No nie wiem o co chodzi z tym minimalistycznym podejściem, bo jeśli chodzi o zakres instrumentów wykorzystywanych w utworach (np. fortepian, inne klawisze, gitara akustyczna, banjo, rózne tamburyny itp) to The White Stripes ma większy niż Rage Against The Machine.twoja_stara_trotzky pisze:pytanie, czy by się inspirowali, gdyby im najpierw White oczu nie otworzył? poza tym nie powiesz mi, że w latach 70 dominowało tak minimalistyczne podejście do dźwięku, jak u wielu młodych zespołów grających teoretycznie retro. sobie odpowiedz na pytanie, kto rozpropagował takie podejście i masz odpowiedź na swoje pytania.Raf pisze:A muzyką The White Stripes ktoś się dziś inspiruje? bo jeśli już to tymi samymi korzeniami co ekipa White'a najwyżej ;)
RAGE AGAINST THE MACHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
Re: RAGE AGAINST THE MACHINE
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
teraz to udajesz wariata, serio.Raf pisze: No nie wiem o co chodzi z tym minimalistycznym podejściem, bo jeśli chodzi o zakres instrumentów wykorzystywanych w utworach (np. fortepian, inne klawisze, gitara akustyczna, banjo, rózne tamburyny itp) to The White Stripes ma większy niż Rage Against The Machine.
-
- w mackach Zła
no naprawdę nie wiem o co ci chodzi
- twoja_stara_trotzky
no to, najwidoczniej, nie masz pojęcia o The White Stripes, ich podejściu do grania i NAGRYWANIA muzyki. nie chce mi się pisać elaboratów, zapewne nawet głupia wikipedia o tym donosi, więc sobie poszukaj.Raf pisze:no naprawdę nie wiem o co ci chodzi
-
- w mackach Zła
Raczej nie polegam na opiniach wikipedii, nie siedzę z muzykami w studio i nie wiem jak nagrywają, ja tylko słucham muzyki, efektu finalnego, więc co tam jest takiego oryginalnego w podejściu do NAGRYWANIA co stało się jakąś wykładnią dla innych zespołów?
- twoja_stara_trotzky
Na siłę chcesz mi coś udowodnić - posłuchaj ich płyt, sam zobacz, co ci będę zadanie ułatwiać.
-
- w mackach Zła
Ten jaki partyzant. ;)
- longinus696
- zahartowany metalizator
Nie bądź taki, daj mu czas na wygooglanie szczegółów dotyczących nagrywania płyt przez TWSRaf pisze: ten jaki partyzant ;)
Ale przecież ja się przyczepiłem Twoich bzdurnych argumentów, a w chwili obecnej nie dowodzę swoich racji w kwestii muzyki.twoja_stara_trotzky pisze: rozumiem, że ty nie drążysz teraz, aby wyszło na twoje? tak sobie rozmawiasz dla zabicia czasu i wcale nie uważasz, że masz rację? LOL
Rozumiem, że TWS to waga cięższa niż King Crimson? Takie wnioski można wysnuć na podstawie wyników z google.twoja_stara_trotzky pisze:ale porównujmy w tej samej kategorii wagowej jednak.Wagę w czym? Raczysz sobie żartować chyba. Dowodzi jedynie pospolitości terminu w miejscu jakim jest internet - niczego więcej. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że dowodzi wagi w świecie muzyki. W takim razie musielibysmy uznać, że TWS jest zespołem ważniejszym od King Crimson, który ma gorsze wyniki w wyszukiwarce google.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
1. jak nie dowodzisz swoich racji w kwestii muzyki, to co ty tu robisz?longinus696 pisze:Nie bądź taki, daj mu czas na wygooglanie szczegółów dotyczących nagrywania płyt przez TWSRaf pisze: ten jaki partyzant ;)Ale przecież ja się przyczepiłem Twoich bzdurnych argumentów, a w chwili obecnej nie dowodzę swoich racji w kwestii muzyki.twoja_stara_trotzky pisze: rozumiem, że ty nie drążysz teraz, aby wyszło na twoje? tak sobie rozmawiasz dla zabicia czasu i wcale nie uważasz, że masz rację? LOLRozumiem, że TWS to waga cięższa niż King Crimson? Takie wnioski można wysnuć na podstawie wyników z google.twoja_stara_trotzky pisze:ale porównujmy w tej samej kategorii wagowej jednak.Wagę w czym? Raczysz sobie żartować chyba. Dowodzi jedynie pospolitości terminu w miejscu jakim jest internet - niczego więcej. Bo chyba nie chcesz mi powiedzieć, że dowodzi wagi w świecie muzyki. W takim razie musielibysmy uznać, że TWS jest zespołem ważniejszym od King Crimson, który ma gorsze wyniki w wyszukiwarce google.
2. no pod względem komercyjnym znacznie cięższa, a pod artystycznym lżejsza.
- evildead
- weteran forumowych bitew
Monika Brodka ;)Raf pisze:A muzyką The White Stripes ktoś się dziś inspiruje? bo jeśli już to tymi samymi korzeniami co ekipa White'a najwyżej ;)
tzn. chciałaby ale jej bębniarz powiedział że żeby nagrać takie bębny to trzeba nie umieć grac a on niestety umie ;)))
A co do RATM to faktycznie taka trochę ślepa uliczka w muzyce rockowej - co najwyżej w osobach jakiś dogitdogów znalazła wyznawców; ZNACZNIE większe spustoszenie (a raczej rewoltę) w muzyce rockowej w epoce postgrunge`owej poczynił duet Korn & Ross Robinson.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- longinus696
Ogólnie dowodzę, tylko w tej wymianie zdań chodzi o coś innego - o zwalczanie głupich argumentów.twoja_stara_trotzky pisze: 1. jak nie dowodzisz swoich racji w kwestii muzyki, to co ty tu robisz?
Mhmmm.... czyli teraz aspekt komercyjny, mierzony w googlach, będzie również decydował o wadze zespołu i ocenie jego muzyki?twoja_stara_trotzky pisze: 2. no pod względem komercyjnym znacznie cięższa, a pod artystycznym lżejsza.
Hehe... to proponuję żebyś się przerzucił na MUSE i TV ON THE RADIO bo jeden ma 175 000 000 wyników, a drugi 475 000 000 - czyli deklasują The White Stripes, RATM i King Crimson razem wziętych.
Generalnie z mojej strony EOT, ile się wyśmiałem, to moje - dalej to już strata czasu.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Xapapote
Lady Gaga - 557,000,000
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- w mackach Zła
Kiss - 803,000,000
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- w mackach Zła
no to dojebałeś teraz ;)
- Morph
- Kontakt:
"Ja pierdolę" - 276,000
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Xapapote
gay - 940,000,000
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- empir
Około 163,000 wynikówDrone pisze:Panowie, opamiętajcie się ;)
- Deathless King
Około 2,460 wynikówempir pisze:Około 163,000 wynikówDrone pisze:Panowie, opamiętajcie się ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- twoja_stara_trotzky
czyli w kwestiach muzycznych zgadzasz się ze mną?longinus696 pisze: Ogólnie dowodzę, tylko w tej wymianie zdań chodzi o coś innego - o zwalczanie głupich argumentów.