SKELETAL SPECTRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- BadBlood
- weteran forumowych bitew
Re: SKELETAL SPECTRE
życie, życie jest nowelą... ;)
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Cóż, chciałem kurwa jak za starych czasów to bede miał...rozczarowanie jak za starych czasów :D
- Adrian696
- zahartowany metalizator
zróbmy ankiete, czy bedzie w tym roku wieksze rozczarowanie niz ten album ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Kurde, jeszcze go nie słyszałem, ale zaczynam zywić nadzieję, że ma jakieś drugie dno :D :D :D
- BadBlood
"dno" jest tutaj kluczowym słowem ;)
- BadBlood
do usług :)
a tak całkiem na poważnie to jestem, przynajmniej po odsłuchu udostępnionych wcześniej kawałków, w chuj rozczarowany. "Tomb Coven" to była petarda, polecałem komu mogłem, a tutaj cała magia prysnęła jak bańka mydlana. zero mocy, zero pięknego celticfrostowego "UGH!", zostało melodyjne pizdolenie dla smutnych misiów. nazwa wykreślona z kajecika.
a tak całkiem na poważnie to jestem, przynajmniej po odsłuchu udostępnionych wcześniej kawałków, w chuj rozczarowany. "Tomb Coven" to była petarda, polecałem komu mogłem, a tutaj cała magia prysnęła jak bańka mydlana. zero mocy, zero pięknego celticfrostowego "UGH!", zostało melodyjne pizdolenie dla smutnych misiów. nazwa wykreślona z kajecika.
- H-K44
Kurwa, ja też kupiłem w ciemno... Może nie jest aż tak źle...?
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
syndrom Evocation? ;)
- BadBlood
jak oczekujesz rip-offa Cathedral z kiepsko growlującą laską, to może i nie jest...H-K44 pisze:Kurwa, ja też kupiłem w ciemno... Może nie jest aż tak źle...?
- Bezdech
Hmm... Kobece wokale, melodie, doom metal? Może poszli w stronę ostatniego Wooden Stake?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rozczarowanie totalne. Może to się spodoba fanom nowego Morbid Angel, ja jednak dziękuję.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Ktoś jednak wierzy w nowy album :)SKELETAL SPECTRE w barwach Selfmadegod; "Occult Spawned Premonitions" już w lipcu!
Amerykańsko-europejska armia SKELETAL SPECTRE powraca!
Zespół atakuje z miażdżącą drugą płytą zatytułowaną "Occult Spawned Premonitions". Na album składa się 8 utworów upiornego szwedzkiego death/doom metalu z damskim wokalem. Inspiracje to duchy żywych trupów, cmentarne ofiary o północy oraz inne nieziemskie i nadprzyrodzone tematy rodem z horrorów, podczas gdy sama muzyka nawiedzi słuchacza destrukcyjnymi riffami i demonicznymi wokalami, które pozostawią fanów doom i death metalu przeklętymi na wieki!
Skład zespołu przedstawia się następująco:
Vanessa Nocera (SCAREMAKER, WOODEN STAKE) - wokale
Behold the Pentagram (BONEGNAWER, PUTREVORE, DEMIURG, RIBSPREADER, SWARMING, THE GROTESQUERY) - gitara, bass, wokale
Haunting the Beyond - perkusja
Założony w 2008 roku SKELETAL SPECTRE po niespełna roku wydaje swój debiutancki album w barwach Razorback Recordings - wytwórni prowadzonej przez Williama Nocerę. Krążek zbiera mnóstwo pozytywnych recenzji, a muzyka to mieszanka CELTIC FROST, starego BLACK SABBATH i szwedzkiego death metalu wczesnych lat '90-tych jak ENTOMBED.
W listopadzie 2010 roku Vanessa Nocera, która napisała większość tekstów na pierwszej płycie,new ENcOFFINATION alb oficjalnie zasila zespół, wnosząc tym samym powiew świeżości i oryginalności do muzyki i postawy SKELETAL SPECTRE.
"Occult Spawned Premonitions" wydany zostanie w Europie pod szyldem Selfmadegod Records w lipcu 2011 roku. Jako bonus krążek zawierać będzie jeden dodatkowy utwór, który nie znalazł się na amerykańskiej wersji płyty.
Przygotuj się na odrodzenie SKELETAL SPECTRE. Twoja godzina ZAGŁADY już nadeszła!
Póki co słucham jednego numeru z yt i podoba mi się.
- H-K44
Do mnie wczoraj płytka doszła, ale jakoś boję się słuchać... ;-)Conflagrator pisze: Póki co słucham jednego numeru z yt i podoba mi się.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
I co? Słuchałeś? Zupełnie inaczej niż na debiucie, bardziej doomowo, a mniej celticfrostowo, ale zaskoczyło od razu i bez zgrzytów. Absolutnie nie żałuję zakupu. Rozumiem, że zmiana kierunku mogła być rozczarowaniem po zajebistym debiucie, ale muzyka na "Occult Spawned Premonitions" jest naprawdę niezła.H-K44 pisze:Do mnie wczoraj płytka doszła, ale jakoś boję się słuchać... ;-)Conflagrator pisze:Póki co słucham jednego numeru z yt i podoba mi się.
- no przecież fajne, luzackie granie to jest :)
-
O kurde, rzeczywiście inaczej niż na debiucie, chyba zakupię w najbliższej (10) przyszłości.Conflagrator pisze: - no przecież fajne, luzackie granie to jest :)
- Bezdech
No i widzę, że faktycznie w stronę ostatniego Wooden Stake to poszło i niestety nie przekonuje mnie to, głównie dlatego, że najlepsze są tu czysto defmetalowe patenty. Jak lubię różne wytwory muzyków SS o/ tak eklektyzm stylistyczny jest ich piętą achillesową, bo w WS z kolei najbardziej przeszkadzają mi dodane na siłę defowe elementy.
Tak czy wspak jak ktoś chce więcej doomowania w wykonaniu tych muzykantów to polecam zapoznać się z tym tematem:
http://www.masterful-magazine.com/forum ... 13&t=10278
edit: na zachętę: http://www.youtube.com/watch?v=pMW7hZDsOUg
Tak czy wspak jak ktoś chce więcej doomowania w wykonaniu tych muzykantów to polecam zapoznać się z tym tematem:
http://www.masterful-magazine.com/forum ... 13&t=10278
edit: na zachętę: http://www.youtube.com/watch?v=pMW7hZDsOUg
They told them not to fear, they couldn't be prepared
- Lykantrop
Aż tak źle jednak nie jest. Całe szczęście, bo po miodnym "Tomb Coven" również łyknąłem 2kę w ciemno i po wyczytanych tutaj pomyjach już powoli zaczynałem pluć sobie w brodę z racji rzutu kiesą w błoto. Z drugiej strony, też nie jest aż tak fajnie, jak chciałem, żeby było. Rozmyte to, to strasznie się chwilami wydaje, ale rekompensują to uczucie naprawdę fajne, bujające łajbą patenty, które oprócz Cathedral przywodzą też na myśl jaraczy z Gates of Slumber.BadBlood pisze:jak oczekujesz rip-offa Cathedral z kiepsko growlującą laską, to może i nie jest...H-K44 pisze:Kurwa, ja też kupiłem w ciemno... Może nie jest aż tak źle...?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95