jeden, co się poznał.byrgh pisze:zajebiste instrumentalnie, zajebiste wokalnie, zajebiste teksciarsko, zajebiste klimatycznie. zajebiscie zajebiste
SILENCER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: SILENCER
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
E tam, ten argument jest z dupy wyjęty, nie ma jak np. leżenie sobie na śródziemnomorskiej plaży z sączącym się ze słuchawek Whitehouse ;)Kaszub pisze:najlepiej nie bierz się za Doom:VS w dobrym nastroju
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
E no, ja od dawna kvltywuję te vokille. W ogóle to ocena tej płyty w recenzjach masterfula skandalicznie słaba.Scaarph pisze:jeden, co się poznał.byrgh pisze:zajebiste instrumentalnie, zajebiste wokalnie, zajebiste teksciarsko, zajebiste klimatycznie. zajebiscie zajebiste
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Ta płyta to perła wśród zalewu tych gównianych depresyjnych kapel, kto sie nie poznał ten burak :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Nerwowy
Nie inaczej. Zdecydowanie jeden z najlepszych albumów z tego nurtu. Przede wszystkim świetnie skomponowany materiał.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Scaarph
nawet nie widziałem. to w ogóle jest skandal, żeby ta płyta schodziła poniżej oceny 5/6. przecież to jedna z ważniejszych płyt w gatunku, w bm jako takim, nie tylko w jakimś obsranym depressive.hcpig pisze:E no, ja od dawna kvltywuję te vokille. W ogóle to ocena tej płyty w recenzjach masterfula skandalicznie słaba.Scaarph pisze:jeden, co się poznał.byrgh pisze:zajebiste instrumentalnie, zajebiste wokalnie, zajebiste teksciarsko, zajebiste klimatycznie. zajebiscie zajebiste
No proszę Cię.. Chciałbym napisać, że szanuje Twoje zdanie. Ale kurwa nie mogę za takie farmazony ;)Scaarph pisze:przecież to jedna z ważniejszych płyt w gatunku, w bm jako takim
Ma najzupełniej rację, biorąc pod uwagę poziom oryginalności i liczbę naśladowców, to mało kto może się równać z Silencer.
- twoja_stara_trotzky
to ktoś ich naśladował? <szok>
Żeby nie było - podobnie jak wy cenię ten album, ale mam też dystans, który powstrzymuje przed pisaniem podobnych opinii jak Scaarph. Płyta jest oryginalna i ogólnie dosyć dobra ale żeby mówić o niej w kategoriach jednej z najważniejszych płyt w gatunku bm? Pasowałoby to jakoś uzasadnić. Bo mam wrażenie, że chodzi w tym momencie tylko o jakieś prywatne rankingi. Chyba że mówimy o konkretnym nurcie w bm jak depressive, no to jeszcze mogę się zgodzić.Karkasonne pisze:Ma najzupełniej rację, biorąc pod uwagę poziom oryginalności i liczbę naśladowców, to mało kto może się równać z Silencer.
Ale właśnie to zdaje się uzasadniłem. A dla tego depressive to w ogóle byli niejako ojcami chrzestnymi. Inna sprawa, że naśladowanie Silencer to sztuka niełatwa i zazwyczaj wychodzi byle co.
-
- zaczyna szaleć
Nie jeden, nie jeden!Scaarph pisze:jeden, co się poznał.byrgh pisze:zajebiste instrumentalnie, zajebiste wokalnie, zajebiste teksciarsko, zajebiste klimatycznie. zajebiscie zajebiste
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Ojcami chrzestnymi? Mógłbym wymienić wiele kapel, które bardziej pasują do tego określenia, ale przypomnę jeszcze raz o Bethlehem, bo widocznie nie każdy pamięta.Karkasonne pisze:Ale właśnie to zdaje się uzasadniłem. A dla tego depressive to w ogóle byli niejako ojcami chrzestnymi. Inna sprawa, że naśladowanie Silencer to sztuka niełatwa i zazwyczaj wychodzi byle co.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Nie zaprzeczam znaczeniu Bethlehem, ale to szczególnie wokale Silencer okazały się wpływowe dla tego gatunku o niskiej jakości. Po Bethlehem nie było wysypu kapel depressive bm, jaki można było zobaczyć np. w Niemczech w ostatniej dekadzie.
- twoja_stara_trotzky
- Realista
- weteran forumowych bitew
Wszyscy sie podniecają tym Silencerem a ja za chuja nie czaję kultu tej kapeli, muzycznie żadna rewelacja.
- maciek z klanu
Bo tu licza sie EMOCJE.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Nie wszyscy się podniecają, wręcz przeciwnie jak widać, i nie ma żadnego kultu.