MITOCHONDRION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Re: MITOCHONDRION
Oj tam, że eskimoso-indianie to nie znaczy że dziwaczni od razu są.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
spilt taki se, a ten drugi zespół bardzo taki se, żeby nie powiedzieć SŁABY.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
bałałajek po prostu nie lubię.
MITOCHONDRION > GYIBAAW - split fajny, ale pełny album MITOCHONDRION jeszcze lepszy. Mało jeszcze słuchałem, ale czuję, że jeszcze sporo czasu spędzę z tym albumem.
Preferuję debiut, który ma bardziej osobisty, prywatny dla mnie wydźwięk. Dwójka to już wypłynięcie na szerokie wody dla każdego.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Że co? Jakie szerokie wody?Karkasonne pisze:Preferuję debiut, który ma bardziej osobisty, prywatny dla mnie wydźwięk. Dwójka to już wypłynięcie na szerokie wody dla każdego.
- metalized
- weteran forumowych bitew
Też bym popreferował , ale za długo medytowałem i namyślałem się , jak była ta płyta w Wycinek Chóru i pozostało teraz chłostać się jedynką z empeczy .A dwójka fajna jest , fajna , podobnie jakich część splitu z nieszczególnie mnie interesującym GyibaawKarkasonne pisze:Preferuję debiut, który ma bardziej osobisty, prywatny dla mnie wydźwięk. Dwójka to już wypłynięcie na szerokie wody dla każdego.
P.J.E.C.
- Glene
Bardzo ciekawy zespol, uwielbiam debiut, jest kurewsko dlugi, hymm jakby to ujal pewien samotnik cyklopowy, czuc tchnienie minionych wiekow(np Into the Pit of Babel), jest brudne piwniczne brzmienie i ten przytlaczajacy ciezar. Swietnie tez na debiucie sprawdzaja sie te industrialowe/dark ambientowe wstawki, no po prostu pochlonal mnie ten album. Dzisiaj zamierzam zmierzyc sie z drugich albumem, nie powiem oczekiwania mam spore.
- Glene
Po przesluchaniu albumu moge stwierdzic, ze poziom debiutu zostal przekroczony, swietna plyta! Pierwsze co sie narzuca to to, ze Parasignosis jest o wiele bardziej uduchowiona i psychodeliczna niz debiut, po drugie utwory zostaly ulozone na plycie idealnie co sprawia, ze calosc automatycznie wydaje sie tworzyc n monolit. Brzmienie znane z Archaeaeon jest obecne i na drugiej plycie. Plyta jest piekielnie ciezka i gesta.. Na uwage zasluguje takze swietny artwork w wykonaniu Alexandra L. Browna, kory idealnie wpaspowuje sie w mistyczno-gnostycki klimat plyty, tutaj sa jego prace.http://badnewsbrown.blogspot.com/. Sluchajac Parasignosis mialem wrazenie bycia swiadkiem jakiegos ohydnego rytulalu odprawianego w katakumbch pradawnych ruin(podobne doswiadczenia jak przy sluchaniu debiutu Impetuous Ritual). Wracam do sluchania .
Odkryto go na masterfulu, czyli sprzedali się.ultravox pisze:Że co? Jakie szerokie wody?Karkasonne pisze:Preferuję debiut, który ma bardziej osobisty, prywatny dla mnie wydźwięk. Dwójka to już wypłynięcie na szerokie wody dla każdego.
Mało tego - ich płyta spodobała się mi - czyli zaczęli grać kwadratowy heavy metal dla prostaków :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Mnóstwo Australii w tym nowym materiale, i to się chwali. Debiut trzeba będzie w najbliższym czasie sprawdzić, bo album z tego roku robi mi dobrze.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
No, z dostaniem debiutu możesz mieć pewien problem. Ale warto, choć u mnie trochę już emocje z nim związane opadły. Na początku trochę trudny do ogarnięcia (długie kawałki, charczące brzmienie itp), ale to bardzo fajny kawał black/death metalowego szaleństwa. Znajdziesz tam po trochu Incantation, Angelcorpse, Order From Chaos, Immolation i czego tam jeszcze, generalnie bardzo oryginalna płyta, zwłaszcza takie kawałki, jak Into the Pit of Babel, Infernal Weapons Summons, Wraithlike czy Oath in Defiance. Split z Gyibaaw i nowy album mam już chwilkę, ale mam z nimi tak, jak miałem z Majesty and Decay - kupione, i ciężko mi się zabrać za słuchanie. Postanawiam sobie więc od nowego tygodnia się zmobilizować. Mam nadzieję, że mnie rozjebią, tak jak Majesty and Decay :)
- Glene
Co do splitu to niewiem, ale mozesz sie spodziewac, ze nowa Cie rozjebie;)martyrdoom pisze:No, z dostaniem debiutu możesz mieć pewien problem. Ale warto, choć u mnie trochę już emocje z nim związane opadły. Na początku trochę trudny do ogarnięcia (długie kawałki, charczące brzmienie itp), ale to bardzo fajny kawał black/death metalowego szaleństwa. Znajdziesz tam po trochu Incantation, Angelcorpse, Order From Chaos, Immolation i czego tam jeszcze, generalnie bardzo oryginalna płyta, zwłaszcza takie kawałki, jak Into the Pit of Babel, Infernal Weapons Summons, Wraithlike czy Oath in Defiance. Split z Gyibaaw i nowy album mam już chwilkę, ale mam z nimi tak, jak miałem z Majesty and Decay - kupione, i ciężko mi się zabrać za słuchanie. Postanawiam sobie więc od nowego tygodnia się zmobilizować. Mam nadzieję, że mnie rozjebią, tak jak Majesty and Decay :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Podejrzewam, że byłby problem, by kupić debiut bez wydawania majątku, którego niestety nie posiadam. Na razie ukradnę, potem się rozejrzę, chociaż bieda z dostępnością materiału z tego co widzę. A najlepiej poczekać, aż chłopaki splamią swój kultowy status jakimś re-releasem.
-
Powoli, bez pośpiechu, badam sobie Parasignnosis, dawkując oszczędnnie raz na dzień, dwa w chwilach gdy czuję że mogę poświęcić jej więcej uwagi i to bardzo interesujący materiał jest, tak ogólnie. Świetny, natchniony dm, z jednej strony gęsty, ciemny i duszny, a z drugiej strony, jest w tym jakaś przestrzeń, szczególnie w tych wolniejszych momentach (ot, Kathenotheism). Wicher i trzaskające pioruny. Fajnie ten album wyhamowuje - od cięzkiej, mistycyzującej sieki w coraz spokojniejsze pykanie i wreszcie w ambientowe outro, po którym cisza jest logiczną konsekwencją tego jak się ta muzyka rozwijała i zwijała.
Będzie trzeba też zapoznać się z debiutem, bo zespól ogólnie bardzo obiecuujący.
Będzie trzeba też zapoznać się z debiutem, bo zespól ogólnie bardzo obiecuujący.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- rozkręca się
wiadomo, ze plyta deczko badziewna, ale moze :
http://allegro.pl/mitochondrion-parasig ... 57275.html
http://allegro.pl/mitochondrion-parasig ... 57275.html
- Glene
Badziewny to ty masz sluch.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Glene
WIem i nie moge sie doczekac kiedy plyta bedzie dostepna w Polsce. Ciekawe jak album bedzie brzmial po remasteringu, licze na to, ze bedzie jeszcze bardziej zabojczy!Maleficio pisze:http://www.darkdescentrecords.com/store ... shuhkhgbb4
dla wszystkich dziewczyn co przespały debiut