VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: VADER

22-06-2011, 15:18

hcpig pisze:A właśnie, bardzo lubię pisaninę Wysockiego z Brum / nuta.pl, też naraził się hordzie na V. po krytyce bodajże "Back to the Blind":

Peter (Vader) i Mariusz Kmiołek (Massive Managment): Odważny dziennikarzu podpisujący się pseudonimem Wojtek Wysocki, coś nam się wydaje, że Twoje kompetencje jeśli chodzi o muzykę metalową są jeszcze mniejsze od przytoczonego przez Ciebie "małomiasteczkowego fana muzyki disco polo".
Ha ha, to właśnie fragment tego listu skierowanego do "Bruma":))))) No kurwa, Wszystko wszystkim, ale skoro ktoś pisze o muzyce to ma pełne prawo wypowiedzieć się na jej temat dokładnie tak, jak o niej sądzi. Można się z kimś takim nie zgadzać, podyskutować ale nie pisać jakieś pisma jakby nie wiadomo jakie oszczerstwa były zawarte w danej recenzji...
Biografia Vadera chyba nigdy ie ujrzy światła dziennego, a jeśli jednak będzie inaczej, to będzie nudna i bałwochwalcza.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

22-06-2011, 15:20

Coś jak ten gość z Ecnephias, który robił Rejtana na forum w obronie swojej płyty ? ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

22-06-2011, 15:21

Spoko, znajdzie się kiedyś jakiś metalowy Cenckiewicz i Gontarczyk :)
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2011, 15:26

Nasum pisze:
hcpig pisze:A właśnie, bardzo lubię pisaninę Wysockiego z Brum / nuta.pl, też naraził się hordzie na V. po krytyce bodajże "Back to the Blind":

Peter (Vader) i Mariusz Kmiołek (Massive Managment): Odważny dziennikarzu podpisujący się pseudonimem Wojtek Wysocki, coś nam się wydaje, że Twoje kompetencje jeśli chodzi o muzykę metalową są jeszcze mniejsze od przytoczonego przez Ciebie "małomiasteczkowego fana muzyki disco polo".
Ha ha, to właśnie fragment tego listu skierowanego do "Bruma":))))) No kurwa, Wszystko wszystkim, ale skoro ktoś pisze o muzyce to ma pełne prawo wypowiedzieć się na jej temat dokładnie tak, jak o niej sądzi. Można się z kimś takim nie zgadzać, podyskutować ale nie pisać jakieś pisma jakby nie wiadomo jakie oszczerstwa były zawarte w danej recenzji...
Biografia Vadera chyba nigdy ie ujrzy światła dziennego, a jeśli jednak będzie inaczej, to będzie nudna i bałwochwalcza.
No właśnie, że nie mogłeś pisać i mówić źle. Ludzie którzy pisali źle o podopiecznych trafiali na czarną listę szarej eminencji polskiej sceny i potem już były problemy z wejściem na koncerty Vadera, nie mówiąc o materiałach promo.
Nasum

22-06-2011, 15:30

Nie mogłeś pisać i mówić źle? Dlaczego piszesz w czasie przeszłym - czyżby coś uległo diametralnej zmianie ?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

22-06-2011, 15:45

bo teraz to już wszyscy jebią Vadera:) Czasy się zmieniły... Vader już od dawna nie jest wizytówką polskiej ekstremy na świecie.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

22-06-2011, 15:45

Pamiętam tę akcję, totalnie żenujące to było. Zresztą przez pewien czas Vader był świętą krową i "nie podlegał krytyce".
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

22-06-2011, 15:47

Maleficio pisze:nie mogłeś pisać i mówić źle. Ludzie którzy pisali źle o podopiecznych trafiali na czarną listę szarej eminencji polskiej sceny i potem już były problemy z wejściem na koncerty Vadera, nie mówiąc o materiałach promo.
Ja nie wszedłem kiedyś na Thrash'em All festival, bo Marion już w wejściu z dwoma ochroniarzami mnie zbanował. :-) Szkoda, że nie zachowałem maili do niego jak wyzywał mnie od buraków, później we wstępniaku do swojego pisma dla kobiet z nazwiska też potraktował mnie w równie miły sposób, a innych buraków z Morbid Noizz już anonimowo. Za jakiś czas groził mi sądem o zniesławienie, chociaż w żadnym swoim artykule nie wymieniłem jego nazwiska. Chory koleś. Stawiam jego ułomność mózgową na równi z Jarem Kaczyńskim.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

22-06-2011, 16:04

Ja nie wszedłem kiedyś na Thrash'em All festival, bo Marion już w wejściu z dwoma ochroniarzami mnie zbanował :-)
A nie wszedłeś byłeś wtedy tylnym wejściem po przekupieniu ciecia czasem? : D
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

22-06-2011, 16:11

Prawda była trochę inna, bo ochroniarzem był kolega z podstawówki, który sam zaproponował, że mnie wprowadzi drugim wejściem, ale powiedziałem, że nie będę się wciskał tam gdzie mnie nie chcą. W Wolfpacku była nieprawda. Kłamliwa gazeta :-)
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
est

22-06-2011, 16:12

Ja kiedyś, najebany jak świnia i 'wypraszany' przez bramkarzy z megaclubu w Katowicach, zostałem w środku tylko dzięki interwencji Mariusza. Było to przy okazji koncertu Monstrosity, którego niestety nie pamiętam, a po samym koncercie obudziłem się w Chałupkach na przejściu granicznym bo przespałem stację w Wodzisławiu Śląskim. Mario ma też, jak widać, pozytywne odruchy, więc skończcie go obrażać!!!
Pacjent

22-06-2011, 17:56

Jak widać Kmiołek pozostawia na swoich obiektach ludzi, którzy tam zdecydowanie nie powinni być.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
hcpig

22-06-2011, 18:17

O tę recenzję wowa się obeszło, chciałbym przeczytać całość heh:

(...) większość ludzi chwalących Vadera nigdy nie miało styczności z death metalem a tradycyjny death proponowany przez Vader jest po prostu nudnym odgrywaniem dawno wymyślonych pomysłów. (...) wszyscy, począwszy od krytyków muzycznych, a na małomiasteczkowych fanach muzyki disco polo kończąc, mają zakorzenione przekonanie, że Vader jest najlepszym zespołem metalowym w Polsce, bo robi karierę za granicą.
Yare Yare Daze
nan
postuje jak opętany!

22-06-2011, 18:24

a najlepsze, że było to w bardzo pochlebnej w sumie recenzji "Live In Japan" :]
Nasum

23-06-2011, 15:27

ultravox pisze:

Pamiętam tę akcję, totalnie żenujące to było. Zresztą przez pewien czas Vader był świętą krową i "nie podlegał krytyce".
Widać dla Mariona Vader świętą krową jest nadal.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

06-07-2011, 13:38

dopóki nie zaczynają grać blastów jest ok
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

06-07-2011, 14:20

W kilku miejscach jest nieźle, ale są też momenty, w których zespół wydaje się grać na siłę. Nie do końca leżą mi niektóre zagrywki Pająka. Owszem, w lekko zharmonizowanej końcówce jest fajny smaczek, ale te wszystkie arpeggia jakoś tak nie bardzo pasują do Vader. Może to kwestia przyzwyczajenia.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Lykantrop

06-07-2011, 14:33

Gdybym miał wskazać najbardziej przepitolony polski zespół to bez zwątpienia i większych wątpliwości wskazałbym na Esqarial. I Pająk tchnął w Vader właśnie tego swojego ducha - na siłę przepitolone, zharmonizowane, pomalowane, przejebane, itp, etc. Jest to mój pierwszy kontakt z Vader od czasów, skądinąd niezłego, "Revelations". Szkoda. Rozumiem Piotrka i to co robi, szanuję, ale ja tego nie kupuję. Obawiam się, że teraz faktycznie słowa "większość ludzi chwalących Vadera nigdy nie miało styczności z death metalem a tradycyjny death proponowany przez Vader jest po prostu nudnym odgrywaniem dawno wymyślonych pomysłów. " pasują jak ulał do zastanego obrazu nędzy i rozpaczy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

06-07-2011, 15:00

Prawda - za dużo tego. A jeśli już ma być, to niech wygląda tak, jak "Discoveries". Ale jedna taka płyta jak najbardziej wystarczy. Ja myślę, że to pewna pułapka umiejętności i do bólu wyćwiczonych schematów. Do Vader to pasuje co najwyżej miejscami... Ma być wajcha, pięć dźwięków na krzyż i chuj! Ale wówczas wracamy do drugiej części przytoczonego przez Ciebie zdania (chyba, że nie rozpatrujemy tego jako wady).
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Lykantrop

06-07-2011, 15:35

No co kto lubi, dla mnie "Discoveries" to było skrajne przeciętniactwo. Nudne jak flaki z olejem, rozwlekłe utwory, kwadratowe riffy, przytłumione brzmienie i klucha na wokalu. Próbowałem wiele lat temu dać tej płycie nie raz, nie dwa szansę, ale ni chuja. Do dzisiaj nie rozumiałem tych peanów pochwalnych w prasie metylowej na cześć tego albumu. Pająk to przykład świetnego technicznie gitarzysty, ale kiepskiego kompozytora i potwierdza się ta teoria na nowym Wejderze. Ten "świeży" powiew w Vader nie wyszedł kompletnie na dobre. Młodzi się jeszcze na to nabiorą i łykną, ale nie takie stare zgredy jak my, co to już z nie jednego pieca chleb jadły i z nie jednej kompanii piwowarskiej browar żłopały.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
ODPOWIEDZ