Z tego co czytalem bylo ok 40000.Barbapapa pisze: żeby frekwencja była przynajmniej taka jak w tym roku (czyli bodajże marne 20 000) ?
Sonisphere Festival 2011
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Sonisphere Festival 2011
I AM MORBID
-
- zaczyna szaleć
Nie chce mi się wierzyc,żeby zapełnili Bemowo.To nie Madonna,czy Jackson:)Może Black Sabbath,Led Zeppelin?
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Albo The Beatles. Ewentualnie Pink Floyd.Nurni Flowenol pisze:Może Black Sabbath, Led Zeppelin?
The madness and the damage done.
-
- rozkręca się
Antyradio podawało 20 000.Mort pisze:Z tego co czytalem bylo ok 40000.
-
- rasowy masterfulowicz
Z tego co pamietam to byly informacje aktualne, na kilka tygodni przed festiwalem, ale w relacjach (np. tej:
http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/met ... 1652682,47) czytalem, ze ludzi bylo wiecej. Moi znajomi, ktorzy byli szacowali, ze bawilo sie tam ze 40000.
http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/met ... 1652682,47) czytalem, ze ludzi bylo wiecej. Moi znajomi, ktorzy byli szacowali, ze bawilo sie tam ze 40000.
I AM MORBID
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Wystarczylo by, ze McCartney by przyjechal.Kurt pisze:Albo The Beatles. Ewentualnie Pink Floyd.Nurni Flowenol pisze:Może Black Sabbath, Led Zeppelin?
-
- rozkręca się
Może i tak, ale profil tego festiwalu chyba jest inny.
-
- zaczyna szaleć
Black Sabbath
Sisters Of Mercy
Alice Cooper
Nine Inch Nails
Manowar
The Cult
Testament
Sisters Of Mercy
Alice Cooper
Nine Inch Nails
Manowar
The Cult
Testament
Testament był nie tak dawno i ile zgromadził? A przecież obok były bardziej popularne nazwy. Sisters pewnie z 300 osób by zebrał. Alice Cooper z 500, NiN nie wiem ale nie ma szans. Manowar nie ma najlepszych wspomnień z Polską ;) The Cult oceniałbym może na 500... Jedyna opcja to tak naprawdę BS, które jeszcze się nie zreformowało.
- Maleficio
- Kontakt:
Sisters jak graja w Stodole to zawsze nie ma biletow... wiec mysle, ze z 2000 na bank.
-
- rozkręca się
no więc właśnie, tylko chyba BS z Ozzym może zrobić jakiś wynik, rynek jak widać jest płyciutki i mało jest nazw które mogą pociągnąć festiwalKarkasonne pisze:Testament był nie tak dawno i ile zgromadził? A przecież obok były bardziej popularne nazwy. Sisters pewnie z 300 osób by zebrał. Alice Cooper z 500, NiN nie wiem ale nie ma szans. Manowar nie ma najlepszych wspomnień z Polską ;) The Cult oceniałbym może na 500... Jedyna opcja to tak naprawdę BS, które jeszcze się nie zreformowało.
Niech nawet będzie 2000 - potrzebujemy tutaj co najmniej 10 razy tyle. Skoro Iron Maiden słabo dał radę, to SoM dadzą?Maleficio pisze:Sisters jak graja w Stodole to zawsze nie ma biletow... wiec mysle ze z 2000 na bank
LOLBonny pisze:Marian jaki balkon, jaki koncert? jeżeli już u Maleficio to tylko na kanapę żeby teledyski oglądać. no i żeby chlebów i jedzeń dużo było ;) co to już nie pamiętasz? ;)
Metallica to wiadomo, Ramsztajn - nie wydaje mi się, natomiast Motley Crue i Kiss nie były nigdy popularnymi kapelami w naszym kraju. Mam wrażenie, że każda z nich miałaby problem z wyprzedaniem Spodka, a co dopiero mówić o koncercie na lotnisku. W Stodole mogłyby sobie zagrać, może uzbierałby się komplet.Maleficio pisze:Podam Ci kilka nazwów... Ramsztajn, Kiss, Metalika, Motley Crue
Jeśli w ubiegłym roku 40 tys. było na AC/DC to teraz mogło być najwyżej 20 tys.Mort pisze:czytalem, ze ludzi bylo wiecej, moi znajomi, ktorzy byli szacowali, ze bawilo sie tam ze 40000.
Co do koncertu - warto było się wybrać, szczególnie dla supportów.
Zacznę od końca - Iron Maiden zagrali fajnie, profesjonalnie, na poziomie, ale i bez szczególnych uniesień. Set lista nie była wymierzona - na koncercie wyraźnie czuć różnicę pomiędzy ich klasycznym, a tym nowszym repertuarem. Pozostawił ten koncert pewien niedosyt, czegoś zabrakło - było nieporównywalnie gorzej niż na ubiegłorocznym AC/DC czy Metallica.
Ten koncert jednak stał supportami - bocznej sceny nie śledziłem (nie było kiedy), ale na głównej tego dnia nie zagrał nikt słabo. Killing Joke przegapiłem - załapałem się tylko na ostatni kawałek, Devin Townsend rozwalił - czysta magia, koniecznie trzeba go będzie zobaczyć w klubie. Volbeat klasa, czysta energia, rock and roll na sterydach. Wtedy po raz pierwszy wskoczyłem w kinder-pogo. Motorhead - Bogowie! Dla mnie to był koncert dnia - zdecydowanie to oni powinni grać na końcu, z pełną oprawą świetlną, z pełnym nagłośnieniem, z długim koncertem. Szaleństwo pod sceną, pogo z małolatami (głównie), poczułem się młodszy o 15 lat :) No i jeszcze Mastodon - też bardzo dobry koncert, nie byłem na całym bo musiałem siusiu, jeść i pić.
W sumie bardzo udany dzień, cieszę się, że mimo pewnych oporów zdecydowałem się wybrać.
Tym bardziej, że nie przypuszczam, żebyśmy doczekali kolejnych edycji Sonisphere.
- evildead
- weteran forumowych bitew
A ja sądzę, że tak z 15 lat temu (czyli zaraz po ponownym "zamaskowaniu") nie byłoby problemu z zapełnieniem przez KISS średniej wielkości stadionu (czyli publika rzędu 30 000).IRONMIL pisze:LOLBonny pisze:Marian jaki balkon, jaki koncert? jeżeli już u Maleficio to tylko na kanapę żeby teledyski oglądać. no i żeby chlebów i jedzeń dużo było ;) co to już nie pamiętasz? ;)
Metallica to wiadomo, Ramsztajn - nie wydaje mi się, natomiast Motley Crue i Kiss nie były nigdy popularnymi kapelami w naszym kraju. Mam wrażenie, że każda z nich miałaby problem z wyprzedaniem Spodka, a co dopiero mówić o koncercie na lotnisku. W Stodole mogłyby sobie zagrać, może uzbierałby się kompletMaleficio pisze:Podam Ci kilka nazwów... Ramsztajn, Kiss, Metalika, Motley Crue
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
nie mam pojęcia - poznałem w życiu kilkaset osób słuchających ciężkiej muzyki - fanem KISS była tylko jedna. Nie wierzę by w naszym kraju kiedykolwiek Kiss zgromadził dużą publikę. Chyba, że za komuny, kiedy ludzie byli wygłodniali koncertów.
-
- postuje jak opętany!
Kiss kiedyś miał grać w Warszawie o ile mnie pamięć nie myli na Gwardii i to było pod koniec lat 90 - jakiś 97 czy 98 albo wcześniej i koncert został odwołany bo się bilety chujowo sprzedawały.evildead pisze:A ja sądzę, że tak z 15 lat temu (czyli zaraz po ponownym "zamaskowaniu") nie byłoby problemu z zapełnieniem przez KISS średniej wielkości stadionu (czyli publika rzędu 30 000)
- evildead
- weteran forumowych bitew
Pamiętam to odwołanie - nie do końca była to wina małej popularności KISS, bardziej braku promocji (sam się dowiedziałem o koncercie z powodu jego odwołania właśnie). Zresztą poza tym polskim koncertem, reszta wyprzedawała się na pniu.
Intensive silence, all in blood red
-
- rasowy masterfulowicz
Na AC/DC było ok 65 0000.IRONMIL pisze:Jeśli w ubiegłym roku 40 tys. było na AC/DC to teraz mogło być najwyżej 20 tys.Mort pisze:czytalem, ze ludzi bylo wiecej, moi znajomi, ktorzy byli szacowali, ze bawilo sie tam ze 40000.
http://muzyka.onet.pl/0,2176436,newsy.html
I AM MORBID
- Block69
65 0000 ? Tej wersji nie słyszałem.
Byłem jak grał jeszcze w starym Mega i było zajebiście.evildead pisze:Jak ktoś chce iść na fajny koncert Iron Maiden, to polecam sprawdzić czy gdzieś w okolicy nie plącze się DiAnno - jego koncerty kosztują grosze, zazwyczaj gra połowę debiutu i połowę Killers, do tego gość jest na tyle bezpretensjonalny że w Krakowie kilka lat temu normalnie się ustawił w kolejce po browara, a podczas występu jeden koleś z publiki przyniósł dwa kieliszki i walnęli sobie bruderszaft ;) jak ktoś chce poczuć klimat EastEndu początku lat 80-tych, i tych pierwszych klubowych gigów to świetna sprawa.Block69 pisze:Ta setlista MAIDEN fatalna.
PENIS METAL