AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: AZARATH
tobie sie ruchac po prostu chce a nie tam ze azarath fajny:)
niech to miejsce niebawem zniknie
- pr0metheus
ale po ruchaniu czlowiek mysli duzo logiczniej. wtedy puscisz sobie azaratha i przyznasz mi racje:)
niech to miejsce niebawem zniknie
- FENIKS
- w mackach Zła
Prawda też jest taka że jak już wspomniane było holy possession rozbudził nadzieję o rozoierdolu którego całą płytą ma najwięcej w tym kawałku. Czy się mylę?
- Nerwowy
No jest to faktycznie najlepszy numer na albumie chociaż nie powiedziałbym, że inne odstają jakoś znacznie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- zaczyna szaleć
Podejrzany jest ten argument, że wartość albumu niby wzrasta, jeśli artysta nagra płytę wbrew oczekiwaniom fanów. Tutaj nie ma żadnej reguły.kregozmyk pisze:Rewolucja jest, ale w innym kierunku, niż się spodziewałeś.Lykantrop pisze:Po wstąpieniu NCM w szeregi spodziewałem się rewolucji (...)
A nowy Azarath jest zajebisty.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nagranie plyty wbrew oczekiwaniom pewnej grupy fanow bedzie zgodne z oczekiwaniami innej grupy fanow ;d
tak naprawde to chyba nigdy nie ma sytuacji, zeby jakas grupa stwierdzila, ze album jest nagrany wbrew jej oczekiwaniom i sie jej spodobala. i tak ma jakies oczekiwania, i jesli nie beda spelnione, to ni chuja nie ma, zeby podeszlo :))
tak naprawde to chyba nigdy nie ma sytuacji, zeby jakas grupa stwierdzila, ze album jest nagrany wbrew jej oczekiwaniom i sie jej spodobala. i tak ma jakies oczekiwania, i jesli nie beda spelnione, to ni chuja nie ma, zeby podeszlo :))
this is a land of wolves now
-
- zaczyna szaleć
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale już kilka razy zdarzyło się tak, że oczekiwania miałem inne, a płyta i tak zrobiła na mnie pozytywne wrażenie.
- Riven
- Kontakt:
to znaczy,ze Twoje oczekiwania dopuszczaly przekroczenie pewnych granic ;d
jebac, taka tylko pesymistyczna refleksja na temat rzekomo "transgresywnej" natury muzyki. gdzie indziej bym tego szukal, chociaz za bardzo nie wiem gdzie.
jebac, taka tylko pesymistyczna refleksja na temat rzekomo "transgresywnej" natury muzyki. gdzie indziej bym tego szukal, chociaz za bardzo nie wiem gdzie.
this is a land of wolves now
-
- zaczyna szaleć
Pewnie tak, ale jak coś nie podejdzie od razu, to może za pewien czas.
- ultravox
Ja oczekiwałem kontynuacji poprzedniej płyty. Dostałem coś zupełnie innego i jestem zachwycony. Wszystko na tej płycie mi się podoba, jest to jedna z najbardziej "muzycznych" płyt z death metalem z ostatnich lat. Na szczęście Azarath należy (i w sumie zawsze należał) do zespołów, które bazują na riffach a nie na blastach, więc jak dla mnie większe zróżnicowanie w partiach bębnów wyszło im tylko na plus. Rozumiem, że ktoś może się czuć rozczarowany obranym przez zespół kierunkiem, ale trudno mi zrozumieć, że nie dostrzega się przy tym jak znakomite riffy i sola wypełniają ten album.Riven pisze:tak naprawde to chyba nigdy nie ma sytuacji, zeby jakas grupa stwierdzila, ze album jest nagrany wbrew jej oczekiwaniom i sie jej spodobala. i tak ma jakies oczekiwania, i jesli nie beda spelnione, to ni chuja nie ma, zeby podeszlo :))
Gdzieś wyżej ktoś wspomniał o Revenge. Cóż, moim zdaniem ten zespół nie jest zajebisty dlatego, że na każdej płycie gra tak samo, tylko ze względu na to jak gra i ile emocji wkłada w to swoje dzikie napierdalanie. Jest masa zespołów próbujących sił w podobnej estetyce, które wywołują jedynie wzruszenie ramionami. Nie chodzi więc o to, co się gra, tylko JAK się gra. I dlatego wierzę, że taki Revenge mógłby spokojnie nagrać płytę utrzymana w innym stylu, która byłaby równie dobra jak to, co grali dotąd. Podobnie rzecz ma się z Azarath, czego przykładem właśnie "Blasphemer's Maledictions".
-
- w mackach Zła
nic dodać nic ująć do powyższej wypowiedzi, zmiana stylistyki to już w przypadku AZARATH fakt czy się ktoś z tym pogodzi czy nie, chociaż podobno przyszłość w ciągłym ruchu jest, tak więc...
-
- starszy świeżak
Zwłaszcza, że Inferno sam skomponował prawie całe "Demon Seed" i połowę riffów z kolejnych płyt, a w całości takie numery jak "Christscum", czy "Beast Inside". Rzeczywiście, lepiej niech już tylko gra na bębnach. ;)nicram pisze:Wydaje mi się, że złym pomysłem było dopuszczenie Inferna do komponowania. Przypuszczam, że to właśnie mniejsze zaangażowanie Barta w proces twórczy (w tym także solówek) dało taki a nie inny efekt. A te wszystkie mankamenty, które właśnie zauważyliście, niektórzy z nas już wcześniej wychwycili...:-)
By Dark Glorious Thoughts
-
- mistrz forumowej ceremonii
O kurwa, to niedobrze... zaczynam się bać. aż zaraz sam to w końcu sprawdzę, bo jakoś nie było okazji do tej pory.Baton pisze:Mam podobnie. Niby jest trochę inaczej, ale ten behemotowaty duch unosi się nad Blasphemers malediction jak Jahwe nad pierwotnymi wodami, to nie jest dobre.Lykantrop pisze:Mi w ogóle ta płyta przypomina Behemoth. Od 1szego przesłuchania tego przeczucia wyzbyć się nie mogę.kregozmyk pisze:Porzućcie swoje upodobania;) Póki co, jedyna rzecz jaka mnie irytuje? drażni? to wstęp do Under the Will of the Lord, który zalatuje mi Ov Fire and the Void.
- nicram
A skąd masz te informacje Panicku? Pytam, bo wydawało mi się, że głównym kompozytorem (jeżeli chodzi o gitary) w Azarath był Bart.Magnus pisze:Zwłaszcza, że Inferno sam skomponował prawie całe "Demon Seed" i połowę riffów z kolejnych płyt, a w całości takie numery jak "Christscum", czy "Beast Inside". Rzeczywiście, lepiej niech już tylko gra na bębnach ;)nicram pisze:Wydaje mi się, że złym pomysłem było dopuszczenie Inferna do komponowania. Przypuszczam, że to właśnie mniejsze zaangażowanie Barta w proces twórczy (w tym także solówek) dało taki a nie inny efekt. A te wszystkie mankamenty, które właśnie zauważyliście, niektórzy z nas już wcześniej wychwycili...:-)
all the monsters will break your heart
-
na bank Inferno zrobił sam ze 3 numery na DIE. jak było z pozostałymi albumami - nie wiem
- nicram
No właśnie. Nigdzie nie ma authors contribution za wyjątkiem Praise the Beast, gdzie wszyscy uczestniczyli, ale na pierwszym miejscu jest Bart - czyli jak mniemam główny autor. Na BM na pierwszym miejscu jest Inferno na drugim Bart, więc przypuszczam, że to on przynosił główny motyw lub schemat numeru, a później z Bartem razem go kończyli.
- Mental
- weteran forumowych bitew
niestety wszystko wskazuje na to, że nie polubimy się z tym nowym azorem :(
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Lykantrop
Zdaje się, że Magnus jest jednym z members Azarath, a jestem tego pewien w (prawie) 90%. ;-)nicram pisze:A skąd masz te informacje Panicku?Magnus pisze:Zwłaszcza, że Inferno sam skomponował prawie całe "Demon Seed" i połowę riffów z kolejnych płyt, a w całości takie numery jak "Christscum", czy "Beast Inside". Rzeczywiście, lepiej niech już tylko gra na bębnach ;)nicram pisze:Wydaje mi się, że złym pomysłem było dopuszczenie Inferna do komponowania. Przypuszczam, że to właśnie mniejsze zaangażowanie Barta w proces twórczy (w tym także solówek) dało taki a nie inny efekt. A te wszystkie mankamenty, które właśnie zauważyliście, niektórzy z nas już wcześniej wychwycili...:-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Plyta rozpierdala na kawaleczki. Podobuje mie sie bardzo i nie jestem zawiedziony nawet o pol promila.
I will burn alright
- nicram
Ale Magnus jest od Marasa? :-) Nie no, kurwa, upada mi mit Barta genialnego kompozytora... :-(Lykantrop pisze:Zdaje się, że Magnus jest jednym z members Azarath, a jestem tego pewien w (prawie) 90% ;-)