The White Stripes vs RATM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Re: The White Stripes vs RATM
trzeba było pójść po całości i zestawić RATM ze Slayerem
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- null
- starszy świeżak
+1nicram pisze:Ujawniam się jako komunista. Nie jest mi wstyd. :-)twoja_stara_trotzky pisze:znamienne jest, że osoby głosujące na gibających się komunistów nie ujawniają się ;)
po prostu wstyd im.
Wolę lewaka, ale komunista też ujdzie:)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
tak, 50 proc. głosujących ma zjebany gust. longinus NIC mi nie udowodnił, dyskusja się zakończyła, jak stwierdził, ze nie o muzykę mu chodzi zresztą... (czego nie rozumiem).Drone pisze:Przecież już ci Longinus doskonale to udowodnił ;)
A poza tym zobacz, proporcja głosów w sondzie jest 50/50. O czym to świadczy wg ciebie? Że 50% osób głosujących ma zjebany gust?
- twoja_stara_trotzky
armaty na muchę?Xapapote pisze:trzeba było pójść po całości i zestawić RATM ze Slayerem
- twoja_stara_trotzky
czyli rozumiem, że obiektywnie przyznasz teraz, że TWS jest RÓWNIE WAŻNE jak RATM? ;)Drone pisze:Ale właśnie: gdyby zestawić RATM ze SLAYER, to okazałoby się nagle, że to nie jest TYLKO rzecz gustu. Że jest coś tak obiektywnie wartościowego w muzyce SLAYER, co bez dwóch zdań każe głosować na nich. I nie znaczy to, że RATM jest złe czy nieważne, tylko że SLAYER jest ważniejszy.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
chyba bombe termojadrową na pantofelka ;)twoja_stara_trotzky pisze:armaty na muchę?Xapapote pisze:trzeba było pójść po całości i zestawić RATM ze Slayerem
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
Ale ankieta mówi, że oba są mniej więcej równie ważne, obiektywnie ;)
(z czym ja się w sumie zgadzam, bo waga ich jest podobna - jeden się przyczynił do zamordowania muzyki rockowej, a drugi do jej odrodzenia, więc waga rzeczywiście podobna).
(z czym ja się w sumie zgadzam, bo waga ich jest podobna - jeden się przyczynił do zamordowania muzyki rockowej, a drugi do jej odrodzenia, więc waga rzeczywiście podobna).
- evildead
Ej, ale z tym zamordowaniem to o co ci właściwie chodzi? Bo sam się co rusz dopytujesz kogo takiego RATM zainspirował.
Od siebie mogę tylko napisać że po latach dominacji riffu RATM zaprowadził rocka do własnej zupy pierwotnej, czyli dominacji rytmu. I w sumie tyle. To samo wcześniej robił Faith No More i Red Hot Chilli Peppers, a potem Korn, z bardziej odnotowalnymi następstwami.
Od siebie mogę tylko napisać że po latach dominacji riffu RATM zaprowadził rocka do własnej zupy pierwotnej, czyli dominacji rytmu. I w sumie tyle. To samo wcześniej robił Faith No More i Red Hot Chilli Peppers, a potem Korn, z bardziej odnotowalnymi następstwami.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Xapapote
jeżeli RATM w pojedynkę zamordował rocka, to jest to kurewsko ważna kapela.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Deathless King
Nazwalbym to mocnym sierpowym ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Xapapote
lewymDeathless King pisze:Nazwalbym to mocnym sierpowym ;)
- Nerwowy
Xapapote pisze:lewymDeathless King pisze:Nazwalbym to mocnym sierpowym ;)
Haha.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Czy można sobie wyobrazić piękniejsze zakończenie tej bajki?
- longinus696
No nie?Xapapote pisze:jeżeli RATM w pojedynkę zamordował rocka, to jest to kurewsko ważna kapela.
A tak na serio, RATM niczego nie zamordował. W ogóle to gadanie o śmierci rocka jest wyssane z palca, ewentualnie wyczytane u jakiegoś jajogłowego krytyka - żadnej śmierci w latach 90-tych i żadnego odrodzenia nie było. Rock - w sensie komercyjnym, tzn. w możliwości oddziaływania na masy i ich przyciągania - umierał już od dłuższego czasu i możemy powiedzieć, że teraz dopiero zdechł faktycznie (chyba w zeszłym albo na początku tego roku obwieszczono śmierć rocka z uwagi na najmniejszą w historii tej muzyki ilość singli na liście Billboardu, czy coś w tym stylu - niech mnie ktoś poprawi, jeśli ma lepsze informacje).
Nie ma to nic wspólnego z żadną grupą rockową, z żadną odmianą tej muzyki, tylko zwyczajnie z tym, że czasy się zmieniają, a nowe pokolenia mają swój własny beat i własną melodię. Żyjemy w czasach ogromnej proliferacji stylistyk, które się przenikają i nikomu nie chce się już słuchać tradycyjnego rocka. Są za to mieszanki, są inne gatunki i ich mieszanki również - jest cały bogaty świat muzyki oddziałujący na ludzi za pośrednictwem wszystkich możliwych mediów. A przede wszystkim jest internet, i tutaj mogę się zgodzić z Trocakiem, że jest to przestrzeń nieskończonych możliwości zarówno dla muzyków, jak i dla zwykłych słuchaczy. Przy czym internet nie odrodził rocka ani go nie odrodzi, tylko pozwala mu istnieć na równi z wszystkimi innymi rodzajami muzyki, bo tam (w internecie) nikt nie jest uprzywilejowany - istnieje to, co sobie stworzymy.
A płyty rockowe jak wychodziły, tak dalej wychodzą, a jak już przestaną wychodzić, to będziemy w cyfrowym formacie z netu sobie słuchać.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
lolXapapote pisze:lewymDeathless King pisze:Nazwalbym to mocnym sierpowym ;)
- twoja_stara_trotzky
no dobra, posłucham jutro tego RATM i zobaczę z czym to się je...
- Xapapote
mi ta płyta najbardziej siedzi. ma największy wykop, brzmi jakby była nagrywana na setę na konkretnej kurwie. sekcja na tym albumie brzmi idealnie.Drone pisze:A teraz mówię zupełnie serio: weź zarzuć dwójkę, czyli "Evil Empire".
- Deathless King
jesli trocki jutro tu napisze ze sie mylil i zwraca honor RATM to stwierdze ze ten swiat stanal na glowie haha
- Deathless King
To co sie dzieje ostatnio na masterfulu to filmy chiczkoka przypomina