ROBERT PLANT - 2 sierpnia 2011
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
ROBERT PLANT - 2 sierpnia 2011
ROBERT PLANT
TORWAR
Warszawa
Polska
ROBERT PLANT Kup bilety
Wtorek, 2. Sie 2011, 18:00
Informacja
ROBERT PLANT
& THE BAND OF JOY
2011 European Tour
Jako support - North Mississippi Allstars Duo
2 sierpnia – Polska, Warszawa, Torwar
Robert Plant - legendarny zdobywca nagrody Grammy wyruszy w europejską trasę koncertową, która zaplanowana jest na lipiec i sierpień tego roku i rozpocznie się we Włoszech. Plant z towarzyszeniem Band of Joy wystąpi dla tysięcy zagorzałych fanów w Europie, promując wydany ostatnio album - Band of Joy, który magazyn Rolling Stone określił jako „słodki, elegancki folk, który niezmiennie kołysze jak wrota szatana”.
Band of Joy opisywano także jako „oszałamiający” i „niemalże cudowny”.
Album wyprodukowali Plant i Buddy Miller (także gitara i wokal), a występują na nim: Patty Griffin – wokal, Darrell Scott - multiinstrumentalista/wokal; Byron House - bas/wokal; Marco Giovino – perkusja/wokal.
Karierze Planta nieustająco towarzyszyły liczne niespodzianki, a album Band of Joy odzwierciedla wiele różnorodnych wpływów i emocji i jest – jak dotychczas – z pewnością najbardziej eklektycznym albumem Planta.
North Mississippi Allstars Duo
Ojciec Luther’a i Cody’ego – Jim Dickinson – powtarzał synom: „Musicie grać muzykę wspólnie. Jesteście razem lepsi niż kiedykolwiek będziecie oddzielnie”. Tak się złożyło, że gdy Jim zmarł, każdy z braci był związany z innym zespołem - Luther z The Black Crowes a Cody z the Hill Country Revue. Wiosną 2010 roku North Mississippi Allstars zreformowało się i weszło do Zebra Ranch – rodzinnego studia nagraniowego, w którym bracia spędzili niezliczone godziny z ich ojcem – aby nagrać album, którzy pomoże im poradzić sobie ze stratą i który będzie hołdem na cześć ich ojca. Piosenki, które znajdują się na nowym albumie grupy zatytułowanym Keys to the Kingdom wypłynęły z dusz braci.
„Zgodnie z naszą tradycją rodzinną, spotkaliśmy się w naszym domowym studio i nagrywaliśmy” - mówi Luther. „Keys to the Kingdom to zdecydowanie nasze najlepsze wspólne dzieło”.
Keys to the Kingdom to cykl piosenek, które stanowią uroczystą pochwałę życia w obliczu śmierci oraz muzyczną interpretację ostatnich doświadczeń rodziny Dickinson i które napisane i nagrane były szczerze, szybko i surowo.
Bilety na warszawski koncert są dostępne w sprzedaży internetowej i w bileteriach.
Ceny biletów:
220 pln – płyta tył
220 pln – trybuny
275 pln – płyta przód
550 pln – płyta przód
705 pln – VIP
Chyba się na dziadka Planta wybiorę, kto wie czy będzie jeszcze okazja...
TORWAR
Warszawa
Polska
ROBERT PLANT Kup bilety
Wtorek, 2. Sie 2011, 18:00
Informacja
ROBERT PLANT
& THE BAND OF JOY
2011 European Tour
Jako support - North Mississippi Allstars Duo
2 sierpnia – Polska, Warszawa, Torwar
Robert Plant - legendarny zdobywca nagrody Grammy wyruszy w europejską trasę koncertową, która zaplanowana jest na lipiec i sierpień tego roku i rozpocznie się we Włoszech. Plant z towarzyszeniem Band of Joy wystąpi dla tysięcy zagorzałych fanów w Europie, promując wydany ostatnio album - Band of Joy, który magazyn Rolling Stone określił jako „słodki, elegancki folk, który niezmiennie kołysze jak wrota szatana”.
Band of Joy opisywano także jako „oszałamiający” i „niemalże cudowny”.
Album wyprodukowali Plant i Buddy Miller (także gitara i wokal), a występują na nim: Patty Griffin – wokal, Darrell Scott - multiinstrumentalista/wokal; Byron House - bas/wokal; Marco Giovino – perkusja/wokal.
Karierze Planta nieustająco towarzyszyły liczne niespodzianki, a album Band of Joy odzwierciedla wiele różnorodnych wpływów i emocji i jest – jak dotychczas – z pewnością najbardziej eklektycznym albumem Planta.
North Mississippi Allstars Duo
Ojciec Luther’a i Cody’ego – Jim Dickinson – powtarzał synom: „Musicie grać muzykę wspólnie. Jesteście razem lepsi niż kiedykolwiek będziecie oddzielnie”. Tak się złożyło, że gdy Jim zmarł, każdy z braci był związany z innym zespołem - Luther z The Black Crowes a Cody z the Hill Country Revue. Wiosną 2010 roku North Mississippi Allstars zreformowało się i weszło do Zebra Ranch – rodzinnego studia nagraniowego, w którym bracia spędzili niezliczone godziny z ich ojcem – aby nagrać album, którzy pomoże im poradzić sobie ze stratą i który będzie hołdem na cześć ich ojca. Piosenki, które znajdują się na nowym albumie grupy zatytułowanym Keys to the Kingdom wypłynęły z dusz braci.
„Zgodnie z naszą tradycją rodzinną, spotkaliśmy się w naszym domowym studio i nagrywaliśmy” - mówi Luther. „Keys to the Kingdom to zdecydowanie nasze najlepsze wspólne dzieło”.
Keys to the Kingdom to cykl piosenek, które stanowią uroczystą pochwałę życia w obliczu śmierci oraz muzyczną interpretację ostatnich doświadczeń rodziny Dickinson i które napisane i nagrane były szczerze, szybko i surowo.
Bilety na warszawski koncert są dostępne w sprzedaży internetowej i w bileteriach.
Ceny biletów:
220 pln – płyta tył
220 pln – trybuny
275 pln – płyta przód
550 pln – płyta przód
705 pln – VIP
Chyba się na dziadka Planta wybiorę, kto wie czy będzie jeszcze okazja...
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ROBERT PLANT - 2 sierpnia 2011
2gi dzień urlopu akurat... bardzo prawdopodobne, że się pofatyguję.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Husar
- weteran forumowych bitew
IRONMIL pisze:
Ceny biletów:
220 pln – płyta tył
220 pln – trybuny
275 pln – płyta przód
550 pln – płyta przód
705 pln – VIP
too extreme.
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- Husar
IRONMIL pisze:
Ceny biletów:
220 pln – płyta tył
220 pln – trybuny
275 pln – płyta przód
550 pln – płyta przód
705 pln – VIP
5 000 pln - Plant na tobie stoi
- Lykantrop
Masz kompleks Raskolnikowa?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Realista
for the glory, glory!:)Husar pisze:IRONMIL pisze:
Ceny biletów:
220 pln – płyta tył
220 pln – trybuny
275 pln – płyta przód
550 pln – płyta przód
705 pln – VIP
too extreme.
- Husar
wyjaśnij pojęcie to ci powiemLykantrop pisze:Masz kompleks Raskolnikowa?
- Lykantrop
Lektury trzeba było czytać. :-)Husar pisze:wyjaśnij pojęcie to ci powiemLykantrop pisze:Masz kompleks Raskolnikowa?
- Husar
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
ja kupiłem już jakiś czas temu za 550 niestety ale raz się żyję.
jak wrócę z urlopu i jeszcze będą te za 550 zł to też się skuszę :)
- Maleficio
- Kontakt:
Może nie być, Plant to jednak legenda
Masz rację, zrobię sobie przerwę w pakowaniu i jutro śmignę po bilet.
-
- rasowy masterfulowicz
Trzeba być!
- Xapapote
widziałem go z wujem Jimim w Londku i nie porwało mnie to. nienawidzę stadionowych koncertów
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- evildead
noooo, ceny mocno epickie że tak powiem
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
-
Wygląda kusząco i obiecująco mimo tych bardzo wygórowanych cen!!!:-)))
- Maleficio
- Kontakt:
Mam nadzieje, ze nie odwołają.
-
- zaczyna szaleć
Robert Plant & The Band of Joy - Warszawa, Torwar (02.08.2011)
Ten koncert wykreśliłem dawno z mojej listy po tym jak ogłosili ceny biletów odpowiednio :
220 pln – płyta tył
220 pln – trybuny
275 pln – płyta przód
550 pln – płyta przód
705 pln – VIP
Rzadko narzekam na ceny biletów, ale tym razem organizatorzy poprostu mocno przegieli... Ale, że nie udało mi się pojechać na koncert Nicka Cave 29 lipca do Wrocławia to pomyślałem, że gotówkę , którą miałem przeznaczoną na koncert Grindermana na Wyspie Słodowej przeznaczę na koncert Roberta Planta:) Kupiłem bilet na trybuny za 220zł. Sektor Y. Podczas supportu siedziałem sam na tej trybunie jak weszedł Robert Plant to siedziało już w tym sektorze uwaga, uwaga całe 3 osoby... Także poszedłem na inny sektor na wprost sceny, bo ochrona tego nie pilnowała... Też się zastanawiałem czemu na płycie są krzesełka i w ogóle niema miejsc stojących, ale poprosu jakby na tej płycie nie było tych krzeseł to byłby to marny widok dla Planta jakby zobaczył garstkę ludzi na płycie. Myślę, że było ok. 3 tys. może 3,5 tys. ludzi. Przypomniał mi się odrazu ubiegłoroczny koncert Mike Pattona z orkiestrą , bo miał troszkę podobny charakter niż ten Planta, ale na Pattonie było aż 5tys. ludzi, ale bilety na Mike Pattona były dużo tańsze, więc pewnie dlatego... Jednym słowem organizatorzy poprostu chcieli się dorobić na Plancie majątku, ale przez chore ceny na koncert nie wyszlo im to i weszłoby spokojnie drugie tyle osób gdyby nie ceny... Dobra nie nudze już o tych cenach hehehehe. Przejdzmy do koncertu:) Co tu dużo mówić koncert rewelacyjny! Plant mimo swoich 63 lat daję radę w przeciwieństwie do swoich rówieśników (Ozzy Osbourne czy Alice Cooper) Nie wiedziałem ,że podczas swoich solowych koncertów gra ąz tyle duzo utworów Led Zeppelin! Dla mnie to było na plus i jeszcze te inne aranżacje starych utworów Led Zeppelin - MISTRZOSTWO!!! Koncert trwał 1h 45min. z czego też byłem bardzo zadowolony!
Setlista :
01.) Black Dog (Led Zeppelin song)
02.) Down to the Sea
03.) Angel Dance (Los Lobos cover)
04.) Let The Four Winds Blow
05.) House of Cards (Richard & Linda Thompson cover)
06.) Somewhere Trouble Don't Go(Buddy Miller cover) (Sung by Buddy Miller)
07.) Monkey (Low cover)
08.) A Satisfied Mind(Porter Wagoner cover) (Sung by Darrell Scott)
09.) Thank You (Led Zeppelin song)
10.) Ocean of Tears(Big Maybelle cover) (Sung by Patty Griffin)
11.) Black Country Woman (Led Zeppelin song)
12.) In the Mood
13.) Please Read the Letter (Jimmy Page & Robert Plant cover)
14.) Misty Mountain Hop (Led Zeppelin song)
15.) Shine It All Around
16.) Ramble On (Led Zeppelin song)
Encore:
17.)Bron-Y-Aur Stomp (Led Zeppelin song)
18.) Gallows Pole (Led Zeppelin song)
Niektóre moje nagrania:
Thank You -
Please Read the Letter -
Misty Mountain Hop -
Shine It All Around -
Ten koncert wykreśliłem dawno z mojej listy po tym jak ogłosili ceny biletów odpowiednio :
220 pln – płyta tył
220 pln – trybuny
275 pln – płyta przód
550 pln – płyta przód
705 pln – VIP
Rzadko narzekam na ceny biletów, ale tym razem organizatorzy poprostu mocno przegieli... Ale, że nie udało mi się pojechać na koncert Nicka Cave 29 lipca do Wrocławia to pomyślałem, że gotówkę , którą miałem przeznaczoną na koncert Grindermana na Wyspie Słodowej przeznaczę na koncert Roberta Planta:) Kupiłem bilet na trybuny za 220zł. Sektor Y. Podczas supportu siedziałem sam na tej trybunie jak weszedł Robert Plant to siedziało już w tym sektorze uwaga, uwaga całe 3 osoby... Także poszedłem na inny sektor na wprost sceny, bo ochrona tego nie pilnowała... Też się zastanawiałem czemu na płycie są krzesełka i w ogóle niema miejsc stojących, ale poprosu jakby na tej płycie nie było tych krzeseł to byłby to marny widok dla Planta jakby zobaczył garstkę ludzi na płycie. Myślę, że było ok. 3 tys. może 3,5 tys. ludzi. Przypomniał mi się odrazu ubiegłoroczny koncert Mike Pattona z orkiestrą , bo miał troszkę podobny charakter niż ten Planta, ale na Pattonie było aż 5tys. ludzi, ale bilety na Mike Pattona były dużo tańsze, więc pewnie dlatego... Jednym słowem organizatorzy poprostu chcieli się dorobić na Plancie majątku, ale przez chore ceny na koncert nie wyszlo im to i weszłoby spokojnie drugie tyle osób gdyby nie ceny... Dobra nie nudze już o tych cenach hehehehe. Przejdzmy do koncertu:) Co tu dużo mówić koncert rewelacyjny! Plant mimo swoich 63 lat daję radę w przeciwieństwie do swoich rówieśników (Ozzy Osbourne czy Alice Cooper) Nie wiedziałem ,że podczas swoich solowych koncertów gra ąz tyle duzo utworów Led Zeppelin! Dla mnie to było na plus i jeszcze te inne aranżacje starych utworów Led Zeppelin - MISTRZOSTWO!!! Koncert trwał 1h 45min. z czego też byłem bardzo zadowolony!
Setlista :
01.) Black Dog (Led Zeppelin song)
02.) Down to the Sea
03.) Angel Dance (Los Lobos cover)
04.) Let The Four Winds Blow
05.) House of Cards (Richard & Linda Thompson cover)
06.) Somewhere Trouble Don't Go(Buddy Miller cover) (Sung by Buddy Miller)
07.) Monkey (Low cover)
08.) A Satisfied Mind(Porter Wagoner cover) (Sung by Darrell Scott)
09.) Thank You (Led Zeppelin song)
10.) Ocean of Tears(Big Maybelle cover) (Sung by Patty Griffin)
11.) Black Country Woman (Led Zeppelin song)
12.) In the Mood
13.) Please Read the Letter (Jimmy Page & Robert Plant cover)
14.) Misty Mountain Hop (Led Zeppelin song)
15.) Shine It All Around
16.) Ramble On (Led Zeppelin song)
Encore:
17.)Bron-Y-Aur Stomp (Led Zeppelin song)
18.) Gallows Pole (Led Zeppelin song)
Niektóre moje nagrania:
Thank You -
Please Read the Letter -
Misty Mountain Hop -
Shine It All Around -
Głupia sprawa, tak się zatraciłem w imprezach w ciągu ostatnich dni, że już jak miałem jechać na tego Planta to uświadomiłem sobie, że 2 sierpnia był wczoraj :) Trochę załuję, bo nie wiadomo czy jeszcze nadarzy się okazja, ale z drugiej strony - czeka mnie jeszcze w tym roku pewnie ze 30 koncertów, więc nie ma co być zbyt łakomym. Trzeba oszczędzać uszy :)