Deicide na dwóch koncertach w Polsce
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Deicide na dwóch koncertach w Polsce
Tamten koncert był rzeczywiście wyprzedany do ostatka, miło go wspominam. Wtedy też szczałem w gacie, teraz może podchodzę do ich występów z nieco większym dystansem, ale mimo wszystko zawsze fajnie zobaczyć na żywca kapelę która kiedyś narobiła niezłego bajzlu w głowie:) Kiedyś Deicide to był TOP 1 w miarę upływu czasu stracili pierwsza lokatę na rzecz innych kapel, ale nadal darzę sentymentem i posiadam wszystkie płyty.
- empir
- zahartowany metalizator
No bo kto miał zamykać ten koncert: Samael, Vader? Ale fakt, koncert dali dobryNasum pisze:Ostatni raz widziałem ich w mega razem z Vader i Samael i powiem że w pełni zasłużyli sobie aby zamykać tamtejszy koncert.
Też byłem. Tu bym wolał na końcu Pestilence. Ale to raczej z powodu głodu na koncerty Pestilence niż z powodu formy Deicide.Nasum pisze:Nie wiem jak wypadli w Krakowie, ale nie słyszałem aby dali dupy - ja w każdym razie zamierzam się pojawić choćby po to, by po raz bodajże czwarty usłyszeć mniej więcej te same kawałki.
A ja dalej szczam na samo wspomnienie tamtego koncertu.evildead pisze:Deicide widziałem raz, w Mega Clubie z Rotting Christ i Ancient Rites - wtedy oczywiście szczałem w gacie, ale z perspektywy czasu oceniam ten występ jako taki sobie (inna sprawa że sala była tak przepchana że matko boska w trójcy jedyna)
- FENIKS
- w mackach Zła
z chęcią bym się wybrał do poznania na ochlaj i zobaczył jak będa niszczyć Belphegor z Deicide. Nie słyszałem zlej opini o koncertach Deicide i na żadnym jeszcze nie byłem. Myślę że w normalnym składzie bez zastępujących wokalistów hehe będzie miazga. W przypadku Belphegor nie wątpię że będzie rzeź!
-
Mnie tam jakos Belphegor nie rusza. Ciekawy jestem natomiast wystepu Hour of Penance.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
belphegor na żywo bardzo daje radę.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
srogie rzeczy tam sie dzialy po koncercie, a na samym rzeczywiscie dantejskie sceny - scisk nieprawdopodobny.evildead pisze:Deicide widziałem raz, w Mega Clubie z Rotting Christ i Ancient Rites - wtedy oczywiście szczałem w gacie, ale z perspektywy czasu oceniam ten występ jako taki sobie (inna sprawa że sala była tak przepchana że matko boska w trójcy jedyna)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
Srogie rzeczy działy się także przed koncertem, choć to zależało kto w jaki zaułek czy do której knajpy trafił. Nie zapomnę też skaczącego ochroniarza wprost w tłum by "uspokoić" prawym prostym kolesia z załogi z Pruszcza Gdańskiego który najprawdopodobniej poczuł przypływ weny i zaczął polityczna agitkę... albo jak wspomniana załoga srogo się oburzyła gdy w przerwie pomiędzy kawałkami ktoś krzyknął " Graveland chuj"....koncert miazga.
- FENIKS
- w mackach Zła
a szczerze to do tego koncertu najlepsza zapowiedz była przez ryłkołaka w morbid noise !!! Miazgator jak sam huj!
-
Możesz przytoczyć bo jakoś nie kojarzę?FENIKS pisze:a szczerze to do tego koncertu najlepsza zapowiedz była przez ryłkołaka w morbid noise !!! Miazgator jak sam huj!
- FENIKS
- w mackach Zła
To było na jakiejś składance do morbid noiza taka zapowiedź koncertu przez ryłkołaka po prostu urywała jajca ta psychoza!Nasum pisze:Możesz przytoczyć bo jakoś nie kojarzę?FENIKS pisze:a szczerze to do tego koncertu najlepsza zapowiedz była przez ryłkołaka w morbid noise !!! Miazgator jak sam huj!
A tak po za tym dlaczego ceny biletów są takie same w poznaniu i katowicach skoro w katowicach nie gra Belphegor :)
Decyzja jasna jak słońce nawiedzam zatem poznań!
-
- starszy świeżak
Belphegor gra na obu koncertach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- MinT
- Kontakt:
Gdzieś miałem zgrany ten jingiel Ryłkołaka. Postaram się wrzucić. :)
Deiiisaaaaajjdd, deeejjjjssaaaaajjjd, psia mać, DEICIDE! :)
edit: http://bloodthirst.pl/rylkolak-deicide.wma (jakość z dupy, bo zgrywane z kasety, składanki na CD nie znalazłem)
Deiiisaaaaajjdd, deeejjjjssaaaaajjjd, psia mać, DEICIDE! :)
edit: http://bloodthirst.pl/rylkolak-deicide.wma (jakość z dupy, bo zgrywane z kasety, składanki na CD nie znalazłem)
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
-
hahaha, niezłe, nie słyszałem tego jakoś wcześniej! Rzeczywiście, psychoza niezła:) Dzieki za link:)
Swoją drogą Ryłkołak musiał mieć nieźle nasrane we łbie...:)
Swoją drogą Ryłkołak musiał mieć nieźle nasrane we łbie...:)
- evildead
nasze przygody z pruszczem trafiły nawet na łamy Metal Hammera ;)Nasum pisze:Srogie rzeczy działy się także przed koncertem, choć to zależało kto w jaki zaułek czy do której knajpy trafił. Nie zapomnę też skaczącego ochroniarza wprost w tłum by "uspokoić" prawym prostym kolesia z załogi z Pruszcza Gdańskiego który najprawdopodobniej poczuł przypływ weny i zaczął polityczna agitkę... albo jak wspomniana załoga srogo się oburzyła gdy w przerwie pomiędzy kawałkami ktoś krzyknął " Graveland chuj"....koncert miazga.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
-
evildead pisze:nasze przygody z pruszczem trafiły nawet na łamy Metal Hammera ;)Nasum pisze:Srogie rzeczy działy się także przed koncertem, choć to zależało kto w jaki zaułek czy do której knajpy trafił. Nie zapomnę też skaczącego ochroniarza wprost w tłum by "uspokoić" prawym prostym kolesia z załogi z Pruszcza Gdańskiego który najprawdopodobniej poczuł przypływ weny i zaczął polityczna agitkę... albo jak wspomniana załoga srogo się oburzyła gdy w przerwie pomiędzy kawałkami ktoś krzyknął " Graveland chuj"....koncert miazga.
A jaką mieliście przygodę? Walka o bilety?
- Deathless King
Ja pamietam ze tak ekipa z Pruszcza to wogole o nich legendy krazyly ;)
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
-
Do końca tamtego pamiętnego koncertu dotrwało tylko trzech jej przedstawicieli, reszta znalazła się poza klubem z bardziej lub mniej uszkodzonymi nosami. Po roku gdzieś już o nich zbyt wiele nie słyszałem.
- evildead
My tam o nic nie walczyliśmy ;) generalnie kolesie robili ze trzy podejścia (dosłownie z tym tekstem "może powalczymy o bilety?" a my cały czas "nieeee, my już mamy" ;) ), my za każdym razem grzecznie odmawialiśmy - ale koniec końców jeden z kolegów zostawił plecak w knajpie , wróciliśmy po niego i się wyczesała ekipa ze trzy razy większa od naszej 9-osobowej grupki... na szczęście wiedzieliśmy co się będzie świecić i każdy miał w rękawach butelki po browarach więc walka się skończyła powiedzmy po kilku tulipanach. Generalnie atmosferę przed, w trakcie i po koncercie można określić jako niemiłą. Chujnia straszna, na szczęście teraz koncerty wyglądają inaczej.Nasum pisze:A jaką mieliście przygodę? Walka o bilety?evildead pisze:Nasze przygody z pruszczem trafiły nawet na łamy Metal Hammera ;)Nasum pisze:Srogie rzeczy działy się także przed koncertem, choć to zależało kto w jaki zaułek czy do której knajpy trafił. Nie zapomnę też skaczącego ochroniarza wprost w tłum by "uspokoić" prawym prostym kolesia z załogi z Pruszcza Gdańskiego który najprawdopodobniej poczuł przypływ weny i zaczął polityczna agitkę... albo jak wspomniana załoga srogo się oburzyła gdy w przerwie pomiędzy kawałkami ktoś krzyknął " Graveland chuj"....koncert miazga.
- evildead
Legendy to krążyły o Szczecinie - i faktycznie pod koniec lat 90-tych wystarczyło że ktoś się przedstawił że jest ze Szczecina i siał popłoch. Pruszcz na każdym koncercie na którym dymił, dostawał w ryja (nie zapomnę jak na Dark Funeral/Damnable/Lux Occulta w Warszawie wkurwili stołecznych i JEDEN koleś z dwoma butelkami po winie ich rozpierdalał jak kręgle, a potem do kompletu ich policja zawinęła).Deathless King pisze:Ja pamietam ze tak ekipa z Pruszcza to w ogole o nich legendy krazyly ;)