MYRKSKOG
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
MYRKSKOG
Zespół Destructora z Morbid Angel. Swego czasu, jak byłem mniej doświadczonym słuchaczem, płyta Superior Massacre zrobiła na mnie duże wrażenie i wydawało mi się że mam do czynienia z ultra brutalnym nakurwem. Właśnie odświeżam sobie ten album i niestety już nie robi takiego wrażenia jak kiedyś, ale z sentymentu sobie posłucham i założę ten właśnie temat.
Ostatnio zmieniony 17-07-2011, 17:05 przez Headcrab, łącznie zmieniany 1 raz.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- boroowa
Re: Myrkskog
"Deathmachine" było fajne, ale wieki tego nie słuchałem. "Superior Massacre" jakoś mi nie weszło, takie napierdalanie dla napierdalania. W sumie dzięki za przypomnienie, muszę sobie obydwie płyty odświeżyć ;)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Headcrab
- Kontakt:
Wrażenia z mojego odświeżania dwójki chyba dobrze odda ten obrazek:

Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Jedynka była fajna, ale nie słyszałem od lat. Dwójka była już chyba bardzo deathmetalowa i niekoniecznie podobał mi sie kierunek, w którym poszli (choć sama muzyka zła nie była). Debiut zamierzam kupić jak będzie okazja.
- Deathless King
Deathmachine bylo ok choc bez obsrania, slyszalne wplywy IX Equilibrium ;) Reszty dyskografii nie znam.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
A to nie była taki trochę kontrolowany chaos? Jakoś tak to zapamiętałem...Deathless King pisze:Deathmachine bylo ok choc bez obsrania, slyszalne wplywy IX Equilibrium
- Deathless King
no ja kontrolowany chaos sobie troche inaczej wyobrazam ;)
- borsuk
- rozkręca się
Całkiem fajna kapela.
Do dziś zajebiście lubie ten wałek:
http://www.youtube.com/watch?v=79jv9RVX ... re=related
No i okładka deathmachine. Pamiętam, że zrobiła na mnie wrażenie prostotą przekazu. :)
Do dziś zajebiście lubie ten wałek:
http://www.youtube.com/watch?v=79jv9RVX ... re=related
No i okładka deathmachine. Pamiętam, że zrobiła na mnie wrażenie prostotą przekazu. :)
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Bardzo dobre obydwa albumy. Szkoda, że na tym poprzestali
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Deathless King, faktycznie chyba jednak słabo pamiętam ten album. rozpierdol, owszem, ale ten chaos to chyba sobie z sentymentu dodałem dla podwżyższenia punktacji ;)
-
- w mackach Zła
Deathmachine owszem bardzo ok, Sporo Emperora z czasów Anthems, plus fascynacje technicznym defem. Bardzo fajna płytka. Dwójka to średniak niestety.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
- Deathless King
Ja tam bardziej slysze IX, glownie za sprawa brzmienia ale i wlasnie tych technicznych patentow.Tarpaulin pisze:Deathmachine owszem bardzo ok, Sporo Emperora z czasów Anthems, plus fascynacje technicznym defem. Bardzo fajna płytka. Dwójka to średniak niestety.
-
- w mackach Zła
Techniczne patenty swoja drogą, ale klimat i specyficzne brzmienie jakoś tak przywodzą mi na myśl Hymny...
- Deathless King
pozwole sie nie zgodzic, wystarczy przeciez tego posluchac
- Kingu
Obydwa albumy bardzo dobre, zwłaszcza jedynka Trudno przecenić wpływ Myrkskog na Zyklon, nawet pewna zmiana brzmienia/stylu między debiutami i drugimi albumami była podobna.
Gdzieś w wywiadach przebąkiwali o kolejnym albumie Myrkskog. Czekam, bo Zyklon już niestety nie istnieje, a takie granie mi leży.
Kiedyś grali w Spodku ale zabrzmieli fatalnie.
Gdzieś w wywiadach przebąkiwali o kolejnym albumie Myrkskog. Czekam, bo Zyklon już niestety nie istnieje, a takie granie mi leży.
-
- w mackach Zła
To prawda, wystarczy posłuchać żeby dostrzec różnice ;)Deathless King pisze:pozwole sie nie zgodzic, wystarczy przeciez tego posluchac
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Teoretycznie w listopadzie 2007 MYRKSKOG się zreaktywował, tylko, że nic z tego nie wynika :-)Kingu pisze: Gdzieś w wywiadach przebąkiwali o kolejnym albumie Myrkskog. Czekam, bo Zyklon już niestety nie istnieje, a takie granie mi leży.
all the monsters will break your heart
- Deathless King
ale nie szukajmy tego co dzieli, szukajmy tego co laczy ;)Deathless King pisze:pozwole sie nie zgodzic, wystarczy przeciez tego posluchac
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
ja akurat Zyklon nie zaluje, bo pomyslow wystarczylo im raptem na jedna plyte, a rozlozyli je na 3.Kingu pisze:Obydwa albumy bardzo dobre, zwłaszcza jedynka Trudno przecenić wpływ Myrkskog na Zyklon, nawet pewna zmiana brzmienia/stylu między debiutami i drugimi albumami była podobna.
co do Myrkskog:
pr0metheus pisze:takie cos co dawno temu bylo i sie skonczylo.