mozemy sie zgodzic - Slayer rozpierdala. pytanie co dalej, bo chyba sa jeszcze jakies plany odnosnie nowej plyty. Czy stac ich jeszcze na jakis skok w bok na miare DIM czy GHUA? czy jesli pojda bardziej konserwatywna droga to beda mieli na tyle weny, zeby nie odcinac kuponow? Kiedy tracklista??
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
<ziew> Co mnie podkusiło.... rzeczowej dyskusji mi się zachciało....
The madness and the damage done.
Słucham sobie słucham, emocje mimo znanych i ukochanych patentów, chyba jestem kurwa nienormalny, jest COŚ w tej muzyce, że drżenie rąk pojawia się, jedocześnie z chęcią rzucenia się w dziki najebany tłum...czasem coś się w chałupie przewróci lub z półeczek poleci:))
Jeżeli zabawię się w wybieranie, to werdykt jest taki:
bardzo solidnie, równo ,ale minimalnie Christ Illusion...bez spazmów na temat : "...dla kogo jest ta muzyka? (studenci, pedały, wymoczki, emo, panie z mięsnego)"
Jeżeli zabawię się w wybieranie, to werdykt jest taki:
bardzo solidnie, równo ,ale minimalnie Christ Illusion...bez spazmów na temat : "...dla kogo jest ta muzyka? (studenci, pedały, wymoczki, emo, panie z mięsnego)"
-
- w mackach Zła
w Polsce w 1985 roku nie było płyt kompaktowych, płyty CD tak powszechniej kilka lat później się pojawiły ;)535 pisze:Jeżeli ktoś chce słuchać i poznawać muzykę, to takie forum powinno być kopalnią wiedzy, pomocą, a nie powodem do frustracji, bo mam dwadzieścia pięć lat, a tu koledzy słuchali muzyki z płyt kompaktowych w 1985 roku:)
Masz rację często gęsto jako X figuruje Metallica a jako Y jakaś grupa nastolatków w katanach, którzy kilka lat temu zaczynali słuchać metalu od Hammerfall i Sonata Arctica a teraz już jako true thrashers będą weteranów rozstawiać po kątach i uczyć jak się prawdziwy metal ;)535 pisze:Oczywiście pomijam akcje typu : "Grupa X jest chujowa, bo grupa Y, która właśnie wypuściła swój debiut - niszczy, zabija , demoluje"
któż to taki ten K. ? jestem tu nowy i niezbyt się jeszcze orientuję525 pisze:Tego typu podejście plus podejście niejakiego K należy bezwzględnie i wszelkimi metodami piętnować, wręcz wypalać gorącym ŻELAZEM:)
- Riven
- Kontakt:
Kelthuz a.k.a. Warraha a.k.a. Wszebad a.k.a. Kelthuzaaarr a.k.a. Mlot na Lewactwo a.k.a. Defekator Austriacki