KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

16-06-2011, 13:31

Nasum pisze:Self i Pagan znam i zamawiam regularnie, nie zamówiłem jeszcze nic w Witching Hour, choć oglądając ich katalog zauważyłem kilka interesujących mnie pozycji - tak więc mówicie że poziom profeski ten sam i można śmiało powierzyć pieniądze?
bez dwóch zdań. mają wszystko co składa sie na świetne distro. dobre ceny/szybkie terminy/bezpieczne paki
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
DCI Hunt

16-06-2011, 13:37

LSS polecam, kolejny raz. Szybko i tanio.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

16-06-2011, 15:03

Conflagrator pisze:LSS polecam, kolejny raz. Szybko i tanio.
ostatnio Beherit -Engram wszedł do oferty 08.06., 09.06. chciałem kupić... ale już wyszedł :) chyba trzeba ich ustawić jako stronę startową
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

17-06-2011, 10:43

Doszło z takt24.pl - 14 maja złożone zamówienie, 16 czerwca kurier z łaski swojej dowiózł zgubę. Żadnych informacji o opóźnieniach, słowa przeprosin, dno i bąbelki. Summa summarum jest i gdyby nie fakt, że tej płyty próżno szukać gdziekolwiek indziej to zapłaciłem i odebrałem. Ale to moje ostatnie zakupy u Kwiatkowskiego - wierzę naiwnie w ludzką uczciwość i myślałem, że zmiana nazwy przyniosła za sobą jakieś refleksje i głębokie postanowienie poprawy. Chociaż, w sumie mogło być gorzej i w ogóle mogli mnie olać... :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Barbapapa
rozkręca się

17-06-2011, 11:49

0ms pisze:no, po staremu. powodzenia zycze kazdemu, kto sobie zamowi tenebris :]
oby to nie było napisane w złą godzinę, bo wczoraj kupiłem to od nich na allegro
Raf
w mackach Zła

17-06-2011, 13:04

Pozytywnie o PAYPALU;)

Miesiąc temu kupiłem na ebayu od gościa z UK (nick: another_state) kilka płyt za 40,93 GBP łącznie, które przelałm PayPalem. Po kilku dniach od wpłaty kasy otrzymałem info z centrum bezpieczeństwa ebay, że odradzają transakcję z tym sprzedającym, zamykają administracyjnie jego aukcje i usuwają konto i jeśli już dokonałem wpłaty pieniedzy to mam się zwrócić o ich odzyskanie do PayPala.
No fajnie, mówię wtopa na maxa :/, gość oczywiście nie przysłał płyt ani nie odpowiada na maile, więc bez większych nadziei ale napisałem do PayPala, zgodnie z podaną tam instrukcją odnośnie takich przypadków otworzyłem spór, potem przekształciłem w roszczenie, otrzymałem info, że do 16.06.2011 rozwiążą sprawę i proszę dzisiaj e-mail od PayPala o następującej treści.
Szanowny Użytkowniku!

Zakończyliśmy badanie sprawy i zadecydowaliśmy o jej rozstrzygnięciu na
Twoją korzyść.

Udało nam się odzyskać 40,93 GBP i kwota ta została dodana do Twojego
konta. Zaksięgowanie tej korekty powinno nastąpić w ciągu pięciu dni
roboczych.

Jeśli nadal jest Ci należna jakaś kwota, dołożymy wszelkich starań w celu
odzyskania tych środków od sprzedającego.

Jeśli na koncie sprzedającego nie będzie wystarczających środków do
przekazania użytkownikowi należnego zwrotu, zapewniamy, że podejmiemy
właściwe działania względem konta sprzedającego, które mogą obejmować
ograniczenie przywilejów konta.
I to jest dla mnie najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia :D.

Jeszcze dane tego gościa, w chrakterze przestrogi:
Ed Brandon
Peterborough, Cambridgeshire PE6 7UY United Kingdom
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-06-2011, 13:08

tak tak, to nie przelewki. jak ktoś przytnie w chuja to bezproblemowo idzie z paypala odzyskać kapustę, o ile tylko dopilnuje się terminów. jeden z powodów dla których lubię w ten sposób płacić, wszędzie, wszystkim i za wszystko. poza tym to najwygodniejsza metoda.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Lykantrop

17-06-2011, 13:10

A odzyskiwał ktoś kiedyś kasę z "płacę przez allegro"?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Raf
w mackach Zła

17-06-2011, 13:18

Scaarph pisze:tak tak, to nie przelewki. jak ktoś przytnie w chuja to bezproblemowo idzie z paypala odzyskać kapustę, o ile tylko dopilnuje się terminów. jeden z powodów dla których lubię w ten sposób płacić, wszędzie, wszystkim i za wszystko. poza tym to najwygodniejsza metoda.
Właśnie, te grosze, które potrąca paypal przy transakcjach, są niczym w porównaniu do tego, że masz gwarancję pomocy i zwrot kasy w przypadku oszustów.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-06-2011, 13:19

Raf pisze:Pozytywnie o PAYPALU;)

Miesiąc temu kupiłem na ebayu od gościa z UK (nick: another_state) kilka płyt za 40,93 GBP łącznie, które przelałm PayPalem. Po kilku dniach od wpłaty kasy otrzymałem info z centrum bezpieczeństwa ebay, że odradzają transakcję z tym sprzedającym, zamykają administracyjnie jego aukcje i usuwają konto i jeśli już dokonałem wpłaty pieniedzy to mam się zwrócić o ich odzyskanie do PayPala.
No fajnie, mówię wtopa na maxa :/, gość oczywiście nie przysłał płyt ani nie odpowiada na maile, więc bez większych nadziei ale napisałem do PayPala, zgodnie z podaną tam instrukcją odnośnie takich przypadków otworzyłem spór, potem przekształciłem w roszczenie, otrzymałem info, że do 16.06.2011 rozwiążą sprawę i proszę dzisiaj e-mail od PayPala o następującej treści.
Szanowny Użytkowniku!

Zakończyliśmy badanie sprawy i zadecydowaliśmy o jej rozstrzygnięciu na
Twoją korzyść.

Udało nam się odzyskać 40,93 GBP i kwota ta została dodana do Twojego
konta. Zaksięgowanie tej korekty powinno nastąpić w ciągu pięciu dni
roboczych.

Jeśli nadal jest Ci należna jakaś kwota, dołożymy wszelkich starań w celu
odzyskania tych środków od sprzedającego.

Jeśli na koncie sprzedającego nie będzie wystarczających środków do
przekazania użytkownikowi należnego zwrotu, zapewniamy, że podejmiemy
właściwe działania względem konta sprzedającego, które mogą obejmować
ograniczenie przywilejów konta.
I to jest dla mnie najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia :D.

Jeszcze dane tego gościa, w chrakterze przestrogi:
Ed Brandon
Peterborough, Cambridgeshire PE6 7UY United Kingdom
Ebay ma wlasnie taka zalete jak jestes kupujacym. W sumie jezeli nie wysle listu poleconym to zawsze mozesz powiedziec, ze nie otzymales towaru i pragniesz zwrotu kasy. Dlatego ja zawsze na ebay jak sprzedaje to nie ma chuja wysylam poleconym bo juz kilka idiotow probowalo ten sposob na mnie.
black jacket
zaczyna szaleć

17-06-2011, 14:00

w pozytywnym zalatwianiu spraw to moge polecic amazon.com, przynajmniej w moim przypadku dali rade, kupilem 2 plyty za 30$ z przesylka, czekalem 3 miesiace ale nic nie przyszlo, w zasadzie liczylem sie juz z wtopa bo paczki z US nie sa rejestrowane, ale napisalem do nich o zgubie, od reki bez dodatkowych tlumaczen dostalem pelna refundacje a na dodatek zadoscuczynienie co razem dalo mi jakies 70$ ;-)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-06-2011, 15:18

amazon to zbyt solidna firma, żeby pozwolić sobie na niezadowolonego klienta. korzystam z ich usług bardzo często, ale nigdy mi nic nie zginęło, zawsze wszystko w terminie. na upartego przyczepić się można do sposobu pakowania - często pudełka nie są w ogóle zaplombowane, zero taśmy, nic, każdy właściwie jest sobie w stanie to otworzyć, zajrzeć, wyciągnąć stuff, obejrzeć co w środku. na szczęście w tej części europy kultura poczty znacząco różni się od standardów znanych z polskich realiów, więc w ogóle mi to nie przeszkadza.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
black jacket
zaczyna szaleć

17-06-2011, 15:52

Scaarph pisze:amazon to zbyt solidna firma, żeby pozwolić sobie na niezadowolonego klienta. korzystam z ich usług bardzo często, ale nigdy mi nic nie zginęło, zawsze wszystko w terminie. na upartego przyczepić się można do sposobu pakowania - często pudełka nie są w ogóle zaplombowane, zero taśmy, nic, każdy właściwie jest sobie w stanie to otworzyć, zajrzeć, wyciągnąć stuff, obejrzeć co w środku. na szczęście w tej części europy kultura poczty znacząco różni się od standardów znanych z polskich realiów, więc w ogóle mi to nie przeszkadza.
tak, tylko co innego paczki z US, nierejestrowane gdzie ciezko udowodnic doreczenie a co innego z UK rejestrowane doreczane przez kuriera (zakladam, ze takowe dostajesz), w kazdym razie zachowali sie profesjonalnie. co do opakowania to wszystkie moje byly solidnie zaklejone, tyle ze w duzych pudlach, gdzie oprocz plyty zmiescilby sie tez gramofon z pokrywa ;-)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-06-2011, 15:55

najczęściej dostaję zwykłą pocztą, zarówno rejestrowane jak i nie.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

17-06-2011, 18:41

Scaarph pisze:tak tak, to nie przelewki. jak ktoś przytnie w chuja to bezproblemowo idzie z paypala odzyskać kapustę, o ile tylko dopilnuje się terminów. jeden z powodów dla których lubię w ten sposób płacić, wszędzie, wszystkim i za wszystko. poza tym to najwygodniejsza metoda.

Paypal jest spoko, ja już raz odzyskałem kasę za zakupy na ebayu. Teraz mam kolejne 2 roszczenia. Za to że nie otrzymałem przesyłki raczej obwiniałbym pocztę, na której to pewnie ukradli, bo 90% przesyłek jest jednak wysyłana zwykłym listem. Chociaż możliwe, że i sprzedający mnie robią, bo akurat te płyty poszły za grosze i może nie chcieli wysyłać. Np jedynkę Brutality kupiłem za 40zł, co chyba jest zbyt niską ceną i sprzedający woli oddać kasę i potem spróbuje drożej sprzedać.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-06-2011, 18:56

Mystic - szybko i solidnie, zresztą chyba inaczej być nie może?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

17-06-2011, 19:00

knaar pisze:

Paypal jest spoko, ja już raz odzyskałem kasę za zakupy na ebayu. Teraz mam kolejne 2 roszczenia. Za to że nie otrzymałem przesyłki raczej obwiniałbym pocztę, na której to pewnie ukradli, bo 90% przesyłek jest jednak wysyłana zwykłym listem. Chociaż możliwe, że i sprzedający mnie robią, bo akurat te płyty poszły za grosze i może nie chcieli wysyłać. Np jedynkę Brutality kupiłem za 40zł, co chyba jest zbyt niską ceną i sprzedający woli oddać kasę i potem spróbuje drożej sprzedać.
ja się trochę raz przejechałem. kupiłem dwie płytki za w chuj tanio, jakoś po funcie czy coś i też nie przyszło. też myślałem, że za tanio i sprzedający nie wysłał. na szczęście oddał kasę i nie robił problemów, więc nie musiałem dysputy uruchamiać. paczka z tymi dwoma płytami przyszła po dwóch miesiącach - leżakowała w systemie pocztowym trzy jebane miechy.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

17-06-2011, 22:12

Też mam pozytywne wspomnienia z Paypalem. Gostek od Primordial zwrócił mi kasę, gdy płyta do mnie nie doszła. A teraz odsyłam debiut Therapy innemu, bo książeczka jest cała zaklejona. Kosztowało mnie to dwa funty, ale chodzi o zasadę.
Awatar użytkownika
Lykantrop

17-06-2011, 22:16

Obrazek
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

17-06-2011, 22:24

musze pochwalic oficjalny sklep slayera. zamowilem koszulke u nich i przyszla nie taka. napisalem ze jest pomylka i chce zwrocic cos czego nie zamawialem. odpisali ze juz wyslali wlasciwe zamowienie a poprzednie moge zatrzymac. trafila sie dodatkowa sztuka za frajer:)
niech to miejsce niebawem zniknie
ODPOWIEDZ