8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Revenant
- postuje jak opętany!
Po bliższym zapoznaniu się z nowiutkim Testament muszę stwierdzić ze sporą dozą smutku, że nie czuję się usatysfakcjonowany. Ostatni Exodus sponiewierał mnie dużo bardziej (pomijając fakt, że zawsze bardziej ceniłem Exodus niż Testament). Jak na 8 lat czekania to nie jest to to, co być powinno.
Co nie znaczy, że płyta jest zła...
Co nie znaczy, że płyta jest zła...
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
W przypadku tej plyty o zadnym zamecie nie moze byc juz mowy. Nawet jakby kazali na siebie czekac tym razem 16 lat. Dobry album, ciekawe solosy + gorujacy nad wszystkim wokal Billego to na dzis wyrozniki "in plus". Testament zatracil jednak pirewiastek innowacyjnosci, nawet na wlasnym poletku. Gdy slucham "The Formation..." mam wrazenie, ze poszczegolne czastki utworow slyszalem juz wczesniej u tego samego zespolu. Dobrze sie tego slucha, zespol odrobil zadanie domowe sprawnie i z klasa, ale niedosyt, i to dosc spory, jest. Po kilku/ kilkunastu przesluchaniach nie mam juz wielkiej ochoty wlaczyc tego powtornie.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
-
Re: 8 lat minęło od kiedy TESTAMENT zrobił zamęt
mogliby nie istnieć jak dla mnie
-
- rozkręca się
Zabij się :)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Wyjdz.Heretyk pisze:mogliby nie istnieć jak dla mnie
a ja za toba ;)
-
- twoja_stara_trotzky
No... chociaż płyty 2-5 nadal lubię.Heretyk pisze:mogliby nie istnieć jak dla mnie
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie sluchalem wieki... w tej chwili najwiekszy sentyment mam do debiutu, fajny klimat miala. jeszcze Ritual jest spox.
ostatnia to rzadka kaka w najgorszym wydaniu.
ostatnia to rzadka kaka w najgorszym wydaniu.
this is a land of wolves now
- Scaarph
- zahartowany metalizator
wszyscy się zabijmy, będzie weselej :)Jesus Satan pisze:Zabij się :)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Scaarph pisze:wszyscy się zabijmy, będzie weselej :)Jesus Satan pisze:Zabij się :)

- Scaarph
ale im pokazaliśmy hehe
- moonfire
Formation to słaby album, zapomniałem o tej płycie zupełnie. Najbardziej lubię Ritual, poza tym 1-4 i Gathering. Low to nowomodna jazda pod groove, a Demonic - nieudolne inkorporowanie wzorców deathmetalowych, wyjątkowa sraka i najgorszy album kapeli.
- empir
Low, Demonic, The Gathering są ok
- Riven
- Kontakt:
wrocilem sobie dzis po baaardzo dlugiej przerwie (z 5 lat?) do

i choc solowki, ktore kiedys wprawialy w zachwyt dzisiaj na dluzsza mete nuza, a wiele patentow brzmi jakos tak naiwnie i malo ciekawie, to jednak nadal ma to wszystko niepowtarzalny urok. to dla mnie jeden z tych "kolorowych" albumow - budzi mase skojarzen wizualnych, w tym wzgledzie porownalbym go z Rust in Peace badz Mental Vortex.
szczytem jest moim zdaniem Apocalyptic City - za tego typu numery najbardziej cenie Testament. Jest klimat, zajebiste, niepokojace melodie i taka przyjemna, "przygodowa" atmosfera. much want.

i choc solowki, ktore kiedys wprawialy w zachwyt dzisiaj na dluzsza mete nuza, a wiele patentow brzmi jakos tak naiwnie i malo ciekawie, to jednak nadal ma to wszystko niepowtarzalny urok. to dla mnie jeden z tych "kolorowych" albumow - budzi mase skojarzen wizualnych, w tym wzgledzie porownalbym go z Rust in Peace badz Mental Vortex.
szczytem jest moim zdaniem Apocalyptic City - za tego typu numery najbardziej cenie Testament. Jest klimat, zajebiste, niepokojace melodie i taka przyjemna, "przygodowa" atmosfera. much want.
-
bardzo nieproporcjonalny, nierowny krazek, ale ma swoje momenty, chocby taki "the haunting". zajebista energetyka, prosty skuteczny riff, w dziaslo i do widzenia. nie ma takich impasow jak wg obiegowych opinii najlepszym "burnt offerings" czy "over the wall" (choc to akurat niezly otwieracz)
- Riven
- Kontakt:
burnt offerings ma genialne intro ale potem sie rozlazi niestety.
zdaje sobie doskonale sprawe z tego, ze gdyby nie sentyment, to pewnie bym nie byl w stanie tego albumu docenic. no moze poza wspomnianym apocalyptic city, ktory jest naprawde przekurewskim kawalkiem.
zdaje sobie doskonale sprawe z tego, ze gdyby nie sentyment, to pewnie bym nie byl w stanie tego albumu docenic. no moze poza wspomnianym apocalyptic city, ktory jest naprawde przekurewskim kawalkiem.