LUX OCCULTA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: LUX OCCULTA
No powiem szczerze też ich nie słuchałem już z dobre 5 lat... kiedyś najbardziej podobała mi się The Mother and the Enemy.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
mi się żadna nie podoba, ale bardzo lubię muzyków Lux Occulta ;)
- moonfire
- zahartowany metalizator
W ostatnim Deathicism Zine jest wywiad z Neolith, gostek wspomina coś o możliwości powrotu LO. Się poczeka, się zobaczy.
- twoja_stara_trotzky
a to oni jeszcze nie wrócili? to jakaś tajemnica... aha, sorry... :DDD
- moonfire
Chujwi, może mam zdezaktualizowane wieści.:)
-
- rasowy masterfulowicz
Pewnie trzymają informację aby zagrać jako gość niespodzianka na ORANGE WARSAW FESTIVAL 2012 :)
- Maleficio
- Kontakt:
ja myślałem, ze to tajemnica poliszynela, ze zagrają przed Portishead teraz w Poznaniu... w końcu to prawie ta sama muza.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Słuchaj ta płyta ma same plusy. Po pierwsze muzyka, niebanalna, bogata w różnego rodzaju smaczki, zmiany temp, dramaturgię, tworząca niezwykły klimat. Po drugie świetnie zaaranżowane wokale również te kobiece, po trzecie klawisze które potęgują doznania i dodają całości pewnego rodzaju podniosłości. Po czwarte oprawa graficzna i okładka. Nawet na specyficzne brzmienie tej płyty złego słowa nie powiem.hcpig pisze:Castor, ale sam nie potrafiłeś wymienić innych plusów tej płyty poza sentymentem... z sentymentu to ja sobie mogę zapodać Chumbawumba ale nie będę nikomu wmawiał, że ma to cokolwiek wspólnego z dobrą muzyką :)
Z resztą co tu dużo mówić, skoro wystarczy posłuchać, by się o tym przekonać;)

- twoja_stara_trotzky
no bo w ogóle teraz pod Portishead mają grać przecież ;)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
no na pewno nie będzie miała dużo wspólnego z metalem :))twoja_stara_trotzky pisze:no bo w ogóle teraz pod Portishead mają grać przecież ;)
Trotz nic Ci się nie podoba z LO? nie gadaj kiedyś MGA miałeś pamiętam :)
a U z Jarem masa OK to fakt!
- evildead

;)
a co do powrotu LO - ładnych kilka miesięcy temu doszła do mnie plota, która wyszła... powiedzmy z kręgów podkarpackich, ale szczerze mówiąc jest mi z tego powodu wszystko jedno
kilkanaście lat temu mi się umiarkowanie podobało, fajne dawali nawet koncerty, na chwilę obecną... nadają sie do tematu "Mea Culpa" ;)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Maleficio
- Kontakt:
Na miejscu szybrychta bym wogólę już się za muzykę nie brał. Tyle co on muzy na krytykował... to niewątpliwie wielki bagaż...a co będzie jak Lux Occulta w nowej formie będzie gniotem nie do zniesienia?
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Była i będzie, nie ma co gdybać.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Maleficio
- Kontakt:
No nie wiem... oczywiście, nie twierdzę, ze LO z góry nagra płytę chujową... po prostu więcej ludzi będzie patrzeć na muzykę szybrychta uważniej. Bo im większą potyczka tym więcej przestrzeni na jebanie przez wielkie J:)
Trocki dlatego nie chce już muzy nagrywać, bo tyle ma za kołnierzem:P
- Edinazzu
No! Myślę,że w ilości stron miała by szanse przebić tematy o Behemoth czy Morbid Angel :)Maleficio pisze:No nie wiem... oczywiście, nie twierdzę, ze LO z góry nagra płytę chujową... po prostu więcej ludzi będzie patrzeć na muzykę szybrychta uważniej. Bo im większą potyczka tym więcej przestrzeni na jebanie przez wielkie J:)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- hcpig
Nie wierzę, że zjebią ją w Przekroju. Zresztą ciekawe kto napisze recenzję :) Ale jeśli faktycznie nie wrócą do black metalo polo tylko pociągną kierunek z czwórki to może wyjść z tego zupełnie niezły album.Maleficio pisze:Na miejscu szybrychta bym wogólę już się za muzykę nie brał. Tyle co on muzy na krytykował... to niewątpliwie wielki bagaż...a co będzie jak Lux Occulta w nowej formie będzie gniotem nie do zniesienia?
Yare Yare Daze
-
- w mackach Zła
Ja już się szykuję. ;) Podpadł mi ostatnio za krytykę za Manowar podczas gdy sam kiedyś pisał pozytywne recki o jakiś powermetalowych płytach. ;)Maleficio pisze:Na miejscu szybrychta bym wogólę już się za muzykę nie brał. Tyle co on muzy na krytykował... to niewątpliwie wielki bagaż...a co będzie jak Lux Occulta w nowej formie będzie gniotem nie do zniesienia?
- hcpig
Właśnie tym co kładzie taką muzykę jest banał, lawina na przemian klawiszy i plastikowych blastów, barokowe metal polo i klimat potańcówy w remizie. Nawet Szubrycht Ci to powie :)Castor pisze:Słuchaj ta płyta ma same plusy. Po pierwsze muzyka, niebanalna, bogata w różnego rodzaju smaczki, zmiany temp, dramaturgię, tworząca niezwykły klimat. Po drugie świetnie zaaranżowane wokale również te kobiece, po trzecie klawisze które potęgują doznania i dodają całości pewnego rodzaju podniosłości.
Yare Yare Daze
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Określenie "barokowe" to komplement tak jakby udało im się uzyskać jakaś konkretną atmosferę, a to takie nie wiadomo co było.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- hcpig
'Barok' nie odnosi się do klimatu tylko do przerostu formy nad treścią - pod toną kiczowatych klawiszków, blastów, solóweczek i kółeczek na gitarkach ukrywamy jedno wielkie wypasione zero, wszystko co najgorsze w metalu drugiej połowy lat 90' podane na tacy.
Yare Yare Daze