Jesteś pewien?:), bo z niektórych wypowiedzi można wysnuć zupełnie inne wnioski:)) He he... Ciekawe ile osób by się na to nacięło;) Miłego dnia...Raf pisze:w Polsce w 1985 roku nie było płyt kompaktowych, płyty CD tak powszechniej kilka lat później się pojawiły ;)535 pisze:Jeżeli ktoś chce słuchać i poznawać muzykę, to takie forum powinno być kopalnią wiedzy, pomocą, a nie powodem do frustracji, bo mam dwadzieścia pięć lat, a tu koledzy słuchali muzyki z płyt kompaktowych w 1985 roku:)
Christ Illusion vs World Painted Blood
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: Christ Illusion vs World Painted Blood
-
- mistrz forumowej ceremonii
Fajna dyskusja :)))) ja pierdolę
głos na WPB przy czym nie uważam, żeby CI była płytą wyraźnie słabszą. Tu nie ma żadnej przepaści, po prostu ostatnia zawiera więcej tzw. killerów, jest też może bardziej zakorzeniona w przeszłości i trochę agresywniejsza. Z kolei CI jest płytą nieco nierówną, obok absolutnie rozkurwiajacych numerów mamy kilka "zaledwie" dobrych/bardzo dobrych. ale nawet jeśli jest jakby odrobinę wymuszona i w pewnych momentach zabrakło pomysłów, to nie zmienia to faktu (i tu będzie truizm), że zmiata z powierzchni ziemi niemal cały pozostały thrash metal. te riffy, ta perkusja i ten wokal... tak gra tylko jeden zespół. :)
głos na WPB przy czym nie uważam, żeby CI była płytą wyraźnie słabszą. Tu nie ma żadnej przepaści, po prostu ostatnia zawiera więcej tzw. killerów, jest też może bardziej zakorzeniona w przeszłości i trochę agresywniejsza. Z kolei CI jest płytą nieco nierówną, obok absolutnie rozkurwiajacych numerów mamy kilka "zaledwie" dobrych/bardzo dobrych. ale nawet jeśli jest jakby odrobinę wymuszona i w pewnych momentach zabrakło pomysłów, to nie zmienia to faktu (i tu będzie truizm), że zmiata z powierzchni ziemi niemal cały pozostały thrash metal. te riffy, ta perkusja i ten wokal... tak gra tylko jeden zespół. :)
- Castor
- weteran forumowych bitew
dokładnie tak!Bloodcult pisze:+1Riven pisze:Proste, ze WPB.
to tak oczywiste że nie będę nawet pisał dlazcego

-
- w mackach Zła
Bajdurzą, jak i to że ktoś słuchał u nas w (Polsce oczywiście) słuchał Venom w 1981 roku z winyla to też mało prawdopodobne.535 pisze:Jesteś pewien?:), bo z niektórych wypowiedzi można wysnuć zupełnie inne wnioski:)) He he... Ciekawe ile osób by się na to nacięło;) Miłego dnia...Raf pisze:w Polsce w 1985 roku nie było płyt kompaktowych, płyty CD tak powszechniej kilka lat później się pojawiły ;)535 pisze: Jeżeli ktoś chce słuchać i poznawać muzykę, to takie forum powinno być kopalnią wiedzy, pomocą, a nie powodem do frustracji, bo mam dwadzieścia pięć lat, a tu koledzy słuchali muzyki z płyt kompaktowych w 1985 roku:)
- Block69
- zahartowany metalizator
Widze, że na chwile obecną laryngolog Drone ma już 20 pacjentów :)
PENIS METAL
-
- w mackach Zła
To straszne, wygląda mi to na jakąś EPIDEMIĘ.
-
- w mackach Zła
ta perkusja i ten wokal... tak gra tylko jeden zespół - nic dodać nic ujać, legenda
- Block69
No właśnie nie, bo wychodzi na to, że tylko 40% membersów jest głucha. :)Raf pisze:To straszne, wygląda mi to na jakąś EPIDEMIĘ.
PENIS METAL
- Deathless King
sam jestes glupi
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Block69
Z tego co widziałem głosowałeś na WPB więc nie wpychaj sie do kolejki.
PENIS METAL
- Scaarph
ja jeszcze nie oddałem głosu. na co zagłosować, żeby być spoko gościem?
- Adrian696
Przeciez WPB nadal lezy na stercie nie sluchanych. :D
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Scaarph
Przecież to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. :)
a to wyszła jeszcze jakaś przezajebista wersja ? Ja słuchałem tylko tej chujowej.[V] pisze:a sluchanie przezajebistej Load to powód do jakiegos wielkiego wstydu?
ooopps.
- Deathless King
no nastepnym razem muzisz podlaczyc glosniki
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jak na World Painted Blood to cie dron poblogoslawi jak na Christ Illusion to ja, normalnie gdzie sie nie obejrzysz to dupa z tyluScaarph pisze:ja jeszcze nie oddałem głosu. na co zagłosować, żeby być spoko gościem?
Ostatnio zmieniony 31-05-2011, 13:47 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
- Headcrab
- Kontakt:
Zagłosuj na tą która ma lepszą trackliste.Scaarph pisze:ja jeszcze nie oddałem głosu. na co zagłosować, żeby być spoko gościem?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Dziwię się, że Christ Illusion dostała tyle głosów - pamiętam, że po pierwszym zachwycie, który towarzyszył jej premierze (któremu nie uległem), zdecydowane większość wypowiadała się o tej płycie negatywnie. Takie sondy są dobre, bo ludzie mogą anonimowo zagłosować, bez obawy, że narażą się na ostracyzm :)
- pr0metheus
no i chyba to by bylo najlepsze podsumowanie.Riven pisze:nie ma co tego rozstrzasac dalej, nie widze problemu z tym ze ktos bardziej lubi CI, najwyzej nie do konca to rozumiem ;)
tak czy siak obie plyty nie schodza ponizej pewnego poziomu i chyba co do tego mozemy sie zgodzic - Slayer rozpierdala.
tak sobie jeszcze pomyslalem ze jakby ktos ta dyskusje przetlumaczyl panom z rzeczonego zespolu,to chyba najlepszy by mieli ubaw z argumentu ze plyte x nagrali dla emo, dzieciakow i pedalow, a y dla znawcow thrash metalu i twardzieli:) bezcenne:)
niech to miejsce niebawem zniknie
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
CI. Chyba za to, że początkowo w ogóle mi nie podeszła a jak zaskoczyła rok po premierze to trzyma do dziś.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!