PRIMORDIAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Re: PRIMORDIAL
nie ma sprawy :)
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- zaczyna szaleć
Świetna płyta. Mam wrażenie, że jest bardziej skondensowana niż poprzednie. Wcześniej Primordial był dla mnie czymś w rodzaju niesamowicie wciągającej, długiej opowieści o czasach minionych, a tym razem już konkretniej dopierdolili. Nie zgodzę się więc, że to typowy primordialowski album. Jakby więcej rock 'n' rolla (?!) ;)
God's Old Snake zarządza !
God's Old Snake zarządza !
Ostatnio zmieniony 17-05-2011, 22:26 przez LastOneOnEarth, łącznie zmieniany 1 raz.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Czego, kurwa?LastOneOnEarth pisze:Jakby więcej rock n' rolla (?!) ;)
I will burn alright
-
- zaczyna szaleć
Ale tylko odrobinę ;)
- kampeki
- postuje jak opętany!
Tym sposobem o nowej płycie zostało już wszystko napisane. :)Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Hmmm. Starając się być obiektywnym: grają dalej to samo, jednak jakby lepiej - lepsze wokale, lepsze teksty, całość bardziej spójna, jakby bardziej na luzie, jakby bez przykazania, że "trzeba ten kawałek skończyć zanim strzeli mu 6 minut na liczniku". Myślę, że na TGW na dobre zdefiniowali swój styl, teraz jedynie (jedynie...phi...genialnie ten stuff brzmi) go doszlifowują.
Bardziej refleksyjna się być wydaje niż poprzednie. Nieco inny klimat (może właśnie więcej tego klimatu). No i wokale i teksty jeszcze lepsze (zdawałoby się, że już były genialne). Warto. Tak czy inaczej. Niektórym podejdzie bardziej, innym mniej. No i jednak czas pokaże ile tak naprawdę jest warta. Od początku robi wrażenie, później jest tylko lepiej.
Najlepszy Primordial, "właśnie więcej tego klimatu" i ze względu na ten klimat. :)
Za młody jesteś na Heroda!
- choronzon14
- postuje jak opętany!
A, ze latwiej przyswajalna jest. ;)LastOneOnEarth pisze:Ale tylko odrobinę ;)
I will burn alright
- moonfire
- zahartowany metalizator
Po przygodach z koleżką z Ebaya, w końcu kupiłem płytę u Darka z Blackcomp i od wczoraj słucham jej prawie nieustannie. Dzisiaj niczego innego nie włączałem, jeno Redemption.
Ależ co to jest za płyta! Pierwsze przesłuchanie, jak to bywa z bardzo dobrymi rzeczami, na kolana nie rzuciło, ale z kolejnymi odsłuchami jest coraz lepiej.
Nie wiem, czy ten album jest lepszy, czy gorszy od poprzedniego, na zimne kalkulacje przyjdzie jeszcze czas. Na razie Redemption jawi się jako dzieło kompletne, pełne patosu, energii, metalowej surowości, odniesień do historii Europy, smrodu wojny i reminiscencji dawnych dni.
Płyta roku, panowie, póki co.
Ależ co to jest za płyta! Pierwsze przesłuchanie, jak to bywa z bardzo dobrymi rzeczami, na kolana nie rzuciło, ale z kolejnymi odsłuchami jest coraz lepiej.
Nie wiem, czy ten album jest lepszy, czy gorszy od poprzedniego, na zimne kalkulacje przyjdzie jeszcze czas. Na razie Redemption jawi się jako dzieło kompletne, pełne patosu, energii, metalowej surowości, odniesień do historii Europy, smrodu wojny i reminiscencji dawnych dni.
Płyta roku, panowie, póki co.
Na razie nie chcę formułować kategorycznych osądów - po jednym przesłuchaniu odniosłem wrażenie, że to dobry album, ale gorszy od poprzedniego.
Mnie też nie zachwycił, ale widzę, że powoli wchodzi pod skórę. Pewnie za kilka tygodni wejdzie na dobre, ale nie będzie to i tak nic megapowalającego, nawet jeśli da radę wyjść na 5/6. Musiałem przyzwyczajać się do długich kompozycji, które wcześniej mnie jednak nudziły.
-
- zaczyna szaleć
Mógłby mi ktoś powiedzieć czym różni się limitowana wersja z DVD od normalnej nowego albumu ? Co jest na tym DVD ?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
To na pewno. Limitowana płyta, z limitowaną zawartością, w limitowanym opakowaniu. Do tego jakoś udało mi się już dojść.
Ja wiem, że na tej płycie jest jakiś wywiad i kilka zdjęć, ale chcę wiedzieć czy obejrzenie tego materiału zmieni moje życie czy to tylko taki standard wrzucany na co drugi bonusowy dysk ;)
Ja wiem, że na tej płycie jest jakiś wywiad i kilka zdjęć, ale chcę wiedzieć czy obejrzenie tego materiału zmieni moje życie czy to tylko taki standard wrzucany na co drugi bonusowy dysk ;)
- lucass
- weteran forumowych bitew
Ja tylko moge powiedziec, ze to jest ich najlepszy materiał. Słucham tej płyty codziennie od jakiegos miesiąca. Genialna. Nemtheanga MISTRZ.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Najlepszy materiał, i pierwsza płyta jaką kupiłem w tym roku. Piękna sprawa.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
a ja tradycyjnie nie widze w tym nic ciekawego. nie dla mnie
-
- zaczyna szaleć
Nikt ?LastOneOnEarth pisze:Mógłby mi ktoś powiedzieć czym różni się limitowana wersja z DVD od normalnej nowego albumu ? Co jest na tym DVD ?
- maciek z klanu
DVD:
1. Rehearsing the Purtitan's hand
1. Rehearsing the Purtitan's hand
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Ostatni Primordial jednak rozczarowuje - nie jest to płyta zła, ale jednocześnie nie tak dobra jak poprzednia. Jestem więc rozczarowany, spodziewając się, że nagrają coś jeszcze lepszego.
- maciek z klanu
Maria, toś palnął. Nie wydaje ci się, że ta płyta po prostu jest inna? Ma całkowicie inny klimat?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Inna i podoba mi się mniej - klimat poprzedniej odpowiadał mi bardziej.