SEPTIC FLESH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: SEPTIC FLESH

08-06-2011, 14:29

no Parapetic Flesh jest najtrv z trv.
this is a land of wolves now
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 14:30

Riven pisze:lol, ten jaki prawdziwek :))

tyle zajebistej muzy ile przez ten tydzien jak uzywam stacji typu: coltrane, robert rich, philip glass czy minimalism to ja nie poznam na masterfulu przez rok.

edit: aaa, Ty jestes fanem tej sraki, to juz rozumiem skad taka reakcja ;)))
Ojej, zawstydziłeś mnie:D. Ale cieszę się, że bronisz kolegi z last.fm - duch walki w narodzie nie wymiera:)))).

Tak, jestem fanem tej "sraki" - mógłbyś podesłać link z last.fm z czymś podobnym:D? Wiem, że nie zniżasz się do słuchania takich chujni, ale zapytać nie zawadzi:D.
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 14:31

Morph pisze:
Riven pisze: edit: aaa, Ty jestes fanem tej sraki, to juz rozumiem skad taka reakcja ;)))
To jest tak zwany Porcino (Prawdziwek) ;) - wszelkie konta poza forumowymi są be, ale koszulka Dimmu obowiązkowa ;)
Ile Ty o mnie wiesz - szacun:)))!!!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-06-2011, 14:37

Modeus pisze:

tyle zajebistej muzy ile przez ten tydzien jak uzywam stacji typu: coltrane, robert rich, philip glass czy minimalism to ja nie poznam na masterfulu przez rok.

Ojej, zawstydziłeś mnie:D. Ale cieszę się, że bronisz kolegi z last.fm - duch walki w narodzie nie wymiera:)))).

Tak, jestem fanem tej "sraki" - mógłbyś podesłać link z last.fm z czymś podobnym:D? Wiem, że nie zniżasz się do słuchania takich chujni, ale zapytać nie zawadzi:D.
z rzeczy ktore odkrylem dzieki last.fm ostatnio najbardziej spodobaly mi sie:

Terry Riley
kolaboracja Robert Richa i Iana Boddy'ego
Oöphoi
Bruce Brubaker
Bobo Stenson

a, mialo byc podobne do septic flesh - no to nie wiem, gardze symfonicznym metalem :))))
Ostatnio zmieniony 08-06-2011, 14:39 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 14:38

Ale ja nie prosiłem o listę Twoich ulubieńców, tylko o coś podobnego do tej beznadziejnej, żenującej jak niemieckie disco chujni:))).
No to jak - znasz coś podobnego czy nie:)?
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 14:41

Riven pisze:

(...)
kolaboracja Robert Richa i Iana Boddy'ego (...)
I to chyba by mnie zainteresowało, bo twórczość pierwszego z panów bardzo szanuję (choć z Septicflesh to tak średno ma coś wspólnego)...
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

08-06-2011, 14:41

trzeba mieć nieźle zakuty łeb żeby stwierdzić że nowy album Septic Flesh jest chujowy... albo się nie znać na muzyce.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-06-2011, 14:42

Modeus pisze:
Riven pisze:

(...)
kolaboracja Robert Richa i Iana Boddy'ego (...)
I to chyba by mnie zainteresowało, bo twórczość pierwszego z panów bardzo szanuję (choć z Septicflesh to tak średno ma coś wspólnego)...
jak znajdziesz w jakiejs wypozyczalni plyte REACT, to daj znac, bo akurat tej nigdzie nie moge znalezc ...z niej polecialy jakies pojedyncze numery i byly megazajebiste.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

08-06-2011, 14:44

Realista pisze:trzeba mieć nieźle zakuty łeb żeby stwierdzić że nowy album Septic Flesh jest chujowy... albo się nie znać na muzyce.
Uzasadnij.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 14:46

Realista pisze:trzeba mieć nieźle zakuty łeb żeby stwierdzić że nowy album Septic Flesh jest chujowy... albo się nie znać na muzyce.
Nie inaczej:)
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 14:47

Riven pisze:
jak znajdziesz w jakiejs wypozyczalni plyte REACT, to daj znac, bo akurat tej nigdzie nie moge znalezc ...z niej polecialy jakies pojedyncze numery i byly megazajebiste.
Będę miał na uwadze - sam się zainteresowałem tematem:).
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

08-06-2011, 14:48

to teraz przyswoj sobie porzadnie w ciagu roku wszystko co dobre, a wyszlo z rak chocby tylko pierwszych dwoch panow

powodzenia ;)

radio last.fm jest ok, ale hurtowe przyswajanie muzyki juz umiarkowanie
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-06-2011, 14:52

Modeus>
z tego co mi wyplulo last.fm, to jest o tyle ciekawa, ze na tle plam dzwiekowych Richa, graja bardzo dynamiczne, urozmaicone sciezki beatu. swietnie sie tego sluchalo.

0ms> ale jakie hurtowe? jak cos mi sie BARDZO podoba, to klikam "like" i potem mam liste zbiorcza. wybieram sobie jakas plyte i badam. nie narzucam sobie zadnego rygoru czy presji. prawdopodobnie gdyby nie last.fm nie uslyszalbym o w/w plycie - i chociazby z tego powodu ciesze sie, ze mam tam konto.
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 14:54

BTW
"Ascension" Coltrane'a, jest dla free jazzu tym, czym "Reign in Blood" dla thrashu - wybitne dzieło i jedna z najlepszych płyt KIEDYKOLWIEK nagranych. Uzasadniał 'dlaczego' nie będę...
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

08-06-2011, 14:56

Riven pisze:Modeus>
z tego co mi wyplulo last.fm, to jest o tyle ciekawa, ze na tle plam dzwiekowych Richa, graja bardzo dynamiczne, urozmaicone sciezki beatu. swietnie sie tego sluchalo.

0ms> ale jakie hurtowe? jak cos mi sie BARDZO podoba, to klikam "like" i potem mam liste zbiorcza. wybieram sobie jakas plyte i badam. nie narzucam sobie zadnego rygoru czy presji. prawdopodobnie gdyby nie last.fm nie uslyszalbym o w/w plycie - i chociazby z tego powodu ciesze sie, ze mam tam konto.
chyba ze tak

pisze po prostu o tym, ze nie ma wlasciwie roznicy jesli w tydzien na last.fm poznasz cala mase artystow, skoro i tak sie z nimi naraz nie zapoznasz
Ostatnio zmieniony 08-06-2011, 15:00 przez 0ms, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

08-06-2011, 14:57

@Modeus: po co uzasadniac truizmy? ;)
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 14:58

Riven pisze:Modeus>
Trochę tej dynamiki i beatu się boję, ale w sumie czego innego można się było spodziewać po tego typu kolaboracji. Wydaje mi się, że jednak pozostanę przy bardziej "klasycznej" interpretacji antymuzyki;).
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

08-06-2011, 14:59

0ms>
no niby tak
z drugiej strony , juz abstrahujac od poznawania nowej muzy, to jest zajebisty wynalazek jak sie chce posluchac czegos dobrego do tla, a nie ma pomyslu na nic konkretnego. wczoraj np. przez 8 godzin non-stop sluchalem stacji 'philip glass' - zadnych powtorzen, a zestaw artystow bardzo mi robi. jak dla mnie gdyby nie radio, last.fm nie mialoby za bardzo sensu, tak jest git.
Modeus
rozkręca się

08-06-2011, 15:00

0ms pisze:@Modeus: po co uzasadniac truizmy? ;)
Właśnie, właśnie...;)
ODPOWIEDZ