KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

11-07-2011, 19:04

Lykantrop pisze:Indeed. Kupowanie z USA, Kanady czy nawet wysp jest fajne, ale dla cierpliwych. Miesiąc czekania to norma, a i trzeba się psychicznie nastawić, że nigdy nie dojdzie. Poza tym nie jest tak, że ceny są we wszystkich przypadkach niższe. Część można wyrwać taniej na alledrogo, część na egaju, amazonie czy discogs. Reguły tutaj nie ma.
Czasem to po prostu rosyjska ruletka. Na razie zamawiałem cztery rzeczy z USA. Materiały o Paradise Lost dla koleżanki, czekałem półtora miesiąca, potem nieszczęsny "Total Doom", który dostałem po tygodniu. Piszę "nieszczęsny", bo nie zauważyłem, że zamawiam nie płytę, ale naszywkę.:) Jeden album eX-Girl, na który czekam już półtora miesiąca, otworzyłem już spór w Ebayu. No i płytkę Madlove, na którą czekam 2 tygodnie, w międzyczasie dorwałem za dwie dychy na Allegro.

Teraz pytanie. Jakie są szansę odzyskania kasy z Paypala, gdy koleś, właśnie z USA, monitowany mailami, milczy?

I ostrzeżenie. Uważajcie na koleżankę z Allegro o nicku ladyandi10. Kupiłem od niej dwie płyty "Honey's Dead" The Jesus and the Mary Chain oraz "Rapture" Siouxsie and the Banshees. Co prawda za każdą dałem 9.90, ale płyty miały być w stanie bardzo dobrym. Taki stan rozumiem jako pojedyncze ryski, a dostałem krążki, po których ktoś jeździł szlifierką. Napisałem pannie (w ogóle to jakiś szczaw jest, bo ma konto junior), że albo kasa, albo negatyw i powiadamiam zespół Allegro.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

11-07-2011, 19:05

Ja staram się kupować (przez e-bay'a) głównie u zarejestrowanych przedsiębiorców, albo wytwórni, które mają tam konto i jeszcze nie zanotowałem najmniejszego problemu. A że długo ? Wirginia to nie Białystok, musi długo iść :) Czasami można wyhaczyć naprawdę zarąbiste okazje, typu płyty za dolara itp.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

11-07-2011, 19:22

moonfire pisze:Jakie są szansę odzyskania kasy z Paypala, gdy koleś, właśnie z USA, monitowany mailami, milczy?
100%
Barbapapa
rozkręca się

11-07-2011, 19:34

moonfire pisze:
Lykantrop pisze:Indeed. Kupowanie z USA, Kanady czy nawet wysp jest fajne, ale dla cierpliwych. Miesiąc czekania to norma, a i trzeba się psychicznie nastawić, że nigdy nie dojdzie. Poza tym nie jest tak, że ceny są we wszystkich przypadkach niższe. Część można wyrwać taniej na alledrogo, część na egaju, amazonie czy discogs. Reguły tutaj nie ma.
Czasem to po prostu rosyjska ruletka. Na razie zamawiałem cztery rzeczy z USA. Materiały o Paradise Lost dla koleżanki, czekałem półtora miesiąca, potem nieszczęsny "Total Doom", który dostałem po tygodniu. Piszę "nieszczęsny", bo nie zauważyłem, że zamawiam nie płytę, ale naszywkę.:) Jeden album eX-Girl, na który czekam już półtora miesiąca, otworzyłem już spór w Ebayu. No i płytkę Madlove, na którą czekam 2 tygodnie, w międzyczasie dorwałem za dwie dychy na Allegro.

Teraz pytanie. Jakie są szansę odzyskania kasy z Paypala, gdy koleś, właśnie z USA, monitowany mailami, milczy?

I ostrzeżenie. Uważajcie na koleżankę z Allegro o nicku ladyandi10. Kupiłem od niej dwie płyty "Honey's Dead" The Jesus and the Mary Chain oraz "Rapture" Siouxsie and the Banshees. Co prawda za każdą dałem 9.90, ale płyty miały być w stanie bardzo dobrym. Taki stan rozumiem jako pojedyncze ryski, a dostałem krążki, po których ktoś jeździł szlifierką. Napisałem pannie (w ogóle to jakiś szczaw jest, bo ma konto junior), że albo kasa, albo negatyw i powiadamiam zespół Allegro.
Masz zajebistego pecha, u mnie do tej pory raz zdarzyło się, że płyta nie doszła. po wysłaniu maila do sprzedawcy , w ciągu tygodnia cd był u mnie (wysłał mi drugi egzemplarz). ogólnie ze stanów norma to 1-2 tygodnie, ale ostatnio coś się terminy wydłużają nawet do miesiąca. ja sobie ogólnie chwalę.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

11-07-2011, 20:40

Na to wygląda, że pech, jak ch**, jak to mówił jeden z przedstawicieli klasy robotniczej, gdy pracowałem na studiach przy zieleni miejskiej.

Lepiej cierpliwie czekać, aż płytka przyjdzie, czy otwierać spory po miesiącu oczekiwania?
Miejsce, skąd brałem eX-girl to jakaś duża firma, obracająca setkami płyt.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

11-07-2011, 21:01

moonfire pisze:Miejsce, skąd brałem eX-girl to jakaś duża firma, obracająca setkami płyt.
Ja juz się nauczyłem omijać takie instytucje szerokim łukiem; od takich firm brałem 4-5 razy i czas oczekiwania na przesyłkę nigdy nie był krótszy niż 1,5 miesiąca, a zdarzyło się nawet 3 miechy; przyczyna zawsze była taka sama: zamiast wysłać bezpośrednio na mój adres płyty szły do europejskiego oddziału? kooperanta? czy chuj wie kogo, i dopiero od nich do mnie; choć nie zawsze, bo ostatnio z brytyjskiego oddziału do siedziby kuriera w Polsce i w końcu kurwa jego mać do mnie, zajęło to 3 miesiące i tydzień.
moonfire pisze:Teraz pytanie. Jakie są szansę odzyskania kasy z Paypala, gdy koleś, właśnie z USA, monitowany mailami, milczy?
i bardzo dobrze, niech milczy dalej; znacząco skraca to procedurę; po otwarciu sporu gość ma jakiś czas na ustosunkowanie się, jeśli dalej pomilczy to roszczenie i po 10 dniach paypal zwraca kasę... chyba, że w tym roku coś się zmieniło.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

11-07-2011, 22:17

nic się nie zmieniło, 3 tyg temu odzyskałem kasę
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

12-07-2011, 20:09

Czy ktoś może zna jakieś dobre distro w UK?Chwilowo tu jestem,więc może bym coś zamówil...
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-07-2011, 20:11

olo1972 pisze:Czy ktoś może zna jakieś dobre distro w UK?Chwilowo tu jestem,więc może bym coś zamówil...
http://distro.todestrieb.co.uk/
sam nic nie brałem, ale dobre opinie słyszałem więc wklejam linkusia
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
olo1972
postuje jak opętany!

12-07-2011, 20:15

Dzięki.Obadam.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

12-07-2011, 22:29

Polecam distro naszego rodaka-maniaka: http://bestialinvasionrecords.com/
DCI Hunt

12-07-2011, 22:40

A ma on gdzieś ceny w zł? Kupiłbym se koszul jeden.
Awatar użytkownika
Hellpiss
zaczyna szaleć

12-07-2011, 22:43

Ustawiasz w currencies: Polish Zloty i masz. :-)
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

12-07-2011, 22:47

Koszul swoją drogą, ale ma trochę fajnych kompaktów w bardzo przystępnych cenach... winyli zresztą też trochę, ale to już musisz sprawdzić jak przesyłka wyjdzie.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-07-2011, 17:48

Pagan po złożeniu zamówienia dostawa w 24 godziny. Tak trzymać.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

13-07-2011, 22:15

Jak wyglądają jakościowo (i estetycznie) digi od Season of Mist? Przygarnąłbym sobie reedycję Casus Luciferi, ale jak ma mi się rozpływać w dłoniach czy rozpadać od samego patrzenia to podziękuję.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

13-07-2011, 22:16

Porządne.
Give birth to something dead
Give birth to something old
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

14-07-2011, 02:16

LastOneOnEarth pisze:Nie wiem dlaczego, ale Witching Hour nie chcą ze mną rozmawiać. Już na dwa maile nie dostałem odpowiedzi.
Zapomniałem wcześniej napisać. Wszystko wyjaśnione, dostałem właściwą płytę, a w ramach przeprosin jeszcze nowy Azarath. Tak więc full support!
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

14-07-2011, 10:42

sova mistrz... ale tutaj wszyscy o tym wiedzą;)
ODPOWIEDZ