Jedziesz na Helloween na Woodstock?IRONMIL pisze:Nie przekonuje mnie ta nowa płyta. Jest nieźle, ale tylko nieźle. Dwa poziomy niżej od genialnej D.I.E.
AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: AZARATH
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo przyswajalna i hiciarska ta nowa płyta. Wchodzi szybko, przystępnie i bez większego wysiłku ze strony słuchacza. Po jEPce jednak spodziewałem się czegoś innego. Gadanie, że to "najlepsza płyta Azrejt" zrzucam na karb małego doświadczenia w kwestii osłuchania. Do "Infernal Blasting" to, to się nawet nie umywa.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- FENIKS
- w mackach Zła
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Lykantrop pisze:Bardzo przyswajalna i hiciarska ta nowa płyta. Wchodzi szybko, przystępnie i bez większego wysiłku ze strony słuchacza. Po jEPce jednak spodziewałem się czegoś innego. Gadanie, że to "najlepsza płyta Azrejt" zrzucam na karb małego doświadczenia w kwestii osłuchania. Do "Infernal Blasting" to, to się nawet nie umywa.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Jeśli dla kogoś większa ilość blastów oznacza lepsza płytę, to faktycznie może uznać, że "Infernal Blasting" jest lepsza. Ja jednak mam zupełnie inne zdanie i w ogóle nie przeszkadza mi w tym przypadku "złagodzenie" brzmienia.
- Ritualious
- starszy świeżak
Może czegoś nie kumam, ale co jeśli nie ilość blastów określa moc płyty metalowej ? Blasty i ciężkie riffy, bez tego nie ma death metalu. Wyobraź sobie co by było, gdyby tak łagodnieli z płyty na płytę. W pewnym momencie duet z Maanam
-
- weteran forumowych bitew
Niekoniecznie, czasami (często?) odrobina przestrzeni i zluzowanie z blastami owocuje znacznie większym pierdolnięciem. Nie wiem jak to się ma akurat do AZARATH, bo nie słyszałem nowej, a stare mi nie leżą, ale ogólnie rzecz biorąc, nie jest to reguła.Ritualious pisze:Może czegoś nie kumam, ale co jeśli nie ilość blastów określa moc płyty metalowej ? Blasty i ciężkie riffy, bez tego nie ma death metalu.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- rasowy masterfulowicz
czyli co? Autopsy i Asphyx nie graja death metalu?
RiB to płyta bez mocy? ;)Ritualious pisze:Może czegoś nie kumam, ale co jeśli nie ilość blastów określa moc płyty metalowej
I AM MORBID
- Ritualious
- starszy świeżak
Baton masz rację, poleciałem trochę z tematem. Ale od Azarath oczekuję kurewskich blastów, a nie zwalniania tempa. Autopsy wolniejsze tempo niby wychodzi, ale jak się chce grać wolno to zawsze jest Doom Metal
- Xapapote
ostatnią rzeczą, którą powinien robić metalowy zespół to spełniać oczekiwania publiczności. metal =/= serwilizm
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Rozjebałeś mnie ;) A znasz jakiś inny zespół, któremu takie granie "niby wychodzi" lepiej ? Chętnie obadam :)Ritualious pisze: Autopsy wolniejsze tempo niby wychodzi, ale jak się chce grać wolno to zawsze jest Doom Metal
The madness and the damage done.
- Ritualious
- starszy świeżak
to niech nasrają do digipacka, ja bym tego nie chciał ale Ty i Twoje równanie z pewnością bylibyście szczęśliwiXapapote pisze:ostatnią rzeczą, którą powinien robić metalowy zespół to spełniać oczekiwania publiczności. metal =/= serwilizm
w sumie jak się zastanowić to nie ;) ale po prostu nie moje klimatyKurt pisze:Rozjebałeś mnie ;) A znasz jakiś inny zespół, któremu takie granie "niby wychodzi" lepiej ? Chętnie obadam :)Ritualious pisze: Autopsy wolniejsze tempo niby wychodzi, ale jak się chce grać wolno to zawsze jest Doom Metal
- Xapapote
widzę. że lubisz wszystko redukować do absurdu. ale ok, nie moja sprawa.Ritualious pisze:to niech nasrają do digipacka, ja bym tego nie chciał ale Ty i Twoje równanie z pewnością bylibyście szczęśliwiXapapote pisze:ostatnią rzeczą, którą powinien robić metalowy zespół to spełniać oczekiwania publiczności. metal =/= serwilizm
- Ritualious
- starszy świeżak
to Ty twierdzisz, że jesteś bezkompromisowy. Tak bardzo, że aż bez sensu
-
- w mackach Zła
dobrze że zmienili trochę stylistykę, tak mamy płytę trochę inną niż poprzednie, faktycznie jak ktoś oczekiwał tylko i wyłącznie death metalowego rozpierdolu to mógł się rozczarować, dla mnie ta zmiana jest na ok jak najbardziej
- Xapapote
gdzie? nie dośćże pieprzysz od rzeczy, to jeszcze łżesz.Ritualious pisze:to Ty twierdzisz, że jesteś bezkompromisowy
- Ritualious
- starszy świeżak
tutajXapapote pisze:ostatnią rzeczą, którą powinien robić metalowy zespół to spełniać oczekiwania publiczności. metal =/= serwilizm
metal równa się to, metal nie równa się to, Ty mówisz co powinien robić zespół metalowy i tak jest. zejdź na ziemię, bo najgorsi są właśnie tacy co to się kreują na znawców. a jak tak dobrze wiesz kto co powinien i czego nie to załóż kapelę i niech świat się dowie, jaki metal być POWINIEN
-
- rasowy masterfulowicz
Ritualious pisze:o, Ty mówisz co powinien robić zespół metalowy i tak jest
źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegaszRitualious pisze: Blasty i ciężkie riffy, bez tego nie ma death metalu.
I AM MORBID
- Ritualious
- starszy świeżak
wiem o co Ci chodzi ale myślałem, że obejdzie się bez "IMO". to jest death metal jaki lubie, a nie stwierdzenie, jaki powinien być. następnym razem dodam WG MNIE. A tych równań nadal nie kumam
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
tia. dolozysz do tamtego wyzej "IMO" i wyjdzie to samo. nawiasem mowiac artysta powinien miec w dupie oczekiwania fanow i nagrywac zgodnie z wlasnym widzimisie. w ten sposob powstaje muzyka wartosciowa, nie zachowawcza. i nie odnosi sie to tylko do metalu.